صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۳:۵۲ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 August 18
کد خبر: ۵۵۳۲۲

روش جدید فروش سهام عدالت + جزییات

روش جدید فروش سهام عدالت اعلام شد که بر ایت اساس فروش سهام عدالت به ضورا بلوکی با نماد 2 بورس انجام می شود.

به گزارش راهبرد معاصر؛روش جدید فروش سهام عدالت به منظور حمایت از بازار سرمایه و حقوق سهامداران کلید خورد که بر اساس آن فروش سهام عدالت به صورت بلوکی با نماد 2 بورس انجام می شود. در ادامه با راهبرد معاصر همراه باشید تا درباره تغییر در نحوه فروش سهام عدالت بیشتر بدانید.

 

مدیرعامل سپرده‌گذاری مرکزی در خصوص تغییر در نحوه فروش سهام عدالت در بازار بورس به تلویزیون جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: برای حمایت از بازار سرمایه و حقوق سهامداران، فروش سهام عدالت به صورت بلوکی با نماد ۲ در بورس انجام می‌شود.

 

حسین فهیمی افزود: فروش سهام عدالت در بازار باعث نزولی شدن بازار بورس نشده است و نکته‌ای که این روزها در این رابطه مطرح می‌کنند صحت ندارد. وی با اشاره به اینکه حجم بازار سرمایه عمیق شده است ادامه داد: دربازاری که بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان معامله صورت می‌گیرد عددهای چند صد میلیاردی سهام عدالت در برخی روزها تاثیر زیادی در منفی و مثبت شدن بازار ندارد ممکن است در برخی نمادها تاثیر مقطعی داشته باشد، اما اینکه کل شاخص بورس را منفی و مثبت می‌کند، صحت ندارد.

 

فهیمی گفت: از ابتدای آزاد‌سازی سهام عدالت، بیش از ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان سهام عدالت فروخته شد، اما بازار منفی نشد. در این روزها جمعا ۶۰۰ میلیارد تومان سهام عدالت فروخته شده است پس فروش سهام عدالت تاثیری در بازار ندارد.

 

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری درباره روش‌های فروش سهام عدالت ادامه داد: فروش سهام عدالت تابع قوانین و مقررات بازار بورس است و در فروش سهام عدالت، سفارشات تجمیع، و در اختیار گارگزاری قرار می‌گیرد ضمن اینکه اگر سهم کارگزار برای فروش کم بود به‌صورت کل عرضه می‌کند و اگر به‌صورت بلوک بود تابع قانون بلوکی خواهد شد بطوریکه اگر حجم فروش کارگزاری در یک نماد بزرگ و بلوک باشد مشمول مقررات بلوکی بازار می‌شود و باید سهام را به این روش بفروشد.

 

 

فهیمی ادامه داد: با توجه به اینکه اخیرا امکان فروش ۶۰ درصد سهام عدالت فراهم شده، ممکن است افراد زیادی اقدام به فروش کنند و احتمال دارد سهام، مشمول فروش بلوک یا عمده شود. وی تصریح کرد: فروش بلوکی سهام عدالت، با نماد ۲ در تابلو بورس درج می‌شود.

 

وی با اشاره به اینکه فروش سهام عدالت به صورت عمده و یا بلوکی برای حمایت بازار و سهامداران است گفت: با این روش یک رقابت خاصی بین خریداران عمده شکل می‌گیرد و گاهی ممکن است بالاتر از قیمت تابلو فروخته شود.

 

خبر فوق العاده مهم درباره فروش سهام عدالت

 

با آزادسازی سهام عدالت عده ای در مدیریت سهام عدالت روش غیر مستقیم را انتخاب کردند و تقریبا دو میلیون نفر اقدام به فروش سهام عدالت خود کردند. بانک ها سهام عدالت را فروختند و پول آن نیز به حساب دارندگان آن واریز شد اما برخی از عدم واریز وجه سهام عدالت گلایه مندند. فهیمی درباره چرایی عدم واریز پول فروش سهام عدالت برای برخی از دارندگان آن توضیح داد. 

 

حسین فهیمی گفت: از حدود 19 میلیون نفری که در مدیریت سهام عدالت روش غیر مستقیم را انتخاب کرده بودند، کم‌تر از دو میلیون نفر تصمیم گرفتند تا بخشی از سهام‌شان را – مجموع 60 درصد – را به فروش برسانند.

 

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری بورس اوراق بهادار گفت: در حال حاضر 5 هزار 600 میلیارد تومان به حساب فروشندگان سهام عدالت – حدود 1 میلیون 900 هزار نفر – واریز شده است.

 

وی ادامه داد: بر اساس تصمیم شورای عالی بورس و بنابر شیوع ویروس کرونا تصمیم بر این شد که شناسایی مشتری و ثبت و ضبط مشتری در شرکت سپرده‌گذاری به عنوان درگاه ورودی بازار اوراق بهادار، با دو مولفه‌ی اطلاعاتی صورت بگیرد و افراد مجبور به مراجعه حضوری نباشند.

 

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری بورس اوراق بهادار افزود: «شماره شبا حساب بانکی» و «شماره سیم‌کارتی به نام دارنده سهام عدالت» در حال حاضر می‌توانند بار ثبت و ضبط مشتری را به طور غیر حضوری به دوش بکشند.

 

حسین فهیمی اضافه کرد: کسانی که به درستی «شماره شبا حساب بانکی» و «شماره سیم‌کارت» را معرفی کرده بودند، سهامشان به فروش گذاشته شده و پول حاصل از سهام به حساب آن‌ها واریز شده است.

 

 

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری بورس اوراق بهادار خاطر نشان کرد: از تاریخ 30 خردادماه 99 کارگزاری‌های کشور ملزم شدند تا به مشتری‌های خودشان پاسخ دقیق ارائه دهند.

 

وی ادامه داد: کسانی که پول حاصل از فروش سهام عدالت را هنوز دریافت نکرده‌اند، حتما یکی یا هر دوی این شماره‌ها را به درستی وارد نکرده‌اند.

 

حسین فهیمی با بیان این که اولویت ما بر حفاظت از سهام عدالت تنظیم شده است، توضیح داد: تا زمانی که ما از فروش قطعی و اطلاعات فروشنده اطمینان حاصل نکنیم، عملیات فروش را انجام نمی‌دهیم.

 

وی افزود: اگر دارندگان سهام عدالت در شماره شبا یا شماره موبایل مغایرت دارند، می‌توانند با مراجعه به سایت اصلی سهام عدالت، شماره‌های خود را اصلاح کنند.

 

نحوه فروش سهام عدالت در بورس

 

فروش سهام عدالت  به سه روش قابل انجام است. در روش نخست درخواست فروش از طریق مراجعه به سامانه فروش سهام عدالت شرکت های کاگزاری که فهرست آن در سایت سازمان بورس و اوراق بهادار وجود دارد قابل انجام است.

 

در روش دوم سهامداران عدالت می توانند با مراجعه به شعب بانکی می توانند نسبت به فروش سهام خود اقدام کنندو  در روش سوم هم ثبت در خواست فروش از طریق مراجعه به وب سایت بانک ها امکان پذیر است.

 

در این میان نکات جدید برای فروش سهام عدالت اعلام شده است. نکته نخست اینکه سهام عدالت متعلق به مسمولان که روش مستقیم را انتخاب کرده ان متشکل از 49 شرکت است که سهام 36 شرکت آن در بورس قابل معامله بود و مابقی وارد بورس نشده و قابلیت معامله ندارند.

 

علاوه بر فروش سهام عدالت به سه روش گفته شده در بالا برای ثبت سفارش فروش داشتن شماره تلفن همراه و شماره شبا جساب بانکی غیر مسدود و فعال به نام مشمول سهام ضروری است.

 

همچنین برای مشاهده دارایی سهام عدالت سهام داران می توانند از رطیق سامانه استعلام سهام عدالت اقدام کنند. مشمولان سهام عدالت از طریق تماس تلفنی با شماره 1569 شبانه روز می توانند از وضعیت کارگزار ناظر خود مطلع شوند.

 

 

محمد عطایی در نامه‌ای خطاب به احمد جاویدی، نایب‌رئیس هیات‌مدیره و معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار، ضمن تاکید بر ضرورت اطلاع رسانی دقیق در ارتباط با فروش سهام عدالت مشمولین گفت: سبد سهام عدالت متعلق به مشمولانی که روش مستقیم را انتخاب کرده‌اند، در حال حاضر متشکل از سهام ۴۹ شرکت است که سهام ۳۶ شرکت آن در بورس قابل معامله بوده و الباقی در حال حاضر در بورس وارد نشده و قابلیت معامله را ندارند؛ بنابراین در حال حاضر امکان ثبت سفارش فروش صرفا در خصوص شرکت‌های قابل معامله در بورس فراهم است.

 

وی افزود: در صورت ثبت سفارش، هر یک از سهام موجود در سبد متعلق به مشمول به صورت مجزا فروخته شده و واریز وجه آن نیز به صورت مجزا به حساب بانکی مشمول صورت می‌پذیرد؛ بنابراین ممکن است کل فرآیند فروش سهام عدالت متعلق به مشمول در چندین مرحله صورت گرفته و وجوه آن نیز در چندین مرحله به حساب مشمول واریز شود.

 

مشمولین می‌توانند از طریق تماس تلفنی با شماره ۱۵۶۹ که به صورت شبانه‌روزی فعال است، از وضعیت کارگزار ناظر سهام عدالت خود مطلع شوند.

 

 

 

 

چرا ۳۰ درصد دوم سهام عدالت قابل فروش نیست؟

 

سهامداران سهام عدالت که روش مستقیم را انتخاب کرده‌اند در حال حاضر می‌توانند تا سقف ۶۰ درصد از ارزش سهام خود را بفروشند. ۳۰ درصد اول آن از هفته نخست خرداد ماه آزاد شد و طبق اعلام رئیس‌جمهور ۳۰ درصد دوم آن نیز از ابتدای هفته جاری و با عید غدیر قابل فروش است.

 

سهامدارانی که در طول ۷۰ روز اخیر همه یا بخشی از ۳۰ درصد اول را فروخته‌اند می‌توانند نسبت به فروش ۳۰ درصد دوم اقدام کنند، همچنین کسانی که تا به حال هیچ سهمی را نفروخته‌اند می‌توانند تا سقف ۶۰ درصد از ارزش سهام خود را بفروشند.

 

طبق آخرین ارزیابی از سبد سهام عدالت، ارزش سهام یک میلیون تومانی به ۴۰ میلیون تومان رسیده که ۶۰ درصد آن معادل ۲۴ میلیون تومان برآورد می‌شود.

 

اما برخی از سهامدارانی که از ابتدای هفته به سامانه معاملات سهام عدالت در کارگزاری‌ها مراجعه کرده‌اند، نتوانسته‌اند ۳۰ درصد دوم سهامشان را بفروشند.

 

براساس اظهارات مخاطبان کارگزاری‌ها هنوز این قابلیت را ندارند که درخواست‌های فروش ۳۰ درصد دوم را ثبت کنند و معمولا این پیام برای سهامدار نشان داده می‌شود که «درخواست شما قبلا ثبت شده است»، در حالی که درخواست قبلی برای فروش ۳۰ درصد اول بوده است.

 

 

مشکل از کجاست؟

 

شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در این خصوص توضیح داد: مشکل کارگزاری‌هایی که نمی‌توانند درخواست‌های فروش ۳۰ درصد دوم را ثبت کنند به به‌روزرسانی نکردن سیستم‌های آنها برمی‌گردد.

 

بررسی‌ها نشان می‌دهد که کانون کارگزاران باید بر عملکرد کارگزاری‌ها نظارت داشته باشند.

 

همچنین یک منبع آگاه در این خصوص گفت: مشکل ثبت درخواست فروش سهام عدالت از طریق کارگزاری‌ها در شرکت‌های برخط (OMS) است، به طور مثال یکی از مشکلات این است که کارگزاری یک بانک دولتی، پول شرکت خدمات دهنده را پرداخت نکرده و این شرکت هم سیستم خدمات‌رسان را قطع کرده است.

 

جزییات نحوه فروش سهام عدالت در شبکه بانکی

 

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: