صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۲:۳۳ - ۱۴ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 June 03
کد خبر: ۴۲۴۵۴
فروش سهام عدالت

اخرین مهلت آزادسازی سهام عدالت

با ابلاغ سازمان خصوصی سازی مبنی بر آزاد سازی سهام عدالت زمانی نیز برای این آزادسازی برای مشمولین اعلام شده است در ادامه این خبر زمان و اخرین مهلت آزادسازی سهام عدالت را با هم می خوانیم.

به گزارش راهبرد معاصر،  پس از اعلام آزادسازی سهام عدالت از سوی سازمان خصوصی سازی که به دستور رهبر انقلاب این امر انجام شد مشمولین سهام عدالت می توانند با روش هایی که اعلام شده است کنترل سهام خود را  داشته باشند و همچنین مهلت آزادسازی سهام عدالت اعلام شده است که در ادامه جزئیات را با هم می خوانیم.

 

مهلت آزادسازی سهام عدالت

 

رییس سازمان خصوصی‌سازی از پایان مهلت تعیین روش مدیریت سهام عدالت تا 15 خرداد 99 خبر داد. مهلت آزادسازی سهام عدالت ابتدا 8 خرداد بود که تا 15 خرداد تمدید شد.

«علیرضا صالح» امروز (شنبه) در نشست خبری ستاد راهبری آزادسازی سهام عدالت در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به ابلاغیه رهبر معظم انقلاب، سهام عدالت از نهم اردیبهشت آزاد و از دهم اردیبهشت به مشمولان این سهام فرصت داده شد تا از طریق مراجعه به سامانه سهام عدالت روش مدیریت سهام خود را به دو روش مستقیم و غیرمستقیم تعیین کنند.

 

 وی ادامه داد: به مدت یک ماه به مشمولان فرصت داده شد تا نحوه مدیریت خود را انتخاب کنند که براساس مدت تعیین شده سهامداران تا هشتم خرداد این فرصت باقی است.

 

صالح افزود: در صورتی که سهامداران روش مستقیم را انتخاب نکنند سیستم به صورت اتوماتیک روش غیرمستقیم را برای این افراد انتخاب خواهد کرد.

 

صالح اظهار داشت: مشمولان سهام عدالت باید بدانند که فقط ٢٠ روز تا تعیین نحوه مدیریت سهام عدالت باقی مانده است و این زمان به هیچ وجه تمدید نخواهد شد.

 

به گفته وی، ساعت ۲۴روز هشتم خرداد ۱۳۹۹، آخرین مهلت اعلام نحوه مدیریت سهام عدالت است.

 

 

صالح با بیان اینکه برخی از افراد دارای سهام عدالت ٤٩٢ هزار تومانی و برخی دیگر از سهام ٥٣٢ هزار تومانی برخوردارند، گفت:در یک مقطع زمانی ٤٠ هزار تومان سود بین مشمولان توزیع شد، عده‌ای این سود ٤٠ هزار تومان را دریافت نکردند که به رقم ٤٩٢ هزار تومان اضافه شد ودر مجموع ارزش سهام آن‌ها به رقم ٥٣٢ هزار تومان رسید.

 

 

وی خاطرنشان کرد: برخی از افراد دارای سهام عدالت بیش از یک میلیون تومان هستند که از طریق سهم الارث به سهام آن‌ها اضافه شده و عده‌ای هم ممکن است دارای سهام عدالت کمتر از ٤٩٢ هزار تومان باشند که این افراد جزو مشمولین سهام عدالت در سال ٨٥ نبودند و از طریق سهم الارث رقمی از سهام عدالت فرد متوفی به آن‌ها اختصاص یافته است.

 

صالح با بیان اینکه از سال ٩٥ تا ٩٧ در سه مرحله سود پرداخت کردیم، افزود: به ازای سهام عدالت یک میلیون تومانی در سال ٩٦ سود سال ٩٥ را به مبلغ ١٥٠ هزار تومان پرداخت کردیم.

 

رییس سازمان خصوصی سازی خاطرنشان کرد: در سال ٩٧ سود سال ٩٧ به مبلغ ١٧٥ هزار تومان و در سال ٩٨ سود سال ٩٧ به رقم ٢٠٥ هزار تومان واریز شد.

 

 

نحوه آزادسازی سهام عدالت

 

به گفته رئیس سازمان خصوصی سازی، آزاد سازی سهام عدالت ۴۹ میلیون مشمول بعد از ۱۳ سال به دو روش مدیریت مستقیم بورسی و غیر مستقیم مدیریت سرمایه‌گذاری استانی و با انتخاب مشمول انجام می‌شود.

 

به گفته علیرضا صالح رئیس کل سازمان خصوصی سازی، آزاد سازی سهام عدالت برای ۴۹ میلیون و ۱۵۲ هزار و ۷۴۱ نفر مشمول بعد از ۱۳ سال به دو روش مدیریت مستقیم بورسی و مدیریت غیر مستقیم از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی و با انتخاب مشمول انجام می‌شود.

 


برای انتخاب روش آزاد سازی سهام عدالت، باید مشمولان وارد سامانه سهام عدالت به نشانی https://www.samanese.ir/ شوند و با وارد کردن اطلاعات خود مرحله به مرحله اقدام کنند.

 

 

برای ورود مشمولان سهام عدالت به سامانه سهام عدالت و گزینش نحوه آزادسازی سهام، یک ماه (از ۱۰ اردیبهشت ۹۹ تا ۱۰ خرداد ۹۹) فرصت وجود دارد.

 

صالح این را هم گفت: اگر کسی یک روش آزاد سازی سهام عدالت را انتخاب کرد، دیگر امکان برگشت از تصمیم خود را نخواهد داشت، بنابر این مشمولان در گزینش روش آزادسازی سهام عدالت خود با مشورت و علم کافی اقدام کنند.

 

 

در ادامه این مراحل، در مورد روش آزادسازی سهام عدالت توضیحاتی برای مشمولان به شرح زیر ارائه شده است.

 

* آزاد سازی سهام عدالت

در راستای اجرای فرمان مقام معظم رهبری و موافقت ایشان با درخواست ریاست محترم جمهوری مبنی بر آزادسازی سهام عدالت، سازمان خصوصی‌سازی با همکاری و مشارکت سازمان بورس و اوراق بهادار و سایر نهاد‌ها در بازار سرمایه، اقدام به فراهم نمودن تمهیدات و اقدامات عملی لازم برای تحقق این امر نموده است تا با توجه به موارد سه‌گانه مورد تأکید معظم له، شرایط بهره‌مندی هرچه سریع‌تر مردم از منافع و مدیریت سهام مذکور فراهم گردد.

 

در همین ارتباط، هریک از سهام‌داران محترم سهام عدالت می‌توانند با انتخاب یکی از دو روش مطروحه در ادامه این فرآیند نسبت به تعیین نحوه مدیریت سهام متعلق به خود تصمیم‌گیری نمایند.

 

توجه: انتخاب روش آزادسازی سهام عدالت تنها یک بار امکان پذیر است.

 

*انتخاب روش مسقیم

سهام‌دار محترم سهام‌عدالت، در صورت انتخاب آزادسازی به روش مستقیم، مالکیت و مدیریت سهام‌عدالت به‌صورت مستقیم و بدون واسطه با لحاظ مراتب ذیل به شما تخصیص و انتقال می‌یابد:

 

به میزان سهام تخصیص‌یافته به هر فرد در شرکت‌های سرمایه پذیر سهام‌عدالت و به تناسب ارزش مقطع واگذاری، تعدادی از سهام ۳۶ شرکت بورسی به شما تخصیص خواهد یافت.

 

علاوه بر آن، این دسته از سهام‌داران سهام عدالت، به ازای سهام شرکت‌های غیر بورسی سرمایه‌پذیر سهام عدالت، سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی را نیز دریافت خواهند نمود.

 

در این حالت مسئولیت حفظ، نگهداری و مدیریت سهام اختصاص‌یافته به عهده سهامدار بوده و در راستای حفظ ارزش سهام تخصیص‌یافته، قابلیت نقل‌وانتقال سهام مزبور به غیر و فروش آن بر اساس محدودیت‌های زمانی و مقداری تعیین‌شده توسط شورای عالی بورس صورت خواهد گرفت.

 

مطابق قانون تجارت شما سهامدار محسوب شده و از مزایای سهام تخصیص‌یافته ازجمله سود و ... بهره‌مند خواهید شد.

 

خاطرنشان می‌سازد، دو ماه پس از تاریخ انتخاب روش مذکور می‌توانید با مراجعه به سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) از تعداد سهام تخصیص‌یافته نزد شرکت‌های سرمایه‌پذیر سهام عدالت مطلع شوید.

 

شایان‌ذکر است بهره‌مندی از خدمات قابل‌ارائه از جمله ایجاد امکان معامله پذیری سهام تخصیص‌یافته در آینده منوط به مراجعه به سامانه سجام، ثبت‌نام و احراز هویت در مراکز تعیین‌شده می‌باشد.

 

 

*روش غیر مستقیم

سهام‌دار محترم سهام‌عدالت، در صورت انتخاب آزادسازی به روش غیرمستقیم، مالکیت و مدیریت سهام‌عدالت شما با لحاظ مراتب ذیل از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی ساماندهی خواهد شد و شما حق انتقال به غیر و دخل و تصرف در آن را نخواهید داشت.

 

با این تفویض اختیار، سهام شرکت‌های سرمایه پذیر سهام‌عدالت متعلق به شما توسط شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی ساماندهی خواهد شد.

 

سهام مزبور در قالب صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله (۷۰%) و صندوق‌های سرمایه‌گذاری پروژه استانی (۳۰%) ساماندهی خواهد شد.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، ارزش کل سهام واگذار شده در قالب سهام عدالت در سال ۱۳۸۵ به ۴۹ میلیون و ۱۵۲ هزار و ۷۴۱ نفر مشمول در ۶ دهک جمعیتی، از سهام ۵۰ شرکت شامل ۳۶ شرکت بورسی و ۱۴ شرکت غیر بورسی به ارزش کل ۲۶ تریلیون و ۶۳۶ میلیارد تومان بود که اکنون بعد از حدود ۱۳ سال ارزش کل سهام عدالت به حدود ۳۰۰ تریلیون تومان (حدود ۱۱.۲ برابر) شده است.

 

بر اساس گفته صالح رئیس سازمان خصوصی سازی، شورای عالی بورس قرار است ظرف ماه جاری در مورد نحوه ورود ۳۰۰ هزار میلیاردتومان سهام عدالت به بورس و حضور ۴۹ میلیون سهامدار جدید تصمیم گیری کند.

 

 

ارزش واقعی سهام عدالت در سال ۹۹

برخی کارشناسان معتقدند ارزش سهام عدالت طی این سالها ۱۰ برابر شده است و ارزش سهام افراد عادی ۵ و کمیته امداد و بهزیستی ۱۰ میلیون تومان می‌شود.

 

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: