صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۸:۰۹ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ - 2020 March 10
کد خبر: ۳۷۹۵۴

تصویب الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه سوخت‌های زیستی

اعضای شورای اسلامی شهر تهران، شهرداری را مکلف کردند لایحه سوخت‌های زیستی را تهیه وبه شورا ارائه کند.

به گزارش راهبرد معاصر؛ در جریان جلسه امروز شورای شهر تهران بررسی جزئیات طرح" الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه سوخت‌های زیستی" در دستور کار اعضای شورای شهر قرار گرفت.

 

شینا انصاری (مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران) درباره این طرح گفت: در این طرح مسئولیت‌هایی بر عهده شهرداری تهران گذاشته شد که با قوانین و اسنادبالادستی که در حوزه پسماندهای روغنی وجود دارد در تعارض است. در این طرح اشاره شده است که شهرداری تهران لایحه مدیریت یکپارچه برای مدیریت پسماندهای روغنی را ارائه کند. در حالی که پسماندهای روغنی جزو پسماندهای ویژه محسوب می‌شوند و مطابق با ماده ۷ قانون مدیریت پسماندها، مسئولیت پسماندهای ویژه برعهده تولید کننده آن است.

 

او ادامه داد: بنابراین ارائه یک طرح یکپارچه برای مدیریت این پسماندها بر عهده شهرداری تهران نیست.

 

زهرا صدر اعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران ضمن انتقاد از شهرداری تهران گفت: وقتی شهرداری در زمان طرح موضوع حضور ندارد و نظرات خود را مطرح نمی‌کند و دفاعیاتی ندارد، این مسائل رخ می‌دهد.

 

او ادامه داد: بر اساس ماده ۳، مستند به ماده ۲ ماده ۵۵ سال سوم شهرداری تهران مکلف است با همکاری وزارت صنعت و معدن ترتیبی اتخاذ نماید. یعنی از وزارت صنعت و معدن می‌خواهد تسهیلات را فراهم کند تا دو درصد حمل و نقل عمومی را به خود اختصاص دهد. در پاراگراف دوم این طرح ذکر شده است که شهرداری تهران مکلف است لایحه مکان یابی و توسعه جایگاه‌ها با استناد به مصوبه ستاد هماهنگی توسعه و ساماندهی و با توجه به آنکه ساماندهی و توسعه است، شهرداری لایحه مکان یابی و توسعه جایگاه‌ها را از طریق شورای استان‌ها تنظیم کند و سپس به مجلس بفرستد.

 

نوری ادامه داد: حتی در ماده ۸ این طرح ذکر شده است که شهرداری تهران مکلف است با همکاری وزارت جهاد سازمان محیط زیست و وزارت نیرو نسبت به مطالعه و الگوی کشت سازگار اقدام کند. در واقع اولاً باید مطالعه و دوماً مشارکت کند و به نوعی وزارت جهاد را ملزم کند که راجع به این گونه‌های بومی مقاوم به خشکی با کاربرد صنعتی باید مطالعه کنید.

 

ماده یک طرح" الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه سوخت‌های زیستی" با ۱۵ رأی موافق به تصویب رسید.

 

سپس ماده دو این طرح که شهرداری را مکلف به ارائه لایحه پیشنهادی در خصوص سیاست‌های تشویقی تولیدکنندگان و سرمایه گذاران در بخش تولید و توزیع سوخت‌های جایگزین از منابع پسماند و غیرخوراکی را تنظیم کند، مورد بررسی قرار گرفت.

 

سیدحسن رسولی خواستار حذف ماده ۲ این طرح شد و گفت: در این ماده شهرداری تهران مکلف شده لایحه پیشنهادی درباره "سیاست‌های تشویقی تولیدکنندگان و سرمایه گذاران بخش تولید و توزیع سوخت‌های جایگزین از محل پسماند و مواد غیرخوراکی" را تنظیم و برای تصویب به شورای شهر تهران ارسال کند. در زمان بررسی کلیات این طرح اعلام کردم این الزام خارج از وظایف ذاتی شهرداری تهران است.

 

وی ادامه داد: آنچه پیشنهاددهندگان طرح به دنبال آن هستند در یکی از معاونت‌های وزارت نیرو پیگیری می‌شود. در صورتی که ما شهرداری را ملزم به ارائه کنیم شهرداری ناچار است لایحه‌ای با محوریت از پیش هدایت شده تهیه کند که با وظایف ذاتی شهرداری تهران مغایرت دارد. هیچ دستگاه متولی از جمله وزارت نیرو شرکت پالایش و پخش نیز چنین تقاضایی از دستگاه ورشکسته شهرداری تهران ندارد.

 

خرانه دار شورای شهر خطاب به اعضای شورای شهر تهران، تاکید کرد: چرا وظایفی را به شهرداری تحمیل کنیم که برای انجام این مأموریت در خارج از شهرداری در بدنه دولت منابع، امکانات و مسئولیت آن جانمایی شده است. در قانون برنامه چهارم، پنجم و ششم توسعه تمام سازوکارهای تشویقی برای تولیدکنندگان، سرمایه گذاران، طراحان و مجریان اجرای پروژه‌های انرژی‌های نو به صورت دقیق تعریف شده است. اگر به استاد بالادستی مراجعه می‌شد قطعاً نیازی به ارائه این طرح نبود.

 

حجت نظری دیگر عضو شورای شهر تهران نیز در سخنانی گفت: اساسی‌ترین سوال این است که ما غیر از فضای زیر ساختی برای تولید این سوخت موضوع دیگری را مورد بررسی قرار دادیم یا خیر؟ و این پرسشی است که باید مطرح شود و باید دید که آیا می‌تواند این موضوع به مجلس ارائه شود.

 

پس از اظهار نظر حجت نظری، اعضای شورای شهر تهران رأی گیری ماده به ماده طرح الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه سوخت‌های زیستی و بیولوژیکی را در دستور کار خود قرار دادند.

 

اعضای شورای شهر تهران به ماده دو این طرح رأی مثبت دادند. همچنین ماده سه، چهار، پنج، شش و هفت این طرح نیز بدون ارائه پیشنهاد اعضای شورای شهر به رأی گذاشته شد و به تصویب رسید.

 

منبع: مهر

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: