صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۲۲:۵۴ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 13
کد خبر: ۵۸۸۶۰

انواع آنفلوآنزا در پاییز و تفاوت‌ آن با کرونا

انواع آنفولانزا در کنار شیوع ویروس کرونا باعث افزایش خطر ابتلا و شیوع بیماری در پاییز شده است.

به گزارش راهبرد معاصر انواع آنفولانزا از شایع ترین بیماری ویروسی فصل سرد است که سیتم تنفسی بدن را هدف قرار می دهد که البته این بیماری در گروه های پرخطر نگران کننده است. حالا با شیوع ویروس کرونا و شباهت هایی که این بیماری با آنفولانزا دارد باید مواظب های بهداشتی به ویژه در افراد پر خطر افزایش یابد.  آنفولانزا انواع مختلفی دارد که معروف ترین و خطرناک ترین آن آنفولانزا H1N1 است.

به گفته دکتر پیام طبرسی رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری ر حال حاضر دو سویه از ویروس آنفلوآنزا در حال چرخش در جوامع است که سویه A یا همان H۱N۱ معروف مربوط به این سویه است و یکی H۳N۲ و دیگری آنفلوآنزای B با دو زیرگونه است.وی در توضیح سویه‌های مختلف آنفلوآنزا، بیان کرد:‌ آنفلوآنزا B معمولا با بیماری و اپیدمی محدودتری بروز پیدا کرده و نسبت به آنفلوآنزا A از شدت کمتری برخوردار است؛ هرچند آنفلوآنزا B هم می‌تواند بیماری شدید ایجاد کند، ولی آنفلوآنزا A به خصوص H۱N۱ عمدتا منجر به بروز بیماری‌های شدید و حتی مرگ بیمار می‌شود.طبرسی با بیان اینکه علایم بیماری آنفلوآنزا عمدتا مشابه کروناست.

 

 

 

تفاوت آنفولانزا و کرونا

علایم آنفلوآنزا ناگهانی بوده و در اکثر افراد با بروز تب، بدن درد شدید و سر درد بروز می‌کند؛ در حالیکه بروز کرونا در اکثر افراد می‌تواند همراه با تب نباشد؛ به عبارت دیگر بروز بیماری کرونا در ابتدا با علایم دیگر شروع شده و بعد ممکن است تب نیز بروز کند، ولی در آنفلوآنزا تب جزو علایم غالب بیماری است و بعد از دو یا سه روز سرفه اضافه می‌شود.

طول دوره بیماری آنفلوآنزا را معمولا پنج روزه است. این در حالیست که دوره بیماری کرونا معمولا ۲ تا ۳ هفته طول می‌کشد. البته موارد عارضه دار آنفلوآنزا نیز بین ۲ تا ۳ هفته فرد را درگیر می‌کند. با این حال فرق این دو بیماری در فصل سرما، تنها از طریق علایم بالینی را بسیار دشوار است.

برخی علایم کمک کننده وجود دارد؛ مثلا از دست دادن حس بویایی و چشایی و یا اسهال بیشتر در کرونا دیده می‌شود تا در آنفلوآنزا. یا تب بیشتر از علایم غالب آنفلوآنزاست و ممکن است در کل سیر بیماری کرونا اصلا تب بروز نکند.

در زمان شیوع اپیدمی تشخیص این دو بیماری بسیار مشکل بوده و باید در برخورد با بیماران هر دو بیماری را در نظر داشته  شود. در این میان واکسیناسیون اولین راهکاری‌است که به کاهش بار بیماری کمک می‌کند و در مورد آنفلوآنزا واکسن‌های شناخته شده خوبی با اثرات نسبی تولید شده، لذا توصیه می‌شود کلیه افراد در معرض خطر یعنی افراد بالای ۶۵ سال و زیر پنج سال، افراد دارای بیماری سرطان، قند و فشار خون، بیماران قلبی، ریوی، کبدی و کلیوی مزمن، افراد دارای بیماری‌های نقص ایمنی و بخصوص خانم‌های باردار حتما امسال واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.

 

 

انواع ویروس آنفلوآنزا

ویروس آنفلوآنزا به سه گروه A ،B و C تقسیم می‌شود. آنفلوآنزای نوع A انسان‌ها و حیوانات را مبتلا می‌کند؛ این نوع ویروس مدام در حال تغییر است و انواع جدیدی تولید می‌کند که دارای ویژگی‌های متفاوت است. آنفلوآنزای خوکی بیماری تنفسی خوک‌ها است که از ویروس آنفلوآنزای نوع A نشأت می‌گیرد؛ این بیماری ویروسی معمولاً خوک‌ها را مبتلا می‌کند، اما هرساله مواردی از ابتلای انسان به این بیماری دیده می‌شود. این بیماری در انسان‌ها از طریق تماس با فرد مبتلا سرایت می‌کند و نشانه‌های معمول آن شامل تب، سرگیجه، خشکی مفصل‌ها، حالت تهوع و در موارد پیشرفته، بیهوشی و مرگ است.

 

بر خلاف آنفلوآنزای نوع A، ویروس آنفلوآنزای نوع B فقط در انسان‌ها یافت می‌شود. ویروس نوع B ممکن است واکنش شدیدتری نسبت به نوع A ایجاد کند، اما به ندرت پیش می‌آید که آنفلوآنزای نوع B آسیب‌های جدی به همراه داشته باشد. آنفلوآنزای نوع C نیز یک بیماری خفیف است و گاهی عفونت ناشی از آن بدون علامت بوده و فراگیر نمی‌شود.

 

 

راه‌های پیشگیری از آنفلوآنزا

واکسن آنفلوآنزا می‌تواند به پیشگیری از این بیماری کمک کند، اما کاملا موثر و قطعی نیست. اقداماتی نظیر  پیروی‌کردن از یک رژیم غذایی سالم، تقویت سیستم ایمنی، شستن مرتب دست‌ها می‌تواند مانع شیوع آنفلوآنزا شود. همچنین افراد باید از تماس نزدیک با بیماران خودداری کنند. مبتلا یان به بیماری نیز باید نکاتی را رعایت کنند تا مانع سرایت بیماری به دیگران شود؛ این افراد باید در صورت امکان از رفتن به محل کار، مدرسه یا دانشگاه خودداری و در منزل استراحت کنند. بیماران باید هنگام سرفه و عطسه، جلوی دهان و بینی خود را بپوشانند تا مانع انتقال ویروس آنفلوآنزا به دیگران شود.

 

درمان آنفلوآنزا

با اینکه داروهای ضد ویروسی برای کاهش  شدت و طول مدت علائم آنفلوآنزا تجویز می‌شود، اما همیشه داروها در مقابل نوع ویروس ایجاد کننده این بیماری موثر نیست. افراد مبتلا به آنفلوآنزا باید به اندازه کافی استراحت کنند تا به بدن خود فرصت دهند با ویروس‌ها مقابله کند و سیستم ایمنی را تقویت کند. تب یکی از علائم بیماری آنفلوآنزا است، زمانی که بیمار تب می‌کند آب بدن خود را از دست می‌دهد، بنابراین تا جایی که ممکن است باید مایعات بنوشد تا کمبود آب بدن خود را جبران کنند.

 

موضوع قابل توجه اینکه نیاز به مایعات در زمان مقابله بدن با عفونت‌ها به ویژه با مصرف داروها افزایش می‌یابد و تب این نیاز را چند برابر می کند. همچنین مصرف مایعات به ویژه مایعات گرم نقش مهمی در کاهش علائم عفونت‌های تنفسی دارد؛ گرم‌کردن مجاری تنفسی می‌تواند از سرعت رشد ویروس آنفلوآنزا بکاهد.

 

نتایج بررسی‌های محققان نشان می‌دهد ویتامین C به حفاظت از سیستم ایمنی بدن کمک زیادی می‌کند. بنابراین به بیماران توصیه می‌شود در طول دوره بیماری از مواد غذایی که حاوی ویتامین C است، استفاده کنند. این مواد غذایی شامل مرکبات، انوع میوه‌ها و سبزیجات می‌شود. علاوه بر این، مرطوب نگه داشتن هوای اتاق خواب در کاهش علائمی مانند سرفه، گلودرد، خشکی بینی و مسیر تنفسی موثر است.

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: