صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۳:۱۲ - ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 12
کد خبر: ۲۷۶۹۹

مرد شماره ۲ شبکه حقانی معاوضه می شود

رئیس جمهور افغانستان از طرح این کشور برای مبادله انس حقانی برادر سراج الدین حقانی سرکرده گروه تروریستی حقانی با دو شهروند آمریکایی و استرالیایی در بند طالبان خبر داد.

به گزارش راهبرد معاصر؛ دولت کابل پس ماه ها فشار مقامات آمریکایی سرانجام به معاوضه برادر سرکرده شبکه حقانی با یک آمریکایی دربند طالبان تن داد. این در حالی است که پیشتر صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان اعلام کرده بود که رهایی انس حقانی از زندان، خط سرخ دولت و مردم افغانستان است.

 

اشرف غنی احمدزی، رئیس جمهور افغانستان روز سه‌شنبه ۱۲ نوامبر گفت دولت این کشور دو تن از فرماندهان ارشد طالبان و یک رهبر گروه شبه‌نظامی حقانی را که در زندان به سر می‌برند با یک استاد آمریکایی و یک استاد استرالیایی که در سال ۲۰۱۶ ربوده شده‌اند مبادله خواهد کرد.

 

غنی در نطقی تلویزیونی اعلام کرد: «به منظور تسهیل مذاکرات دوجانبه با طالبان، دولت تصمیم گرفته است زندانیان طالبان را در قبال دو استاد دانشگاه معاوضه کند.»

 

انس حقانی، برادر رهبر گروه حقانی، حاجی مالیخان و عبدالرشید زندانیانی هستند که قرار است رها شوند.

 

اقدام دولت افغانستان در حالی انجام می‌گیرد که تلاش‌ها برای از سر گیری گفتگوها میان آمریکا و طالبان قوت گرفته است.

 

شبکه حقانی در سال‌های اخیر حملات گسترده نظامی را علیه غیرنظامیان سازماندهی کرده است. این باور وجود دارد که این گروه بخشی از طالبان افغانستان است و پایگاهش در پاکستان قرار دارد.

 

طالبان دو گروگان خود به نام‌های کوین کینگ، استاد دانشگاه آمریکایی کابل و همکار استرالیایی‌ او تیموتی ویکس را در ماه اوت سال ۲۰۱۶ از نزدیکی دانشگاه آمریکایی کابل ربوده است.

 

این گروه دو سال پیش ویدئویی را از این گروگان‌ها منتشر کرد. این دو استاد خارجی در ویدئوی منتشر شده از دولت متبوع خود خواستند که با گروگانگیرها در مورد تبادل اسیران وارد گفتگو شوند تا راه برای آزادی آنها باز شود.

 

انس حقانی کیست؟

انس حقانی، فرزند جلال الدین حقانی، بنیان گذار شبکه حقانی و برادر ناتنی سراج الدین حقانی، رهبر کنونی این شبکه است. سراج الدین حقانی در حالی که رهبر این شبکه است، معاون هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان نیز است.

 

انس حقانی در مهر سال ۱۳۹۳ زمانی که فرد شماره دوم شبکه حقانی بود، از سوی ریاست امنیت ملی افغانستان بازداشت شد و تاکنون در زندان این نهاد به سر می‌برده است.

 

منابع اطلاعاتی آمریکا و افغانستان می‌گویند شبکه حقانی مسئول اصلی مرگبارترین حملات در کابل بوده است.

 

روند صلح و تلاش‌ها برای رهایی استادان آمریکایی

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا برای صلح افغانستان حدود دو هفته پیش به کابل آمد و منابعی در دولت افغانستان به بی‌بی‌سی گفتند که هدف سفر اخیر خلیلزاد به کابل و اسلام آباد تلاش برای رهایی دو استاد دانشگاه آمریکایی افغانستان است .

 

آمریکا و طالبان حدود دو ماه قبل در آستانه امضاء توافقنامه صلح بودند که حمله خونین گروه طالبان در کابل منجر به کشته شدن ۱۲ نفر به شمول یک سرباز آمریکایی شد. بعد از این حمله دونالد ترامپ مذاکره با طالبان را متوقف و بعد اعلام کرده که مذاکره با طالبان "مرده" است.

 

بعد از این اقدام ترامپ، طالبان از آمریکا خواست که گفتگوهای صلح را دوباره از سرگیرد ولی تاکنون نشست رسمی میان طالبان و آمریکا انجام نشده‌ است.

 

طالبان با وجود انجام چندین دور گفت‌وگو با نمایندگان آمریکا، هر بار با خواست دولت افغانستان برای گفت‌وگوهای مستقیم را رد کرده است.

 

اما به تازگی حکومت افغانستان اعلام کرده که محمد اشرف غنی رئیس جمهور، یک طرح هفت ماده‌ای برای دستیابی به صلح را آماده کرده است. در این طرح از آمریکا خواسته شده تا راهکار مبارزه با "تروریسم" پس از خروج نیروهایش را تدوین کند، پذیرفتن آتش بس دوجانبه از سوی طالبان و توقف آموزش گروه‌های "تروریستی" از سوی پاکستان بخش دیگر این طرح است.

 

در طرح صلح رئیس جمهوری افغانستان از کشورهای همسایه، منطقه و جهان اسلام خواسته شده تا مسیر دوم گفتگوهای صلح با طالبان را تسهیل کنند. در این طرح، اتحادیه اروپا، سازمان ملل و دیگر سازمان‌های بزرگ به عنوان تضمین کنندگان توافق صلح احتمالی مطرح شده‌اند.

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: