صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۰۸:۲۴ - ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 12
کد خبر: ۲۷۶۵۵

هشدار روسیه نسبت به تکثیر سلاح های بیولوژیکی

دبیر شورای امنیت روسیه نسبت به ساخت و ایجاد آزمایشگاه‌های بیولوژیکی از سوی آمریکا در اقصی نقاط جهان هشدار داده و اظهار داشت: چنین اقداماتی ریسک جنگ هسته ای در جهان را افزایش داده است.

به گزارش راهبرد معاصر؛ جنگ بیولوژیکی یا جنگ زیستی به معنی استفاده از عوامل بیولوژیکی، اعم از باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها و فراورده‌های آن‌ها به منظور اهداف خصمانه برای کشتن یا ناتوان کردن انسان‌ها، جانوران یا گیاهان است.

 

جنگ‌های زیستی و جنگ‌های شیمیایی تا حدی همپوشانی دارند، زیرا استفاده از سموم تولید شده توسط برخی موجودات زنده تحت شرایط کنوانسیون سلاح‌های بیولوژیک و کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی مطرح شده‌است. سموم و سلاح‌های روان شیمایی اغلب به عنوان عوامل مرسوم در نظر گرفته می‌شوند. بر خلاف bioweapons، این عوامل midspectrum در میزبان خود باز تولید نیست و معمولاً با دوره‌های انکوباسیون کوتاه تر.

 

تحقیق درباره این سلاح‌ها در سال‌های پس از جنگ جهانی دوم ادامه یافت و در خلال این دوران، آمریکا موفق شد انبار عظیمی از عوامل و سلاح‌های بیولوژیک به وجود آورد.

 

استفاده از سلاح‌های بیولوژیک تحت قوانین بین‌المللی بشردوستانه بین‌المللی ممنوع است و همچنین انواع معاهدات بین‌المللی . استفاده از عوامل بیولوژیکی در درگیری مسلحانه، یک جرم جنگی است.

 

با این حال یک مقام ارشد روس در مقاله ای مدعی شده که آمریکایی ها در حال ساخت و ایجاد آزمایشگاه‌های بیولوژیکی در سراسر جهان هستند.

 

دبیر شورای امنیت روسیه با بیان اینکه پنتاگون در حال ساخت و ایجاد آزمایشگاه‌های بیولوژیکی در سراسر جهان است، افزود: این آزمایشگاه‌ها به منظور ساخت سلاح‌های بیولوژیکی بویژه در کشورهای جامعه همسود راه‌اندازی شده اتفاقی که به شدت نگران کننده است.

 

«نیکلای پاتروشف» روز گذشته در مقاله‌ای که در روزنامه دولتی راسیسکایـا گازتا منتشر شد با اعلام این خبر افزود: آمریکایی‌ها در حال ایجاد شبکه جهانی برای لابراتوارهای بیولوژیکی خود هستند و در سراسر جهان ردپای این آزمایشگاه‌ها دیده می‌شود که در آنها می‌توان سلاح بیولوژیکی تولید کرد.

 

وی در ادامه هشدار داد که خروج آمریکا از معاهده آسمان‌های باز ریسک جنگ هسته‌ای را افزایش می‌دهد.

 

دبیرشورای امنیت روسیه با اشاره به امکان خروج آمریکا از معاهده آسمان‌های باز خاطرنشان کرد: این گام به همراه خروج واشنگتن از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای کوتاه و میان‌برد و قرارداد کاهش تسلیحات پدافند موشکی و نیز عدم تمایل آمریکا برای تمدید پیمان استارت-۲ و قرارداد منع آزمایشات هسته‌ای، بر وضع نظامی وثبات جهانی تاثیر منفی می‌گذارد.

 

وی ادامه داد: این اقدامات آمریکا حدنصابی را که پس از آن سلاخ اتمی بکار گرفته می‌شود را کاهش خواهد داد.برخی رسانه‌های آمریکایی از جمله سی‌ان‌ان روز ۱۷ مهر ماه از تصمیم دولت «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا برای خروج از معاهده آسمان‌های باز خبر دادند.

 

این رسانه نوشت: خروج از این پیمان می‌تواند تازه‌ترین اقدام دولت ترامپ در خروج از تعهدات بین‌المللی به شمار رود.معاهده آسمان‌های باز توافقنامه‌ای بین ۳۴ کشور جهان است که در خصوص اجازه پرواز هواپیماهای جاسوسی و تجسسی بر فراز مناطق کشورهای عضو این معاهده تمرکز دارد.

 

این معاهده برای ایجاد درکی متقابل و اطمینان به کشورهای امضاکننده در خصوص تمامی تحرکات و فعالیت‌های نظامی که ممکن است باعث نگرانی طرف مقابل شود، ایجاد شده‌ است.

 

معاده آسمان‌های باز یکی از بزرگ‌ترین تلاش‌های بین‌المللی برای هرچه شفاف‌تر کردن فعالیت‌های نظامی قدرتهای جهان بوده است.مفهوم اولیه این طرح در سال ۱۹۵۵ توسط «دوایت آیزنهاور» رئیس‌جمهور وقت آمریکا به شوروی در کنفرانس ژنو ارائه شده بود که با مخالفت روس‌ها روبه‌رو شد.

 

بعد از مخالف شوروی، این طرح برای سال‌ها از دستور کار خارج شد که در نهایت در دوران ریاست جمهوری جرج بوش پدر مجدداً در مورد آن بحث شد که منجر به امضای توافقنامه‌ای در ۲۴ مارس ۱۹۹۲ شد. در نهایت نیز از اول ژانویه ۲۰۰۲ این طرح عملیاتی و اجرا شد.

 

پاتروشف در ادامه مقاله خود نوشت: کاخ سفید که روسیه را تهدیدی برای آمریکا در عرصه نظامی می‌خواند از یاد می‌برد که بودجه نظامی آمریکا در سال جاری ۱۵ برابر بودجه نظامی ما یعنی حدود ۷۱۶ میلیارد دلار بوده است.

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: