صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۶:۲۱ - ۲۲ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 13
کد خبر: ۶۲۵۳۹
خوش چشم، تحلیلگر مسائل بین الملل در گفتگو با راهبرد معاصر پاسخ داد:

آرای پُستی چگونه انتخابات آمریکا را به چالش می کشد؟

خوش چشم: مخالفت صریح ترامپ با رای دادن پُستی و اظهارات پی در پی او مبنی بر عدم کناره گیری اش از قدرت، این روزها به چالشی برای سیاست ایالات متحده آمریکا تبدیل شده است.

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ مصطفی خوش چشم تحلیلگر مسائل بین الملل در گفتگو با راهبرد معاصر در خصوص روندهای تازه انتخاباتی آمریکا گفت: انتخابات آمریکا هر روز شکل تازه ای به خود می گیرد. تعرفه هایی که تا کنون برای ایالات مختلف آمریکا فرستاده شده رکورد زده است، به عبارت دیگر بیشترین میزان تعرفه در طول تاریخ آمریکا در این دوره انتخاباتی تا کنون ارسال شده اما معنی این نیست که الزاما مشارکت کننده هم در همین سطح بالای رکورد در انتخابات شرکت کنند.

 

وی در این زمینه گفت: مساله را باید اینگونه تحلیل کرد که آیا به دلایل ابهاماتی که آقای ترامپ بر وی تاکید دارد  آراء پستی خوانده می شود یا خیر؟ آیا آرا پستی قانونی دانسته می شود یا خیر؟ حتی اگر آقای ترامپ به صورت قانونی جلوی رای دهی پستی را نتواند بگیرد، همانطور که در پنسیلوانیا نتوانست این کار را انجام دهد ممکن است به صورت غیر قانونی مانع رای گیری پستی شود.

 

کارشناس مسائل بین الملل خاطر نشان کرد: آشفتگی موجود در آمریکا به مراتب‌ بیشتر از انتخابات های قبلی شده است از سوی دیگر  روحیه آقای ترامپ به قدری متشنج است که ممکن است دست به  اقدامات غیر قابل پیش بینی و غیر قانونی بزند، لذا عدم پیش بینی تحرکات و فعالیت های آقای ترامپ باعث شده نتوانیم ارزیابی دقیقی نسبت به این موضوع داشته باشیم که حتی میزان مشارکت کنندگان در حداکثر خواهد بود یا خیر؟

 

خوش چشم تصریح نمود: در این شرایط به نظر می آید ممکن است بسیاری از آرای صندوق ها خوانده نشود یا بر سر آن بحث و درگیری ایجاد شود، از طرف دیگر هیچ کدام از دو کاندید ریاست جمهوری در حقیقت در مناظره های خود و در مناظره معاون رئیس جمهور سخن از برنامه‌های بسیار مشخصی که بتواند آمریکا را از  وضعیت بغرنج فعلی نجات دهد عنوان نکرده اند. این کارشناس بین الملل در ادامه توضیح داد: حوزه اقتصادی تنها حوزه‌ای است که آقای ترامپ در نظرسنجی ها از آقای جو بایدن جلوتر است، اما تا کنون هیچ حرف مشخصی برای سایر موضوعات یا کنترل کرونا زده نشده، آنچه تا کنون گفته شده حرف های معمولی است بنابراین طرح و برنامه خاصی مطرح نشده است.

 

مصطفی خوش چشم درخصوص بحران های پیش روی آمریکا گفت: نکته مهم در این زمینه آن است که آمریکا با چالش ها و بحران های بسیار زیادی رو به روست، لذا هر شخصی که  رئیس جمهور شود، ممکن است با برخی برنامه ها بتواند سرعت افول آمریکا را کاهش دهد اما بر اصل مساله افول نمی تواند چندان تاثیر گذار باشد و موجب توقف آن شود.

 

وی در خصوص سرنوشت انتخابات آمریکا گفت: موضوع مطرح دیگری در باره انتخابات آمریکا، سرنوشت مبهم انتخابات است.  آنچه که تا امروز در رفتارهای کاندیداها و احزاب و طرفداران آنها دیده شده حاکی از آن است که باید منتظر درگیری‌های سیاسی و احتمالاً امنیتی و کف خیابانی در آمریکا باشیم.  لذا برای پیش بینی دقیقتر از وضعیت انتخابات آمریکا باید منتظر برخوردها و مناسبات طرفین  در هفته‌های آتی باشیم  که انتخابات  به کدام سمت می‌رود!؟

 

وی در پایان بیان داشت: میانگین نظرسنجی های ملی آمریکا نشان می‌دهد آقای بایدن ۱۰ درصد جلوتر از آقای ترامپ است اما نمی‌توان به این مسئله اعتماد داشت به دلیل اینکه شخص آقای ترامپ ممکن است در انتقال قدرت همانطور که خود اشاره کرده به سادگی عمل نکند و حاضر به اعطای قدرت به رقیب نباشد، لذا ممکن است در خواندن رای ها و برگزاری انتخابات شاهد اتفاقات زیادی باشیم. اگر آقای جویایدن در نظرسنجی ها  جلو بیفتد تا حدودی وضعیت ابهام از بین می رود یعنی اگر آقای بایدن در نظرسنجی ها بیش از ۱۵ درصد جلوتر از رقیب خود باشد، با افزایش شکاف بین دو نامزد، وضعیت برای مردم آمریکا روشن‌تر شود و توانمندی آقای ترامپ برای ایجاد هرج و مرج کمتر و ضعیف تر خواهد شد.

 

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: