صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۲:۰۹ - ۱۲ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 03
کد خبر: ۲۹۶۸۱

همتی: تلاطم بازار ارز واقعی نیست

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به افزایش قیمت ارز در خلال روزهای گذشته آن را ناشی از انتظارات غیر واقعی در بازار و دامن زدن به دلالی و سفته بازی دانست و اظهار داشت: این روند نمی‌تواند واقعی و پایدار باشد.

به گزارش راهبرد معاصر؛ قیمت ارز این روزها از کانال یازده هزار تومانی عبور کرده و وارد کانال دوازده هزار تومان شده است، امری که با نگرانی بازار همراه شده است. تلاطم ارزی روزهای اخیر با تحلیل های متفاوتی از سوی کارشناسان همراه بوده است. برخی اینگونه استدلال می کنند که با افزایش تقاضا به دلیل افزایش تقاضای شرکت‌های تجاری برای تسویه حساب‌های دلاری و وصل شدن تدریجی اینترنت در این هفته میزان تقاضا در بازار افزایش یافته است و هم زمان میزان عرضه متناسب با آن وجود نداشته است که این مسئله افزایش قیمت دلار را سبب شده است.

 

امروز دلار برخلاف رشد قبلی با افت قیمت روبرو بوده است، بطوری که دلار که روز قبل تا ۱۲,۵۴۱ (دوازده هزار و پانصد و چهل و یک) تومان رسیده بود، امروز - سه شنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۸ مصادف با ۰۳ دسامبر ۲۰۱۹ - با کاهش ۰.۴ درصدی به ۱۲,۴۹۱ (دوازده هزار و چهارصد و نود و یک ) تومان رسید.

 

در این میان عبدالناصر همتی رییس کل بانک مرکزی روز سه‌شنبه در تازه‌ترین پست اینستاگرامی خود نوشته است: از ابتدای سال، علاوه بر تامین بیش از ۱۰ میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی توسط بانک مرکزی، حدود ۱۵ میلیارد دلار نیز در چهارچوب سامانه نیما برای واردات مواد اولیه واحدهای تولیدی و سایر کالاهای ضروری تامین شده است. این روند به امید خدا و با ادامه تلاش‌های صادرکنندگان با قدرت تداوم خواهد یافت.

 

در دو هفته اخیر به دلایلی که همگان واقفند، انتظارات غیرواقعی در بازار ارز ایجاد و عمدتا در برخی فضاهای دلالی و سفته‌بازی به آن دامن زده شد. با اطلاعاتی که از توانایی‌ها، امکانات و ذخایر ارزی کشور و ارز صادارتی دارم، این روند نمی‌تواند واقعی و پایدار باشد؛ چرا که تغییر خاصی در متغیرهای کلیدی اتفاق نیفتاده است.

 

خبر بسیار امیدوارکننده اینکه بانک‌ها در ماه‌های اخیر نیاز نقدینگی کوتاه مدت خود را عمدتا از بازار بین بانکی تامین می‌کنند. بنابر این اضافه برداشت بانک‌ها با بیش از ۴۰ درصد کاهش به رقم بسیار کمتری در مقایسه با رقم آن در یک سال گذشته رسیده است.

 

از مدیران بانک‌ها به دلیل این انضباط مالی و همراهی در اعمال سیاست‌های پولی بانک مرکزی که نهایتا در جهت کاهش نرخ تورم است،تشکر می‌کنم.

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: