صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۸:۲۵ - ۱۹ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 10
کد خبر: ۶۲۴۲۵

قیمت طلا قیمت سکه قیمت ارز قیمت دلار امروز شنبه 19 مهر 99 + جدول

جدول قیمت طلا قیمت سکه قیمت ارز قیمت دلار امروز شنبه 19 مهر 99 اعلام شد.

راهبرد معاصر در بسته خبری قیمت طلا قیمت سکه قیمت ارز قیمت دلار امروز، به بررسی قیمت های می پردازد و بررسی های مختلف کارشناسان بازار را منتشر می کند.جدول قیمت طلا قیمت سکه قیمت ارز قیمت دلار امروز  شنبه 19 مهر 99 اعلام شد.

 

 

قیمت طلا قیمت سکه قیمت ارز قیمت دلار شنبه 19 مهر

بازار امروز شاهد افزایش هزار و ۵۰ تومانی قیمت دلار است که به ۳۰,۷۵۰ (سی هزار و هفتصد و پنجاه ) تومان رسید. همچنین قیمت طلا و سکه بالا رفت. قیمت ها امروز در بازار طلا، سکه و ارز افزایش محسوسی را نسبت به سه روز گذشته تجربه کردند.

 

هر اونس طلا، امروز به ۱,۹۳۱ (یک هزار و نهصد و سی و یک ) دلار رسید که نسبت به روز قبل ، افزایش ۰.۰۹ درصدی داشته است.

قیمت طلا امروز بالا رفت و هر گرم طلا ۱۸ عیار با افزایش ۴.۱۹ درصدی، از ۱,۳۶۰,۸۶۰ (یک میلیون و سیصد و شصت هزار و هشتصد و شصت) تومان به ۱,۴۲۰,۴۱۹ (یک میلیون و چهارصد و بیست هزار و چهارصد و نوزده) تومان رسید.

قیمت دلار امروز به ۳۰,۷۵۰ (سی هزار و هفتصد و پنجاه ) تومان رسید که نسبت به ۳ روز پیش، افزایش ۳.۴۱ درصدی داشته است.

یورو امروز با افزایش ۲.۰۱ درصدی، از ۳۵,۰۹۶ (سی و پنج هزار و نود و شش ) تومان به ۳۵,۸۱۷ (سی و پنج هزار و هشتصد و هفده ) تومان رسید.

در بازار امروز پوند نسبت به روز قبل ، با ۹۸۲ تومان افزایش، ۳۹,۵۵۹ (سی و نه هزار و پانصد و پنجاه و نه ) تومان نرخ گذاری شد.

درهم امارات (حواله) امروز با افزایش ۳.۶۶ درصدی، از ۸,۱۴۰ (هشت هزار و یکصد و چهل ) تومان به ۸,۴۵۰ (هشت هزار و چهارصد و پنجاه ) تومان رسید.

همچنین لیر ترکیه با افزایش ۳.۴۸ درصدی نسبت به ۳ روز پیش، ۳,۹۳۲ (سه هزار و نهصد و سی و دو ) تومان معامله شد.

دلار کانادا امروز با افزایش ۲.۱۷ درصدی، از ۲۲,۵۹۵ (بیست و دو هزار و پانصد و نود و پنج ) تومان به ۲۳,۰۹۷ (بیست و سه هزار و نود و هفت ) تومان رسید.

در بازار امروز دلار استرالیا نسبت به ۳ روز پیش، با ۱۰۳۹ تومان افزایش، ۲۲,۳۲۶ (بیست و دو هزار و سیصد و بیست و شش ) تومان نرخ گذاری شد.

 

 

قیمت سکه امروز به 15,550,000 (پانزده میلیون و پانصد و پنجاه هزار) تومان رسید که نسبت به 3 روز پیش، افزایش 4.82 درصدی داشته است.

نیم سکه، امروز به ۸,۲۵۰,۰۰۰ (هشت میلیون و دویست و پنجاه هزار) تومان رسید که نسبت به ۳ روز پیش، افزایش ۴.۲۴ درصدی داشته است.

در بازار امروز ربع سکه نسبت به ۳ روز پیش، با ۲۰۰۰۰۰ تومان افزایش، ۵,۴۰۰,۰۰۰ (پنج میلیون و چهارصد هزار) تومان نرخ گذاری شد.

هر سکه گرمی امروز با افزایش ۱.۸۸ درصدی، از ۲,۶۰۰,۰۰۰ (دو میلیون و ششصد هزار) تومان به ۲,۶۵۰,۰۰۰ (دو میلیون و ششصد و پنجاه هزار) تومان رسید.


چراغ سبز به یوروی دیجیتالی

ارزهای دیجیتالی حالا برای جهانیان بسیار شناخته شده‌‌اند. یک دهه قبل ارز دیجیتال تنها بحث‌هایی در تئوری و مفاهیم مجازی محسوب می‌شد حالا اما اغلب نهادهای مالی ارزهای دیجیتالی را به رسمیت می‌شناسند. امروزه بسیاری از ارزهای دیجیتالی قدرتی همپای ارزهای واقعی پیدا کرده‌اند و به بخشی از شبکه مالی جهانی تبدیل شده‌اند. برخی کشورها هم در سال‌های اخیر ارزهای دیجیتالی مخصوص به خود را معرفی کرده‌اند و برخی دیگر هم سراغ دیجیتالی کردن ارزهای رایج و مشهور موجود رفته‌اند که تازه‌ترین آنها اروپایی‌ها هستند که اخیرا اعلام کرده‌اند به دنبال یورو دیجیتالی رفته‌اند.

 

بانک مرکزی اروپا گزارش مفصلی منتشر کرده که در آن اشاره کرده ممکن است یک ارز دیجیتال معرفی کند. در این گزارش جامع، چنین احتمالی با دلایل مختلف بررسی شده است. البته این نهاد عنوان کرده است که این ایده را از این هفته با شهروندان، شخصیت‌های دانشگاهی و بانکداران قاره سبز نیز به مشورت خواهد گذاشت.

 

 

با افزایش شمار افرادی که از روش‌های غیرنقدی برای خریدهای خود استفاده می‌کنند، بانک مرکزی اروپا یک قدم به انتشار یک نسخه دیجیتالی از یورو (واحد پول مشترک 19 عضو اتحادیه اروپا) نزدیک‌تر شده است. نهاد سیاست‌گذاری پولی اتحادیه اروپا عنوان کرده است در صورت نیاز در آینده، انتشار این واحد پولی دیجیتال را می‌توان در دستور کار گذاشت.

 

در گزارش بانک مرکزی اتحادیه اروپا در کنار نام بردن از دلایل احتمالی انتشار این واحد پولی و البته نیاز به مشورت بیشتر با شهروندان، استادان دانشگاه و بانکداران، بیان شده است که هنوز تصمیمی در این باره گرفته نشده است. از طرفی انتشار هرگونه معادل دیجیتالی برای یورو، به‌عنوان مکملی برای آن خواهد بود، نه جایگزین آن. در هر صورت، مشورت با شهروندان و کارشناسان در این باره از 12 اکتبر (دوشنبه پیش رو) آغاز خواهد شد.

 

کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا گفت: «یورو متعلق به اروپایی‌ها و ماموریت ما نگهبانی از آن است. با این حال، شهروندان اروپا به‌طور روزافزونی برای خرید، پس‌انداز و سرمایه‌گذاری به ارزهای دیجیتال روی می‌آورند. از این رو، نیاز است که اعتماد به واحد پولی خود را هم تثبیت کنیم. این سخن به معنای آن است که باید مطمئن شویم یورو می‌تواند با [نیازهای] عصر دیجیتال انطباق داشته باشد. اگر لازم شود، باید آماده انتشار یوروی دیجیتالی باشیم.»

 


مدیریت بخش خصوصی بر یوروی دیجیتالی

یوروی دیجیتال، تفاوت‌های بسیاری با سیستم‌های غیرپولی کنونی دارد که توسط بخش خصوصی اداره می‌شوند. شاید مهم‌ترین تفاوت را بتوان رسمی بودن آن دانست. اگر این ارز دیجیتال منتشر شود، واحد پولی رسمی بانک مرکزی اروپا خواهد بود و به همین دلیل قابل اعتماد، بدون ریسک و ارزان‌تر از ارزهای مشابه خواهد بود.

 

در صورت انتشار این واحد پولی دیجیتال، امکان استفاده آفلاین از آن هم وجود خواهد داشت. به‌عنوان مثال، افراد خواهند توانست به تبادل یوروی دیجیتال در کیف پول دیجیتال خود (در گوشی‌های هوشمندشان) اقدام کرده یا آن را با بلوتوث انتقال دهند.

 

 

در هر حال، استفاده از پول نقد در برخی از کشورهای اروپایی کاهش یافته است. در سوئد که پیشگام این تغییر است، بیشتر بانک‌ها با پول نقد کار نمی‌کنند و فروشگاه‌ها، رستوران‌ها و موزه‌ها فقط پرداخت با کارت بانکی یا پرداخت الکترونیکی را می‌پذیرند. فراگیری ویروس کرونا، این روند را سرعت بیشتری بخشیده و کمتر کسی تمایل به دریافت پول نقد دارد.

 

البته پول نقد همچنان به دلیل سهولت استفاده و خصوصی بودن مالکیتش، طرفداران خود را دارد و بانک مرکزی اروپا مجبور بوده است این عده را از حذف نکردن یوروی فیزیکی مطمئن کند.

 

تغییر نگرش نهادهای پولی رسمی جهان به مساله ارزهای دیجیتال مختص بانک مرکزی اروپا نیست. بانک مرکزی چین نیز در حال بررسی یک واحد پول دیجیتال رسمی است و بانک مرکزی سوئد حتی پروژه آزمایشی ارز مخصوص خود را شروع کرده است.


دیدگاه فدرال رزرو آمریکا، بلندمدت‌تر است

لائل برینارد، یکی از اعضای هیات اداره فدرال رزرو در ماه آگوست عنوان کرده بود این نهاد در حال بررسی جایگاه قانونی این واحدهای پولی در اقتصاد آمریکا است. اینکه چگونه باید با آنها برخورد شود و چه قوانینی برای پیاده‌سازی‌شان لازم است، مساله‌ای است که باید مورد توجه قرار بگیرد. او توضیح داد «فدرال رزرو هنوز در این باره تصمیمی نگرفته است و باید با صبر و حوصله کافی تمام جوانب امر و همچنین اثرات ارزهای دیجیتال و نهادهای پشتیبان آنها را بررسی کرد.»

 

 

در هر صورت، به نظر می‌رسد اتحادیه اروپا فاصله چندانی با معرفی یوروی دیجیتال ندارد. یک کارگروه ویژه از متخصصان بانک مرکزی این اتحادیه به همراه 19 بانک مرکزی ملی حوزه یورو عنوان کرده‌اند به دنبال تقاضا برای مبادلات غیرنقدی باید یک سیستم دیجیتال واحد (در کل اروپا) و کم‌ریسک معرفی شود.

 

آنها هشدار داده‌اند که رواج جهانی ارزهای دیجیتال خصوصی می‌تواند نگرانی‌های قانونی و ریسک‌هایی برای ثبات سیستم‌های مالی به دنبال داشته باشد.


ارز دیجیتال شرکتی و کشوری علاوه بر کشورها، شرکت‌های بزرگ متعددی هم به دنبال ارائه ارز دیجیتال هستند.

فیس‌بوک سال گذشته«لیبرا» (Libra) را راه‌اندازی کرد؛ واحد پولی دیجیتال این شبکه اجتماعی که پشتوانه آن پایه پولی کنونی دولت است. البته سیستم لیبرا توسط فیس‌بوک اداره نخواهد شد و این مسوولیت بر عهده یک نهاد غیرانتفاعی واقع در سوئیس است.

 

به رغم اینکه لیبرا توسط شرکتی چون فیس‌بوک حمایت می‌شود و در اوایل کار بسیاری از شرکت‌های بزرگ مشهور از آن حمایت کرده بودند اما بعدا شرایط به گونه‌ای پیش رفت که بسیاری از نهادها از حمایت از لیبرا دست کشیدند.

 

 

موضوع دیگر آنکه در زمینه ارز دیجیتال نیز کنترل نهادهای بزرگ مالی به خصوص کمیسیون نقل و انتقالات مالی فدرال تعیین‌کننده است. امسال این کمیسیون با اجازه ندادن به پیام‌رسان تلگرام برای عرضه ارز دیجیتال «گرام» عملا نخستین سرمایه‌گذاری‌ها در آن را باطل اعلام کرد. مخالفت این کمیسیون باعث شد تلگرام از عرضه این ارز عقب بنشیند هرچند تا قبل از اعلام عقب‌نشینی چندین میلیارد دلار پیش‌فروش ارز دیجیتال گرام با موفقیت انجام گرفته بود.

 

به‌طور کلی به نظر می‌رسد نهادهای مالی سنتی و قدیمی همچنان گلوگاه‌های اصلی مبادلات مالی را در اختیار دارند و از این رو موفق یا ناموفق بودن یک ارز دیجیتال وابستگی زیادی به همراهی آنها دارد. کنترل بازارهای ارز مجازی حتی از نظر امنیتی نیز برای دولت‌ها اهمیتی دوچندان دارد. چند ماه قبل هکرهایی که با هک اکانت‌های مشهور توییتر اقدام به دریافت ارز مجازی بیت کوین از کاربران کرده بودند در گلوگاه تبادل آن بیت‌کوین‌ها به ارزهای دیگر به دام افتادند.


مخالفت‌های واقعی با ارزهای مجازی

به‌رغم رشد قابل توجه ارز بیت کوین و وسعت گرفتن مسیر استفاده از آن میزان مخالفت با آنها هم کم نیست. همین موضوع به سرعت فراگیری ارزهای دیجیتال لطمه زده است. سال گذشته ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا گفت ارزهای دیجیتال پول نیستند و عدم مقررات‌گذاری دارایی‌ها در این حوزه ارز دیجیتال می‌تواند منجر به رفتارهای غیرقانونی مثل تجارت مواد مخدر و دیگر فعالیت‌های مخرب شود.

 

ترامپ در آنجا مشخصا به فیس‌بوک اشاره کرد که اگر فیس‌بوک و دیگر شرکت‌ها می‌خواهند تبدیل به بانک شوند باید مسیر قانونی این موضوع را طی کنند و همه مقررات این حوزه را رعایت کنند. ترامپ اما تنها منتقد ارزهای دیجیتالی نبوده و پیش از او جروم پاول رئیس بانک مرکزی آمریکا، وزیر اقتصاد فرانسه و رئیس بانک انگلستان مخالفت‌هایی را در زمینه ارز مجازی لیبرا فیس‌بوک بیان کرده بودند.

 

بانک‌های مرکزی و نهادهای قانون‌گذار، نگرانی‌های خود را درباره حریم خصوصی، پولشویی و امنیت مصرف‌کنندگان اعلام کرده‌اند. رونق ارزهای دیجیتال زمانی ضربه خورد که شرکت‌های معتبری مانند مسترکارت (MasterCard) و ویزا (Visa) از آن عقب‌نشینی کردند.به رغم این اظهار نظرها عرضه رمز ارزهایی چون بیت کوین کاهش پیدا نکرده است و حتی گزارش بانک مرکزی اروپا نشان‌دهنده رویکرد جدیدی نسبت به این مسیر است. عرضه ارز دیجیتالی یورو می‌تواند زمینه‌ای برای پذیرش ارزهای دیجیتالی تعبیر شود.

 

کارشناسان بازار رمزارزها امیدوارند این گزارش سرآغازی بر قانونی شدن ارزهای دیجیتال و کاهش ابهام‌ها و نگرانی‌ها درباره آنها باشد.

 

اوضاع بازار در دو روز ابتدایی هفته کاملا به سود فروشندگان بود و آنها توانستند قیمت بسته شده را حتی تا نقطه ۲۸ هزار و ۵۰۰تومانی پایین ببرند. با این حال، از روز دوشنبه خریداران با قدرت بیشتری به بازار بازگشتند و توانستند قیمت را به کانال ۲۹ هزار تومانی بازگردانند و پس از آن کمر به فتح سطح ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی ببندند. روز چهارشنبه با اینکه قیمت دلار به روند افزایشی خود ادامه داد، ولی فضای بازار آرام‌تر از روزهای قبل بود و به‌نظر می‌رسید وضعیت بازار تحت کنترل بازارساز قرار دارد.

 

 

با این حال از صبح پنج‌شنبه اخباری در میان فعالان دلار پخش می‌شد که خبر از احتمال تحریم‌های بیشتر ایران می‌داد. در ابتدا روزنامه واشنگتن پست خبر داد که آمریکا قصد دارد تحریم‌های بیشتری را روی نظام مالی ایران پیاده کند. اواخر روز این خبر تایید شد و اسامی چند بانک ایرانی در لیست تحریم‌های ثانویه آمریکا قرار گرفت. گفته می‌شود تحریم این بانک‌ها ممکن است دسترسی ایران به منابع ارزی خارجی خود را دشوار و واردات کالاهای اساسی و دارو را دچار مشکل کند.

 

با این حال، برخی از کارشناسان هم اعتقاد دارند، آمریکا مهم‌ترین تحریم‌های خود را در گذشته اعمال کرده است و تحریم‌های جدید بیشتر خاصیت تبلیغاتی دارند. از نگاه آنها، بیشتر واردات و مبادلات مالی ایران از کانال‌های غیررسمی انجام می‌شود و تحریم بانک‌های یاد شده نمی‌تواند اختلال شدیدی را برای ایران ایجاد کند. اثر این تحریم‌ها به هرشکلی باشد، تکلیف آن در آینده مشخص خواهد شد، ولی آنچه مسلم است نوسان‌گیران و معامله‌گران بزرگ به‌دنبال آن هستند که با جوسازی پیرامون این اخبار، قیمت فروش دلار را به بالای مرز ۳۰هزار تومانی ببرند.

 

به‌عنوان مثال، دیروز گفته می‌شد که در معاملات پشت خطی، افراد زیادی حاضر نیستند دلار را زیر مرز ۳۰ هزار تومان به فروش برسانند. در بازار سکه هم معامله‌گران برای روز شنبه تمایلی نداشتند که سکه را زیر ۱۵ میلیون تومان به فروش برسانند. در چنین شرایطی که نوسان گیران به‌دنبال سقف‌شکنی‌های جدید با استفاده از جوسازی پیرامون اخبار سیاسی هستند، ورود بازارساز به بازار بیشتر از همیشه ضروری به‌نظر می‌رسد. به گفته برخی بازیگران با تجربه بازار، در صورتی که سقف‌های روانی شکسته شوند، تقاضای خفته بیشتری وارد بازار می‌شود، چرا که افراد نسبت به حفظ ارزش پول خود نگران می‌شوند.

 

با این حال، اگر بازارساز بتواند در سه روز ابتدایی هفته فضای بازار را مدیریت کند، اثرات روانی خبر تحریم‌های جدید هم در بازار کاهش خواهد یافت. به عبارت دیگر بازارساز می‌تواند با دادن سیگنال اطمینان به فعالان مانع از ورود تقاضای جدید به بازار شود. وقتی نوسان‌گیران مشاهده کنند که با خبر تحریم‌های جدید هم نمی‌توانند قیمت دلار را دچار نوسان خاصی کنند، خود به خود از بازار عقب خواهند کشید و حتی ممکن است طی روزهای بعد با توجه به ناامید شدن از افزایش قیمت‌ها در موقعیت فروش قرار بگیرند. با این حال، همه چیز می‌تواند به روند سه روز ابتدایی هفته بستگی داشته باشد.

 


سکه در جهت مثبت قدم برداشت

در هفته‌ای که دلار بازدهی منفی را به ثبت رساند، سکه تمام بهار آزادی به آرامی گام در جهت مثبت برداشت. روز چهارشنبه، سکه امامی ۱۲۰ هزار تومان افزایش را به ثبت رساند و به بهای ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسید. با ثبت این قیمت، بازدهی هفتگی سکه به حدود ۷/ ۰ درصد رسید. البته باید در نظر گرفت که این میزان بازدهی در مقایسه با رشد ۱۰ درصدی دو هفته قبل بسیار ناچیز بود. با توجه به این مساله می‌توان گفت که بازارساز در هفته‌ای که گذشت در مدیریت بازار سکه هم تا حدی موفق عمل کرد، ولی برای اینکه روند سکه در هفته جاری دچار تغییرات جدیدی نشود، نیاز است که بازارساز اجازه ندهد که دلار رشد خاصی را تجربه کند.

 

بازار سکه در شرایط فعلی دچار حباب قیمتی است و در صورتی که نتواند طی هفته‌های آتی از سوی اونس طلا یا قیمت دلار در بازار داخلی با حمایت خاصی رو‌به‌رو شود، به احتمال زیاد در مسیر کاهشی قرار خواهد گرفت. با این حال، در صورتی که شرایط نااطمینانی بیشتری بر معاملات حکمفرما شود، احتمال دارد سکه بدون توجه به متغیرهای بنیادی رشد بیشتری را تجربه کند.

 

با توجه به اینکه بازارساز نمی‌تواند در زمینه روند اونس طلای جهانی مداخله خاصی را انجام دهد، تنها راه مدیریت قیمت سکه، کنترل قیمت دلار است. یکی از ابزارهای مهم بازارساز برای مدیریت قیمت دلار در بازار داخلی، صرافی‌های بانکی هستند. صرافی‌های بانکی روز چهارشنبه قیمت فروش دلار خود را در کانال ۲۹ هزار تومانی نگه داشتند و نشان دادند که عجله‌ای برای پایین بردن قیمت‌ها ندارند. در آن مقطع زمانی برخی از معامله‌گران تصور کردند که بازارساز قصد دارد قیمت دلار را با احتیاط در کانال ۲۹ هزار تومانی مدیریت کند و پس از آنکه نوسان‌گیران از ورود این ارز به کانال ۳۰ هزارتومانی ناامید شدند، قیمت را به سطوح پایین‌تر هدایت کند.

 

 

با این حال، وضعیت بازار در روز شنبه متفاوت است و به‌نظر می‌رسد بازارساز در همان ابتدای روز نیاز باشد که یک تصمیم متهورانه بگیرد. در واقع ممکن است بازارساز برای اینکه مانع از ورود تقاضای آربیتراژی به بازار شود، در ابتدای روز نرخ فروش دلار خود را بالا بیاورد. بالا آمدن قیمت دلار در صرافی‌های بانکی برای ابتدای روز شنبه اجتناب‌ناپذیر به‌نظر می‌رسد، ولی مساله آنجاست که بازارساز باید در سمت حواله درهم هم مداخله کند تا سیگنال افزایشی از آن سوی مرزها به بازار داخلی نرسد.

 

بازار طلا به کدام سمت می‌رود؟

بر اساس پیش بینی های صورت گرفته در اولین روز هفته احتمال نوسان قیمت ارز تحت تاثیر فشار روانی ناشی از تحریم ۱۸ بانک ایرانی از سوی خزانه داری آمریکا با روندی افزایشی همراه باشد.

 

این وضعیت می‌تواند بازار سکه را نیز تحت تاثیر قرار دهد. البته فرارسیدن هفته پایانی ماه صفر از یک سو و تشدید محدودیت‌های ناشی از کرونا از سوی دیگر این احتمال را تقویت می‌کند که ممکن است تقاضا در این هفته با افزایش روبرو نشود در نتیجه این فشار روانی با کاهش تقاضا یا ثبات تقاضا می‌تواند مانع از روند افزایشی شدید در این بازار شود.

 

 

قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی به ۱۹۲۱ دلار و ۴۳ سنت رسیده است و بهای هر قطعه سکه تمام بهار آزادی نیز در پایان فعالیت بازار در روز چهارشنبه برابر با ۱۴ میلیون و ۷۱۱ هزا تومان بود.

 

قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار در بازار نیز به یک میلیون ۳۵۶ هزار تومان رسید و پنجشنبه و جمعه به دلیل فرارسیدن اربعین حسینی بازار طلا و سکه تعطیل بود.

 

 

بر اساس این گزارش فعالان بازار سکه می ویند این احتمال وجود دارد که جو روانی ناشی از وضعیت بازار با سرعت بالاتری از قبل تخلیه شود و عملکرد بازارساز می تواند روند حرکت بازار را روشن نماید.

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: