صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۰۸:۴۳ - ۱۸ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 08
کد خبر: ۵۸۰۶۱
تعداد نظرات: ۸ نظر

نحوه تغییر کارگزار ناظر سهام عدالت به مفید و سایر کارگزاری ها

برخی از سهامداران از عملکرد کارگزاری که پیشتر انتخاب کرده بودند راضی نیستند و تمایل دارند تا کارگزاریشان را تغییر دهند. در ادامه نحوه تغییر کارگزار ناظر سهام عدالت به مفید و سایر کارگزاری ها را برایتان توضیح داده ایم.

به گزارش راهبرد معاصر؛ برخی از سهامداران از عملکرد کارگزار ناظر خود راضی نیستند و ترجیح می دهند تا خرید و فروش سهام شان را به یک کارگزاری دیگر بسپارند. با توجه به اینکه فروش سهام عدالت در این روزها بازار بورس را داغ کرده است موضوع انتخاب کارگزاری بسیار پراهمیت تر از قبل شده است. در ابتدا تغییر کارگزار ناظر سهام عدالت ممکن نبود اما چند روز پیش پس از برگزاری جلسات مختلف در مراجع ذی صلاح بالاخره تغییر کارگزار ناظر سهام عدالت به مفید و سایر کارگزاری ها ممکن شد. تغییر کارگزاری برای فروش سهام عدالت ممکن شد و این خبر مهمی برای فروشندگان سهام عدالت است. در ادامه نحوه تغییر کارگزار ناظر سهام عدالت به مفید و سایر کارگزاری ها را برایتان آورده ایم.

 

برای همه ما اولین انتخاب جدی بعد از ورود به دنیای بورس انتخاب کارگزار بوده است. خیلی از ما هم بعدها با بیشتر شدن تجربه و دیدن خدمات بقیه کارگزاری ها به این موضوع فکر کرده‌ایم که ای کاش در یک کارگزاری دیگر ثبت نام کرده بودم. اما معمولا با ترس از روند طولانی تغییر کارگزاری، آشنا نبودن با مراحل و نداشتن وقت کافی برای مراجعه حضوری برای این کار هیچ اقدامی نکرده‌ایم. امروز می‌خواهیم یکبار و برای همیشه این موضوع را کاملا روشن کنیم که تغییر کارگزاری چطور انجام می‌شود و اصلا چرا باید این کار را انجام بدهیم.

 

چرا باید کارگزار خودم را عوض کنم؟

 

این اولین سوالی هست که شما باید قبل از شروع فرآیند تغییر کارگزار به آن فکر کنید. بعضی از افراد صرفا به دلیل سامانه معاملاتی بهتر در یک کارگزاری یا وجود شعبه کارگزاری در نزدیکی آن‌ها کارگزار خودشان را عوض می‌کنند. در ادامه ما مهمترین دلایلی که تغییر کارگزار می‌تواند به آن ها جواب بدهد را لیست کرده‌ایم:

 

  • سامانه معاملاتی بهتر و سریعتر
  • پشتیبانی بهتر
  • قطعی های کمتر
  • امکان استفاده از حساب پشتیبان
  • امکان گرفتن اعتبار
  • نرم افزار همراه قدرتمند و مطمئن
  • تخفیف های متنوع
  • امتیازهای تشویقی
  • برنامه های آموزشی کارگزار برای مشتریان
  • در دسترس بودن شعبه های کارگزاری
 

 

شرایط و مراحل تغییر کارگزاری

 

قبل از هر چیز توجه کنید که شما محدودیتی در تعداد کارگزارهایی که با آن ها کار می‌کنید ندارید. در نتیجه اگر از خدمات کارگزار خودتان راضی نیستید کافیه یک کارگزار دیگر که خدمات مناسبی دارد پیدا کنید و بعد از ثبت نام، دارایی‌های خود را به این کارگزاری منتقل کنید. حالا ما مراحل تغییر کارگزاری را به صورت گام به گام برای شما معرف می‌کنیم.

 

گام اول: یک کارگزاری خوب پیدا کنید

 

برای این کار کافی است نیازهایی که دارید را لیست کنید و با استفاده از سایت کارگزاری‌ها بررسی کنید که کدام کارگزاری این خدمات را ارائه می‌دهد یا خدمات بیشتری دارد. برای دسترسی به لیست کارگزاری‌ها می‌توانید به سایت بورس تهران مراجعه کنید.

 

گام دوم: در کارگزاری ثبت نام کنید

 

برای ثبت نام در کارگزاری‌ها می‌توانید هم به صورت حضوری و هم غیر حضوری اقدام کنید. در حال حاضر اکثر کارگزاری‌ها در سایت خودشان امکان ثبت نام غیر حضوری را فعال کرده‌اند تا شما بعد از ثبت اطلاعات در این بخش روش امضای قرارداد کارگزاری را انتخاب کنید. برای امضای قرارداد تعداد زیادی از کارگزاری‌ها با دفاتر پیشخوان قرارداد دارند تا شما بتوانید با مراجعه به نزدیک ترین دفتر ثبت نام خود را تکمیل کنید. البته بعضی از کارگزاری‌ها امکاناتی مثل مراجعه نماینده به محل سکونت را هم دارند که در مورد این خدمات باید با کارگزاری هماهنگ کنید.

 

بعد از تکمیل ثبت نام و امضای قرادادها معمولا ظرف کمتر از یک هفته نام کاربری و رمز عبور برای ورود به سامانه معاملاتی کارگزاری برای شما ایمیل و پیامک می‌شود.

 

اگر قبلا در سامانه سجام ثبت نام و احراز هویت نکرده‌اید، قبل از این مرحله باید ثبت نام و احراز هویت خود را در سامانه سجام تکمیل کرده باشید، می‌توانید برای حفظ فاصله گذاری اجتماعی و سریع‌تر انجام شدن این فرآیند، از احراز هویت غیرحضوری اپلیکیشن سیگنال استفاده کنید.

 

گام سوم: انتقال پول و سهام به کارگزاری جدید (تغییر کارگزار ناظر)

 

در این مرحله شما باید پول و سهام خودتان را به کارگزاری جدید منتقل کنید.برای انتقال پول فقط یک روش وجود دارد و آن هم دریافت وجه از کارگزار فعلی و پرداخت آن به کارگزار جدید است. اما برای انتقال سهام شما چند راه حل دارید. اولین روش فروش سهام و انتقال پول آن است که به جز در شرایط خاص اصلا توصیه نمی‌شود. دومین روش هم تغییر کارگزار ناظر است که برای این کار باید به صورت زیر اقدام کنید:

 

در اولین قدم باید از طریق درگاه یکپارچه ذینفعان یا مراجعه به دفاتر پیشخوان برگه گواهی سهام را تهیه کنید. بعد از تهیه کردن برگه گواهی سهام برای ثبت درخواست تغییر کارگزار می‌توانید به صورت حضوری به شعبه کارگزار جدید مراجعه کنید یا به صورت غیر حضوری و از طریق سامانه معاملاتی درخواست تغییر کارگزار ناظر را ثبت کنید. تصویر زیر فرم تغییر کارگزار ناظر را برای یکی از سامانه‌های مورد استفاده در کارگزاری‌ها نشان می‌دهد.

 

 

بعد از ثبت درخواست و بارگذاری عکس گواهی سهام، معمولا طی دو روز کاری سهام شما به کارگزاری جدید منتقل می‌شود.

 

البته شما می‌توانید برای اینکه تغییر کارگزار ناظر سریعتر انجام شود، قبل از ثبت درخواست مقداری از سهام شرکت مورد نظر خودتان را در کارگزاری جدید بخرید. دقت کنید که بعضی از کارگزاری ها برای این حالت گزینه‌ای به عنوان “آخرین معامله نماد در این کارگزاری انجام شده است” را ایجاد کرده‌اند. معمولا در این روش، تغییر کارگزار بعد از یک روز کاری انجام می‌شود.

 

در پایان مراحل بالا فرآیند تغییر کارگزاری تمام می‌شود و می‌توانید از خدمات کارگزار جدید خودتان استفاده کنید البته توجه داشته باشید که همچنان امکان استفاده از کارگزار سابق هست و کار کردن با چند کارگزار به صورت همزمان هیچ مشکلی ندارد. فقط باید حواستان باشد که در هر نماد فقط از یک کارگزار استفاده کنید تا بعدها برای مدیریت و خرید و فروش سهام با مشکل خاصی مواجه نشوید.

 

برای تغییر ناظر سهم خود کافیست از منوی درخواست ها روی گزینه تغییر کارگزار ناظر کلیک کنید و پس از وارد کردن نام سهم مورد نظر خود برای تغییر ناظر. روی تصویر فرم کلیک کنید و گواهی انتقال سهام خود را به درخواست خود پیوست کنید.


وقتی تنها در یک کارگزاری حساب معاملاتی دارید و همه خرید و فروش ‌های خود را با همان حساب معاملاتی انجام دهید؛ کارگزار ناظر شما همان کارگزاری است که با آن همکاری دارید. چنانچه به هر دلیلی قصد داشته باشید کارگزار ناظر خود را تغییر دهید که یعنی قصد دارید کارگزاری خود را عوض کنید نیاز دارید تا نحوه تغییر کارگزاری و انتقال پرتفوی سهام خود به کارگزاری جدید را بلد باشید. همین اول بگم که تغییر کارگزاری به هیچ وجه سخت نیست و فرآیند پیچیده و نامعلومی ندارد و به سادگی و با دانستن مراحل کامل انتقال کارگزاری ، به سادگی قادرید کارگزاری خود را تغییر دهید.

 

بسیاری از افراد به دلیل سیستم معاملاتی کند کارگزاری خود، امکانات خوب کارگزاری دیگر، بسته های اعتباری خرید، هنگی در زمان خرید عرضه اولیه، سامانه های سریع و ساده تر، عدم تطبیق قیمت ها و حجم ها با سایت اصلی بورس، عدم پشتیبانی تلفنی مناسب کاربران و … به دنبال یادگیری نحوه تغییر کارگزاری هستند و یا شاید هم این اتفاق برای شما عزیزان پیش آمده باشد که در کارگزاری فعلی خود به منظور فروش سهام و یا حق تقدم ها و همین طور اعمال سهام جایزه در پرتفوی بورسی و … مشکل داشته باشید و به این فکر افتاده باشید که دیگر وقت آن رسیده است که کارگزاری خود را تغییر دهید و به کارگزاری بپیوندید که دیگر با این مشکلات مواجه نباشید. ما در این مطلب آموزشی قصد داریم تا مرحله به مرحله و با زبان ساده، نحوه تغییر کارگزاری و انتقال کامل پرتفوی سهام رو بهتون آموزش دهیم.

 

نحوه تغییر کارگزاری و انتقال پرتفوی سهام


به همان صورتی که خودتان میدانید در بورس ایران، تمامی معاملات سهام برای مشتریان حقیقی به وسیله کارگزاری‌ ها و یا کارگزار ناظر صورت می پذیرد. کارگزاری ‌ها واسطه‌ میان خریداران و فروشندگان هستند. در سیستم معاملاتی قدیمی، افراد قادر بودند سهام خود را در کارگزاری‌ های گوناگون بفروشند. به عنوان مثال چنانچه شخص در ۲ کارگزاری آگاه و مفید حساب معاملاتی می داشت و با حساب آگاه خود ۲۰۰۰ سهم فملی می خرید، قادر بود ۲۰۰۰ سهم خود را به وسیله کارگزاری مفید هم بفروشد. در واقع یعنی هیچ الزامی به منظور یکسان بودن کارگزار خریدار و فروشنده وجود نداشت.


اما در سال ‌های اخیر با راه اندازی سیستم معاملاتی آنلاین، مفهوم تازه به عنوان کارگزار ناظر به قوانین بورس اضافه شده است، یعنی که سهامداران دارایی سهام خود را در هر نماد معاملاتی تنها قادرند به وسیله کارگزاری بفروشند که سهام خود را در آن خریده اند. اگر با همان شرایط مثال قبلی اقدام به خرید ۲۰۰۰ سهم فملی در کارگزاری آگاه کرده باشید؛ تنها قادرید به وسیله همان کارگزاری ۲۰۰۰ سهم فملی خود را بفروشید.

 

 

 

کارگزار ناظر ما کیست؟


همانطور که پیش تر هم خدمت شما عزیزان گفته شد، چنانچه تنها در یک کارگزاری حساب معاملاتی داشته باشید و همه معاملات خود را با همان حساب معاملاتی انجام دهید؛ کارگزار ناظر شما همان کارگزاری است که با آن کار می کنید، اما چنانچه دارایی سهام ‌تان در نمادهای معاملاتی گوناگون متفاوت است، کارگزار ناظر با توجه به سابقه‌ معاملاتی شما با کارگزاری‌ های گوناگون مشخص می شود. این بدین معنی است که در هر نماد معاملاتی با توجه به سابقه معاملاتی، کارگزار ناظر گوناگونی دارید. کارگزار ناظر همان کارگزاری است که در آن حساب معاملاتی تشکیل داده اید که می تواند؛ آگاه ، مفید ، فارابی و … باشد. نحوه اطلاع از کارگزار ناظر (کارگزاری) به این دو صورت است :

 

روشهای تغییر کارگزار ناظر


از رایج ترین روش ها به منظور تغییر کارگزار ناظر این ‌است که سهامدار بعد از فروش تمام دارایی سهام خود در یک نماد معاملاتی، حداقل برای ۱ روز معاملاتی دارایی سهام خود را در آن نماد صفر نگه دارد تا در نخستین معامله آن نماد در کارگزاری بعدی، کارگزار ناظر نیز عوض شود.


روش دوم این است که با مراجعه حضوری به کارگزارى مورد نظر خود و تکمیل فرم تغییر ناظر به منظور تعیین یا تغییر کارگزار ناظر و ارائه برگه خرید سهم اقدام نمایید (در این روش در صورتی که سهامدار سهم مورد نظر را نفروخته باشد، ضروری است برگه خرید سهم را از کارگزاری مبدا یا سایت سپرده گزاری بگیرید و به کارگزاری مقصد ارائه دهد)


روش سوم این است که با مراجعه حضوری به شرکت سپرده‌ گذاری مرکزی و یا دفاتر خدماتی پیشخوان دولت بروید و با ارا‌ئه‌ اصل کارت ملی و شناسنامه و تکمیل و تحویل فرم درخواست تغییر کارگزار ناظر را ارائه دهید (نکته جالب توجه این است که با توجه به روش های اول و دوم که ساده تر است و نیاز به مراجعه حضوری کم تر است، استفاده از روش ۳ دیگر طرفداری ندارد)

 

 

نحوه تغییر کارگزاری در کارگزاری آگاه – راهنمای گام به گام


در ابتدا باید گفت که انتقال ناظر در کارگزاری آگاه احتیاجی به مراجعه حضوری نخواهد داشت و به سادگی و با دریافت کد آنلاین خود را از سایت ex.agah.com می توانید در سامانه آساتریدر کارگزاری آگاه و در بخش تغییر کارگزار ناظر نسبت به تغییر ناظر سهام خود به صورت غیر حضوری اقدام نمایید. چنانچه آخرین خرید خود را در یک نماد، با کارگزاری آگاه انجام داده ‌اید، به منظور ارسال درخواست، قادرید به بخش درخواست ‌ها و گزینه درخواست انتقال ناظر بروید و با استفاده از آیکن + پنجره درخواست جدید برای شما عزیزان نمایان خواهد شد. 

 

نماد خود را انتخاب نمایید و درخواست خود را برای کارگزاری بفرستید. در نظر داشته باشید که در ادامه انجام این فرآیند، درخواست شما به وسیله کارشناسان قسمت اوراق بهادار بررسی می شود و در صورتی که منع قانونی به منظور انتقال ناظر وجود نداشته باشد، کارگزار ناظر شما عوض خواهد شد و کارگزاری آگاه تحت عنوان ناظر نماد شما نام خواهد گرفت و من بعد قادرید تمامی خرید و فروش های خود را از سیستم های معاملاتی این کارگزاری انجام دهید و از تمامی خدماتی که پیش از این تنها مختص به کاربران این کارگزاری بوده است، استفاده نمایید.

 

این نکته ها را در این زمینه در نظر داشته باشید که در صورت بدهکاری به کارگزار قبلی، قابلیت تغییر کارگزار ناظر برای شما وجود ندارد و باید با کارگزاری قبلی که در آن به انجام معاملات مختلف پرداخته اید، تسویه حساب نمایید. نکته دیگر این که نحوه تغییر کارگزاری و عوض کردن ناظر بازار ، یک روز پس از انجام آخرین معامله شما عزیزان امکان پذیر خواهد بود. برای نمادهایی که در کارگزاری پیشین شما، فریز شده اند، امکان تغییر کارگزار ناظر وجود نخواهد داشت.

 

این موضوع هم در میان مردم به اشتباه برداشت میشود؛ اینکه کارگزاری خود را تغییر می دهید به کد بورسی و تغییر کد بورسی شما ارتباطی نخواهد داشت و کد بورسی شما عزیزان، کد منحصر به فردی شامل ۳ حرف از نام خانوادگی شما و ۵ عدد در ادامه است که تنها یک بار دریافت شده و در تمامی کارگزاری ها هم تغییری نخواهد کرد و در واقع تا انتها با شماست. آخرین نکته که باید در این خصوص مد نظرتان باشد این است که ارسال درخواست تغییر کارگزاری (تغییر کارگزار ناظر)، به سادگی و با موبایل و یا کامپیوتر شخصی شما عزیزان امکان پذیر می باشد و همان طور که پیش تر هم ذکر شد، به هیچ وجه کار سخت و پیچیده ای نخواهد بود.

 

خلاصه متن


به صورت خلاصه باید گفت که برای انجام معاملات و تغییر کارگزاری به آگاه ابتدا به وسیله سایت آگاه اکسپرس ثبت نام نمایید و جهت احراز هویت به دفاتر پیشخوان مراجعه فرمایید. پس از صدور کد معاملاتی دسترسی “کاربر تستی” شما به دسترسی “مشتری” تبدیل خواهد شد. بعد از این فرآیند به وسیله منوی اصلی سامانه و انتخاب گزینه “تغییر کارگزار ناظر” قادر خواهید بود دارایی خود را به کارگزاری آگاه انتقال دهید. به منظور ارسال درخواست قادر هستید به بخش درخواست ‌ها و گزینه درخواست انتقال ناظر مراجعه نمایید. با استفاده از آیکن + پنجره درخواست جدید برای شما عزیزان نمایان خواهد شد. نماد خود را انتخاب کرده و درخواست خود را برای کارگزاری ارسال نمایید. درخواست شما به وسیله کارشناسان قسمت اوراق بهادار بررسی شده و در صورتی که منع قانونی برای انتقال ناظروجود نداشته باشد، کارگزار ناظر شما تغییر می کند و کارگزاری آگاه به عنوان ناظر نماد مدنظر شما خواهد بود.

 

نحوه انتقال سهام به یک کارگزاری/ فیلم

 

 

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
mor
۱۹:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
این چرتو پرتا چیه نوشتین !! یه کلمه در مورد تغییر کارگزار سهام عدالت صحبت نکردین !! اون وقت تیتر بزرگ زدین تغییر کارگزار سهام عدالت

اموزش تغیر کارگزار برای سهام های خریداری شده رو دادین که ربطی نداره بهم اصلا
حمید
۱۶:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۲
سلام.خسته.نباشید.چندماه.هست.مادرم.سهامش.فروخته.خودم.پولی.درست.واریز.نشده.شمارا.به.خدا.بربزید.صورت.حساب.مادرم.از.سامانه.بانک.کرفتم.۱۳میلیون.نریختن.۶ماه.میگذرد.شما را.به.خدا.پیگیری.کنید
حمید
۱۶:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۲
سلام.خسته.نباشید.چندماه.هست.مادرم.سهامش.فروخته.خودم.پولی.درست.واریز.نشده.شمارا.به.خدا.بربزید.صورت.حساب.مادرم.از.سامانه.بانک.کرفتم.۱۳میلیون.نریختن.۶ماه.میگذرد.شما را.به.خدا.پیگیری.کنید
غلامعلی
۱۴:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۱
من برای فروش سهام عدالت سامانه سجام ثبت کرده ام تا حالا سهام من به فروش نرفته و نام کارگزاری نمی دانم لطفا برای فروش سهام عدالت سامانه سجام کمک کنید
لیلامحمودی علائی
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۳۰
۴ماه برای فروش گذاشتیم هیچ پیامی هیچ مبلغی واریز نشده
علی خلیلی
۰۱:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۰
من هم دوست دارم تغییر بدم،شایذفرجی بشه،
از دهم خرداد ماه ثبت سفارش فروش انجام دادم،هنوزکارگزاری،فارابی هیچی نفروخته.
ناشناس
۱۳:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۹
شورشو در اوردین کرونا داره جان ملت رو میگیره شما ها کارگذاری میگین عوض کنین بیاین بیرون ببینین چه خبره تو کافی نت ها خودتون مردومو میکشین
ناشناس
۱۹:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۸
یه ساعت درباره تغییر کارگزارحرف زدی که شاید خیلی ها بلد باشن یه کلام راجع به سهام عدالت نگفتی که چطوری سهام عدالت که مجموعه چند سهم هست تازه ۶۰ درصدش هم آزاد شده رو تغییر کارگزاری بزنن