صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۴:۰۷ - ۱۷ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 08
کد خبر: ۳۰۱۸۸

حجم تجارت خارجی ایران با وجود تحریم ها چقدر است؟

جهانگیری در دیدار با وزیر صنعت عمان با تاکید بر اینکه ایران علاقمند است در بین کشورهای حاشیه خلیج فارس بالاترین حجم مبادلات تجاری را با عمان داشته باشد، افزود: حجم تجارت خارجی ایران در سخت ترین شرایط تحریم بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار در سال است که عمان می‌تواند در بخش زیادی از این تبادلات تجاری سهیم باشد.

به گزارش راهبرد معاصر؛ تشدید فشارهای اقتصادی ناشی از تحریم های آمریکا موجب شده تا سیاست اقتصادی کشور متمایل به همکاری با همسایگان ایران شود. از همین روست که در خلال ماه های اخیر، ایران به عضویت همکاری اقتصادی اوراسیا در آمد.

 

در جدیدترین رویداد مشابه، هجدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و عمان روز شنبه با حضور رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت و «بن مسعود بن علی السیدی» وزیر تجارت و صنایع عمان در سالن خلیج فارس نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد.

 

از عمان به عنوان نزدیکترین دوست و هم پیمان ایران در میان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس نام برده می شود. اسحاق جهانگیری روز یکشنبه در دیدار «علی بن مسعود السنیدی» وزیر صنعت و تجارت عمان با بیان اینکه روابط سیاسی ایران و عمان در عالی‌ترین سطح قرار دارد، ‌ خاطرنشان کرد: توسعه همکاری‌های تهران و مسقط برای دنیای اسلام و کشورهای منطقه مفید است و هیچ کس از این روابط آسیب نمی بیند.

 

معاون اول رییس جمهوری روابط صمیمانه ایران و عمان را به عنوان الگویی برای روابط سایر کشورهای منطقه توصیف کرد و اظهار داشت: کشورهای مهم منطقه همچون ایران و عمان می‌توانند با گسترش همکاری‌های فیمابین، نقش سازنده‌ای در حل مسائل و مشکلات امروز دنیای اسلام ایفا کنند.

 

وی از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه مناسبات دوجانبه و چند جانبه با عمان خبر داد و گفت: افزایش حجم مبادلات تجاری فیمابین که در سال گذشته به ۱.۳ میلیارد دلار رسید، بیانگر رشد قابل توجه روابط اقتصادی دو کشور است اما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم.

 

جهانگیری با اشاره به نقش کمیسیون مشترک همکاری‌های ایران و عمان در زمینه‌سازی برای افزایش حجم مبادلات تجاری فیمابین بیان کرد: این کمیسیون باید راه های توسعه روابط و موانع پیش رو را شناسایی و با تقویت روابط بخش خصوصی دو کشور، ‌ زمینه سرعت بخشیدن و افزایش حجم مبادلات تجاری را فراهم کند.

 

معاون اول رییس جمهوری با تاکید بر اینکه ایران علاقمند است در بین کشورهای حاشیه خلیج فارس بالاترین حجم مبادلات تجاری را با عمان داشته باشد، افزود: حجم تجارت خارجی ایران در سخت ترین شرایط تحریم بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار در سال است که عمان می‌تواند در بخش زیادی از این تبادلات تجاری سهیم باشد.

 

جهانگیری با اشاره به لغو روادید ایران برای اتباع عمان و تسهیل در صدور روادید عمان برای اتباع ایرانی و نیز برقراری پرواز مستقیم بین دو کشور، اضافه کرد: اینگونه اقدامات و تقویت همکاری های دو کشور در بخش ترانزیت و کشتیرانی نیز می‌تواند به ارتقاء حجم مبادلات تجاری فیمابین کمک کند.

 

خوشبختانه در سال جاری شاهد تعامل مستقیم و بدون واسطه تجار دو کشور هستیم

 

علی بن مسعود السنیدی وزیر صنعت و تجارت عمان نیز در این دیدار با اشاره به رفت و آمد و ارتباط میان تجار دو کشور گفت: خوشبختانه در سال جاری شاهد تعامل مستقیم و بدون واسطه تجار دو کشور هستیم که این امر می‌تواند نوید بخش تعامل تجاری مستقیم میان ایران و عمان باشد.

 

علی بن مسعود السنیدی با اشاره به حضور ۳۰ تاجر عمانی در هیات همراهش در سفر به ایران افزود: ملاقات‌ها و دیدارهای سازنده ای میان تجار دو کشور انجام شده و زمان آن فرا رسیده است که جهش بزرگی در روابط و مناسبات تجاری فیمابین داشته باشیم.

 

وزیر صنعت و تجارت عمان از تسهیلات و امکانات موجود برای گردشگری سلامت و زیارت در ایران برای اتباع عمان ابراز خرسندی و خاطر نشان کرد: روابط اقتصادی و تجاری دو کشور نیازمند جهشی بزرگ است که امیدوارم با حمایت مقامات عالی رتبه دو کشور بتوانیم به این هدف مهم دست پیدا کنیم.

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: