صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۱۳:۲۸
  • پنجشنبه ۲۴ شهريور ۱۴۰۱
  • Thursday 15 September 2022
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۸ - ۰۱ مهر ۱۳۹۹ - 2020 September 22
کد خبر: ۶۰۱۰۲

سران کشورها در مجمع سازمان ملل چه گفتند؟

نشست مجازی سران مجمع عمومی سازمان ملل امروز (سه‌شنبه) با سخنان ولکان بوزکر، رئیس ترکیه‌ای این مجمع و صحبت‌های آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل آغاز شد.

به گزارش راهبرد معاصر  روسای جمهور کشورهای مختلف در نشست مجازی سازمان ملل سخنرانی کردند.

ماکرون: خود را ملزم به اجرای برجام می‌دانیم/ عدول ایران از این توافق را نمی‌پذیریم/ آمریکا قادر به فعالسازی مکانیسم ماشه علیه ایران نیست

«امانول ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه در هفتاد و پنجمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت که پاریس و شرکای این کشور خود را ملزم به اجرای برجام می‌دانند. 

او در این سخنرانی گفت: «راهبرد فشار حداکثری [علیه ایران] که طی سال‌های گذشته به کار گرفته شده، امکان خاتمه دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران را فراهم نیاورده است.»

وی اضافه کرد: «همان‌طور که احتمالاً به خاطر دارید، فرانسه کشور آغازکننده مذاکراتی که به برجام منتهی شد نبود، اما فرانسه و شریکانش، کماکان الزام به اجرای کامل این توافق را حفظ خواهند کرد و عدول ایران از این توافق را نخواهند پذیرفت.»

رئیس‌جمهور فرانسه در ادامه خاطرنشان کرد آمریکا به دلیل خروج از توافق هسته‌ای برجام قادر به فعال‌سازی ساز و کار موسوم به «مکانیسم ماشه»، برای بازگرداندن قطعنامه‌های تحریمی شورای امنیت علیه ایران نیست. 

او گفت: «ما بر سر فعال‌سازی مکانیسمی که ایالات متحده به دلیل خروج از برجام قادر به فعالسازی آن نبود، مصالحه نخواهیم کرد. این اقدام، (اقدام آمریکا) به منزله تضعیف شورای امنیت و مرجعیت تصمیم‌های آن خواهد بود، ضمن آنکه تنش‌ها در منطقه را تشدید خواهد کرد.»

ماکرون سپس با اشاره به طرح چند بندی خود که به عنوان طرح مکمل برجام در سخنرانی دو سال پیش خود در همین نشست مطرح کرده بود اشاره کرد. 

او گفت: «اما لازم است، همان‌طور که در سخنرانی دو سال پیش در مجمع عمومی گفتم ما چارچوبی ایجاد کنیم تا اطمینان حاصل کنیم که ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست پیدا نمی‌کند و علاوه بر آن، این کشور را بابت فعالیت‌هایش در زمینه موشک‌های بالیستیک و فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده در منطقه پاسخگو می‌کند.»

 دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا بامداد ۲۰ سپتامبر (۳۰ شهریور) مدعی شد قطعنامه‌های تحریمی شورای امنیت که به موجب برجام علیه ایران متوقف شده بودند، مجدداً اجرایی شده‌اند. 

آمریکا قبل‌تر از آن با تحویل دادن اطلاعیه‌ای در تاریخ ۲۱ اوت (۳۰ مرداد) به شورای امنیت، ضمن متهم کردن ایران به نقض برجام، خواستار بازگرداندن این قطعنامه‌ها شده بود. 

 بسیاری از اعضای شورای امنیت، تفسیر ایالات متحده درباره قانونی بودن اطلاعیه این کشور برای آغاز روند بازگشت تحریم‌ها علیه ایران را زیر سئوال بردند. خبرگزاری رویترز ۱ شهریورماه گزارش داد ۱۳ عضو شورای امنیت با نگارش نامه‌هایی مخالفت خودشان را با خواست آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران اعلام کرده‌اند.

 

رئیس شورای امنیت و دبیر کل سازمان ملل متحد نیز گفته‌اند با توجه به مخالفت اعضای شورای امنیت اقدام آمریکا را بلااثر دانسته‌اند. 

با وجود این، دولت آمریکا بر اینکه قطعنامه‌های تحریمی علیه ایران بازگشته‌اند اصرار می‌ورزد. واشنگتن روز ۳۱ شهریورماه با صدور یک فرمان اجرایی، طرف‌هایی که از نظر این کشور تحریم‌های مذکور را نقض کنند را به تحریم تهدید کرده است. 

 

پوتین: همه کشورها باید بر اساس قوانین بین‌الملل و منشور سازمان ملل رفتار کنند

رئیس جمهور روسیه در سخنرانی در هفتاد و پنجمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواستار خویشتنداری قدرت های جهانی از نظامی کردن فضا و احترام به قوانین و حقوق بین‌الملل شد.

«ولادیمیر پوتین» رئیس رجمهور روسیه سه شنبه شب  به وقت تهران در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بر عدم مداخله، حاکمیت و احترام کشورها به همدیگر به عنوان اصول بنیانگذار سازمان ملل در 75 سال پیش تاکید  کرد.

وی در بخشی از سخنان خود گفت که فراموش کردن عبرت گرفتن از تاریخ، کوته فکرانه و بسیار غیرمسئولانه است.  پوتین در سخنان خود از «حملات سایبری» به عنوان یکی از مشکلات جهان معاصر نام برد. رئیس جمهور روسیه با پرداختن به امور تسلیحاتی خواستار قراردادهای الزام آور بین قدرت‌های فضایی، ممنوعیت استقرار تجهیزات نظامی در فضا و حفظ معاهدات کنترل تسلیحات شد.

وی در بخشی دیگری از سخنان خود گفت، اعضای شورای امنیت که مسئولیت برقراری و حفظ صلح و امنیت در جهان را دارند باید بدانند که احترام به قوانین بین المللی مهم است.

پوتین همچنین از آمادگی کشورش در اشتراک گذاشتن تجربیات در زمینه مقابله با کرونا و ادامه همکاری با همه کشورها و نهادهای بین المللی در تهیه  واکسن کرونای ساخت روسیه خبر داد.

این در حالی است که «دونالد ترامپ» همتای آمریکایی پوتین، در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل به تداوم رویکرد ضد ایرانی، تلاش در بدنام جلوه دادن چین به دلیل کرونا و حمایت یکجانبه از رژیم صهیونیستی پرداخت.

 

چین: دنیا به کرونا غلبه خواهد کرد/پکن دنبال هژمونی نیست

رئیس‌جمهور چین در هفتاد و پنجمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی کرد. 

او در این سخنرانی که بعد از ساعتی بعد از سخنرانی «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا مطرح شد گفت که دنیا به کرونا غلبه خواهد کرد. رئیس‌جمهور چین همچنین خواستار اجتناب از سیاسی‌سازی مسئله مبارزه با این ویروس شد. 

شی جین پینگ گفت: «دنیا نباید مبارزه با ویروس کرونا را سیاسی کند.»

رئیس‌جمهور چین در ادامه گفت که چین، به عنوان بزرگترین کشور در حال توسعه به صلح، همکاری و توسعه جمعی متعهد است. او گفت: «ما هرگز به دنبال هژمونی، توسعه‌طلبی یا به دست آوردن حوزه نفوذ نخواهیم بود.»

وی در ادامه گفت: «ما قصدی برای وارد شدن به جنگ، چه جنگ سرد و چه جنگ گرم با هیچ کشوری نداریم.» 

شی جین پینگ گفت: «ما به کاستن از اختلافات و حل و فصل مناقشات از طریق گفت‌وگو و مذاکره ادامه خواهیم داد. ما به دنبال اینکه تنها خودمان را توسعه دهیم یا اینکه وارد بازی حاصل جمع‌صفر شویم، نخواهیم بود.»

 

اردوغان: موضوع هسته‌ای ایران تنها از طریق دیپلماسی قابل حل شدن است

رئیس جمهور ترکیه در سخنرانی خود در هفتاد و پنجمین مجمع عموعی سازمان ملل متحد که به‌صورت از قبل ضبط شده بود بر حل و فصل موضوع‌ هسته‌ای ایران از طریق دیپلماسی تاکید کرد.

«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه عصر سه شنبه به وقت تهران در بخش‌هایی از سخنان خود گفت، تلاش‌های انساندوستانه ترکیه در رسیدگی و مراقبت از پناهجویان در ترکیه در شرایط همه‌گیری کرونا بسیار چشمگیر بوده است. وی در ادامه سخنرانی خود با اشاره به حملات «پ‌ک‌ک» (حزب کارگر کردستان ترکیه) در مرزهای ترکیه، به وضعیت دشوار در سوریه اشاره کرد.

اردوغان با پرداختن به دیگر موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله «موضوع هسته‌ای ایران» گفت، ما به حل این مسئله از طریق گفت‌وگو ، روش‌های دیپلماتیک و بر اساس قوانین بین‌الملی متعهد هستیم.

رئیس جمهوری ترکیه همچنین خواستار ایجاد یک دولت دموکرات در فلسطین شد.اردوغان با اشاره به سالگرد بمباران اتمی ناگازاکی و هیروشیما از سوی آمریکا افزود که جلوی  ساخت و توسعه سلاح های کشتار جمعی باید گرفته شود.

اردوغان روز دوشنبه  نیز در سخنانی به شدت از ساختار سازمان ملل انتقاد کرد. وی گفت: «شورای امنیتی که سرنوشت 7 میلیارد انسان را به 5 کشور عضو دائم آن گره زده،‌ نه عادلانه بوده و نه پایدار است.»

رئیس جمهور ترکیه افزود: «علی‌رغم آرمان‌های تعیین شده برای سازمان ملل،‌ این نهاد نه می‌تواند از درگیری جلوگیری کند و نه قادر است آنهایی را که آغاز شده به پایان برساند.»

وی تاکید کرد: «در راستای توانمند سازی ساختار سازمان ملل،‌ ما نخست باید در شورای امنیت اصلاحات ایجاد کنیم.»

 

فارس

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: