صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۲:۱۷ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ - 2020 February 19
کد خبر: ۳۶۳۸۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
لیست وحدت اصولگرایان، اصلاح طلبان و عدالتخواهان چه خواهد شد؟

آرایش لیست های انتخاباتی؛ 48 ساعت مانده به انتخابات مجلس 98

تاکنون بیش از 10 لیست از سوی جریانات سیاسی ارائه شده که اصولگرایان با 9 لیست انتخاباتی از ائتلاف اصولگرایان، یاران قالیباف، احمدی نژادی‌ها تا مداحان و جبهه پایداری در تاریخ انتخابات کشور از این حیث رکورد دار هستند. اصلاح‌طلبان نیز با 3 لیست ائتلاف مردم، یاران هاشمی و یاران اصلاحات درصدد جلب مشارکت مردم و حمایت از خود هستند.

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ 48 ساعت تا انتخابات مجلس یازدهم باقی‌مانده و تاکنون بیش از 10 لیست از سوی جریانات سیاسی ارائه شده که اصولگرایان با 9 لیست انتخاباتی از ائتلاف اصولگرایان، یاران قالیباف، احمدی نژادی‌ها تا مداحان و جبهه پایداری در تاریخ انتخابات کشور از این حیث رکورد دار هستند. اصلاح‌طلبان نیز با 3 لیست ائتلاف مردم، یاران هاشمی و یاران اصلاحات درصدد جلب مشارکت مردم و حمایت از خود هستند. هر چند هنوز هم کسی به مهم‌ترین مساله یعنی مشارکت یا عدم مشارکت مردم به طور جدی توجهی نکرده است.تبعات انتشار هر یک از این فهرست‌ها هم بگومگوهای توییتری و رسانه‌ای یکی علیه دیگری بوده است. همچنین روز گذشته نمایندگان شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی و جبهه پایداری پس از مذاکراتی فشرده بر روی انتشار یک لیست مشترک به توافق رسیدند. این خبر حاکی است در این جلسه مشکل اصلی اختلافی، حل و طرفین روی کلیات به توافق رسیدند.  پایان هفته جاری ماراتن چند ماه و شاید چند سال برخی جریانات سیاسی برای حضور و موفقیت در انتخابات مجلس به پایان می‌رسد و پس از چندی پرده از چهره 290 نماینده مردم در مجلس یازدهم برداشته خواهد شد.

 

دو روز پیش یک گروه ۸۰ نفره از اصلاح‌طلبان اغلب تندرو در بیانیه ای مجدداً ادعای خود درباره نداشتن کاندیدا را تکرار کردند. در ادامه بیانیه، می‌توان دریافت که زیرآبی رفتن برخی نمایندگان مجلس در چهار سال گذشته و نداشتن فعالیت جناحی در صحن علنی، در حالی که در انتخابات ۹۴ با لیست اصلاح‌طلبان وارد مجلس شدند، از دلایل اصلی لیست ندادن شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در انتخابات پیش رو است: «اصلاح‌طلبان با آسیب‌شناسی عملکرد خود در انتخابات مجلس ۹۴ تصمیم گرفتند در این دوره صرفاً از نامزد‌های اصلاح‌طلبی حمایت کنند که لیاقت و سلامت‌شان مورد پذیرش فعالان و طرفداران در هر حوزه انتخابیه باشد، به هر قیمت و با هر نامزدی لیست ندهند» این بند بیانیه و اشاره به آسیب شناسی انتخابات قبلی، یعنی در انتخابات گذشته اینگونه نبوده‌اند. این در واقع تأیید تلویحی انتقادات به ضعف عملکرد اصلاح‌طلبان و فراکسیون امید در مجلس است.

 

بعدازآنکه حزب کارگزاران سازندگی روز جمعه لیست نهایی مورد حمایت خود از تأیید صلاحیت شدگان اصلاح‌طلب را برای حوزه انتخابیه تهران اعلام کرد، روز گذشته فهرست کاندیداهای «ائتلاف احزاب اصلاح‌طلب» برای یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی اعلام شد. «مجید انصاری» عضو مجمع روحانیون مبارز، «مصطفی کواکبیان» دبیرکل حزب مردم سالاری، «علیرضا محجوب» دبیر کل خانه کارگر، «داود محمدی» دبیرکل انجمن اسلامی معلمان، «محمدحسین مقیمی»، «محمدرضا راه چمنی» دبیرکل حزب وحدت و همکاری اسلامی، «محمدرضا نجفی» نماینده مجلس، «علی داستانی» عضو حزب همبستگی، «سهیلا جلودارزاده» عضو خانه کارگر، «امیر عسگری» عضو مجمع فرهنگیان ایران اسلامی، «محسن علیجانی» نماینده مجلس، «افشین علا» فعال فرهنگی، «پروانه مافی» عضو حزب کارگزاران، «اعظم صمصامی» عضو مجمع فرهنگیان، «سعید باقری» عضو کانون وکلا، «محمدرضا بادامچی» از حزب اسلامی کار، «محمدهادی انتشاری» فعال اصلاح‌طلب، «فریده اولاد قباد» نماینده مجلس، «فخرالدین صابری» از نمایندگان ادوار، «محمدرضا شریفی» اقتصاددان، «زهرا ساعی» عضو خانه کارگر، «محمدعلی وکیلی» نماینده مجلس، «سیدفرید موسوی» نماینده مجلس، «محمدحسین شیخ محمدی» از حزب ندای ایرانیان، «وحید توتونچی» فعال اصلاح‌طلب، «حسن انصاری» از حزب آزادی، «علی حسین رضائیان» عضو انجمن مدرسین دانشگاه‌ها، «ابوالفضل سروش» نماینده مجلس، «حبیب سهرابی» از سازمان نظام مهندسی و «مهدی شیخ» نماینده مجلس از اعضای این لیست هستند. هر چند ليست کارگزاران به نمايندگي از همه احزاب اصلاح‌طلب ارائه نگرديد، اما در روز دوشنبه، فهرستي از سوي 8 حزب اصلاح‌طلب تحت عنوان «ائتلاف براي ايران» منتشر شد که تا حدي ليست کارگزاران را به حاشيه برد. در این لیست همچون ليست کارگزاران مجيد انصاري را سر ليست خود مي‌بيند و بيشتر بر روي نمايندگان دوره دهم مجلس و اعضاي فراکسيون اميد بسته شده است. اگرچه شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در بیانیه 2 هفته پیش خود اعلام کرد که مانع لیست دادن احزاب نمی‌شود اما بهانه و استدلال این طیف، «رد صلاحیت کاندیداهای اصلاح‌طلب» و «عدم امکان رقابت انتخاباتی» بود؛ تاکتیک و ترفندی که بیشتر شبیه فرار از پاسخگویی و توجیه شکست احتمالی اصلاح‌طلبان می‌ماند تا صداقت.

 

 

اصلاح‌طلبان که با تورم و ترافیک کاندیداها مواجه‌اند، در انتخابات مجلس شورای اسلامی به طور گسترده مشارکت کرده و به انتشار لیست‌های انتخاباتی روی آورده‌اند اما نکته دیگری که نباید از آن غافل شد این واقعیت است که اصلاح‌طلبان برای ایجاد دوقطبی و بهره‌گیری از هیجانات افکار عمومی و شگردهای انتخاباتی، در مسیر وحدت قرار خواهند گرفت. کارگزاران با طرح این موضوع که در شرایط فعلی می بایست در انتخابات حضور فعال داشته باشیم درصدد معرفی خود به عنوان جریان عقلانیت گرا است . هرچند بعد ارائه لیست حزب کارگزاران ، فعالان اصلاح طلب به شدت به این لیست تاختند اما به نظر می رسد با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ، اصلاح طلبان تمایل به پذیرش لیست کارگزارن به عنوان یک لیست اصلاح طلب هستند.می‌توان به این تحلیل رسید که خط و نشان‌های هفته‌های گذشته چهره‌های شاخص اصلاح طلب برای انتخابات و در واقع علیه انتخابات، نوعی تحت فشار قرار دادن شورای نگهبان و کل حاکمیت برای تأیید صلاحیت شدن کاندیدای رد شده‌شان بود. آن‌ها از سویی این فشار را علنی کردند تا فشار افکار عمومی بر شورای نگهبان وارد شود و از سوی دیگر در پشت پرده به چانه‌زنی با شورای نگهبان روی آوردند تا بار دیگر به تئوری قدیمی حجاریان، یعنی فشار از پایین و چانه‌زنی در بالا مصداق و تحقق ببخشند.

 

اما روز گذشته خبری مبنی بر وحدت حداکثری اصولگرایان (شورای ائتلاف و جبهه پایداری) در انتخابات مجلس خبر می‌دهد. مهرداد بذرباش در توییتی نوشته بود: « آقایان حدادعادل و آقاتهرانی مذاکرات خوبی با هم داشتند که برای جبهه انقلاب چشم انداز روشنی ایجاد کرده است. امیدوارم پایان مذاکرات تا ظهر امروز اخبار بسیار خوشی برای همه دوستداران داشته باشد. جوانان می‌توانند در فهرست نهایی هم محور وحدت باشند». یامین پور نیز در توییتی با ابراز مسرت از وحدت اصولگرایان نوشته است: « اگر نام بنده در این فهرست نباشد انصراف خود را به احترام همگرایی و همدلی نیروهای انقلاب اعلام خواهم کرده و ظرفیت اندک رسانه‌ای خود را در اختیار دوستانم قرار خواهم داد». به نظر می رسد پادرمیانی برخی از چهره های شاخص جریان اصولگرا و البته حرکت اصلاح طلبان به سمت وحدت تاثیر زیادی در ائتلاف احتمالی اصولگرایان داشته است.

 

محسن پیرهادی سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب با اشاره به تلاش های صورت گرفته برای نهایی شدن فهرست این شورا در حوزه انتخابیه تهران گفت: فهرست ۳۰ نفره شورای ائتلاف برای حوزه انتخابیه تهران بعد از طی فرآیندی چند ماهه، مصاحبه های تخصصی، برگزاری مجمع عمومی و بررسی های کارشناسی آماده انتشار شد.

 

وی با تاکید بر اینکه لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب با هدف تشکیل مجلسی قوی و کارآمد تهیه شده است، تصریح کرد: نام این لیست همانطور که اعلام شد "ایران سربلند" است که مهم ترین رویکرد آن "نجات اقتصاد ایران" خواهد بود.

1- محمدباقر قالیباف
2-سیدمصطفی آقامیرسلیم
3-سیدمحمد آقامیری
4-عزت الله اکبری تالار پشتی
5-زهره الهیان
6-محسن پیرهادی
7-سیدرضا تقوی
8-مجتبی توانگر
9-مجتبی ثابتی
10-عاطفه خادمی
11-سیداحسان خاندوزی
12-سیدمحسن دهنوی
13-مجتبی رضاخواه
14-سمیه رفیعی
15-فاطمه رهبر
16-عبدالحسین روح الامینی نجف آبادی
17-مصطفی زمانیان
18-اقبال شاکری
19-مالک شریعتی نیاسر
20-مهدی شریفیان
21-علی شمسی پور
22-ابوالفضل عموئی
23-فاطمه قاسم پور
24-سیدنظام الدین موسوی
25-الیاس نادران
26-احمد نادری
27-سید محمود نبویان
28-سوده نجفی
29-کیومرث هاشمی
30سید علی یزدیخواه

 

در آن سو رسانه‌های  منتسب به دولت و اصلاح طلبان میانه رو با هراس افکنی از پیروزی جریان رقیب در انتخابات مجلس، مشارکت حداکثری را تضمین کننده پیروز  اصلاح‌طلبان عنوان می کنند. دعوت به مشارکت حداکثری بعد از اینکه روحانی اظهارات خود در خصوص انتخابات و سلامت آن را پس گرفت در میان فعالان این جریان تقویت شده است. به نظر می رسد خط و نشان‌های هفته‌های گذشته فعالان نزدیک به دولت برای انتخابات و در واقع علیه انتخابات، نوعی تحت فشار قرار دادن شورای نگهبان و کل حاکمیت برای تأیید صلاحیت شدن کاندیدای رد شده‌شان بود. آن‌ها از سویی این فشار را علنی کردند تا فشار افکار عمومی بر شورای نگهبان وارد شود و از سوی دیگر در پشت پرده به چانه‌زنی با شورای نگهبان روی آوردند تا بار دیگر به تئوری قدیمی حجاریان، یعنی فشار از پایین و چانه‌زنی در بالا مصداق و تحقق ببخشند.

 

اختلاف فعالان جریان انحراف (بهار) با جریان عدالتخواه وارد فاز جدیدی شده است. وحید اشتری از فعالان جریان عدالتخواه، احمدی نژاد را «اپوزیسیون فیک با نامه های خمیری» دانست و با نوشتن این مطلب درخواست استعفای حسن روحانی توسط احمدی نژاد را به استهزا گرفت. این اظهارات با هجمه شدید کانال‌های تلگرامی جریان انحراف (بهار) علیه عدالتخواهان مواجه شد، تا حدی که با برجسته‌ساختن انتشار لیست عدالتخواهان در خبرگزاری تسنیم مدعی شدند نهادهای امنیتی جریان عدالتخواه را برای تضعیف جریان احمدی نژادی‌ها تشکیل داده و آنها را تقویت کرده اند . لازم به ذکر نفی شرایط و جریانات سیاسی موجود از محورهای اصلی تبلیغات انتخاباتی  این جریان است. اخیرا صادق شهبازی عنوان کرده است «اصولگراها ریش و چادرشان بیشتر است، اصلاح‌طلب‌ها سه تیغه‌ها و فوکولی‌هایشان؛ اما خیلی جاها در اداره کشور مثل هم هستند».

 

 

این در حالی است که جریان انحرافی در ادامه سیاست‌های انتخاباتی خود، در روز سه‌شنبه 29 بهمن‌ماه با انتقاد از جریان حاضر در پویش مجلس عدالتخواه، با القای سیستمی بودن و نزدیکی این جریان به حاکمیت، بین جریان انحرافی و عدالتخواه خط‌کشی و تمایز قائل شد. همچنین جریان انحرافی با نسبت دادن صفت «عدالتخواه تقلبی» به سرلیست «مجلس عدالتخواه»، به تخریب اظهارات وی در انتقاد از احمدی‌نژاد پرداخت. رسانه‌های عدالتخواه نیز با پرداختن به بازداشت یکی از اعضای لیست انتخاباتی‌شان در تجمع روز گذشته در شهر ری، از لزوم تغییر در ساز و کار مواجهه با انتقادات توسط نیروهای امنیتی صحبت کردند. همچنان نقد و نفی جریان اصلاح‌طلبی و اصولگرایی جایگاه ویژه‌ای در سیاست‌های رسانه‌ای جریان عدالتخواه دارد.

 

 

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۱۹:۳۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۲
انحرافی خودتون هستید بیچاره ها !!!!!!!!!!!!!!