صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۹:۱۷ - ۲۳ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 14
کد خبر: ۶۳۰۱۰

قیمت طلا قیمت سکه قیمت ارز قیمت دلار امروز چهارشنبه 23 مهر 99 + جدول

جدول قیمت طلا قیمت سکه قیمت ارز قیمت دلار امروز چهارشنبه 23 مهر 99 اعلام شد.

راهبرد معاصر در بسته خبری قیمت طلا قیمت سکه قیمت ارز قیمت دلار امروز، به بررسی قیمت های می پردازد و بررسی های مختلف کارشناسان بازار را منتشر می کند.جدول قیمت طلا قیمت سکه قیمت ارز قیمت دلار امروز  چهارشنبه 23 مهر 99 اعلام شد.

 

 

قیمت طلا قیمت سکه قیمت ارز قیمت دلار چهارشنبه 23 مهر

قیمت دلار امروز بالا رفت و با رشد ۸۰ تومانی به ۳۱,۶۸۰ (سی و یک هزار و ششصد و هشتاد ) تومان رسید. در مقابل قیمت طلا و سکه پایین آمد. بازار ایران امروز در حالی شاهد کاهش قیمت طلا و سکه است که دلار افزایش قیمت را تجربه کرد.

هر اونس طلا، امروز به ۱,۸۹۸ (یک هزار و هشتصد و نود و هشت ) دلار رسید که نسبت به روز قبل ، افزایش ۰.۲۸ درصدی داشته است.

 به‌روزرسانی 23 مهر 99
نوع قیمت(تومان)
دلار 31.100
یورو 36.900
پوند 41.200
سکه بهار آزادی 15.300.000
سکه طرح جدید 16.121.000
نیم سکه 9.000.000
ربع سکه 5.950.000
سکه گرمی 3.000.000
گرم طلای 18 عیار 1.475.000

قیمت طلا امروز پایین آمد و هر گرم طلا ۱۸ عیار با کاهش ۰.۷۹ درصدی، از ۱,۴۸۶,۲۱۱ (یک میلیون و چهارصد و هشتاد و شش هزار و دویست و یازده ) تومان به ۱,۴۷۴,۶۶۹ (یک میلیون و چهارصد و هفتاد و چهار هزار و ششصد و شصت و نه ) تومان رسید.

قیمت دلار امروز به ۳۱,۶۸۰ (سی و یک هزار و ششصد و هشتاد ) تومان رسید که نسبت به روز قبل ، افزایش ۰.۲۵ درصدی داشته است.

یورو امروز با افزایش ۰.۰۶ درصدی، از ۳۷,۱۵۵ (سی و هفت هزار و یکصد و پنجاه و پنج ) تومان به ۳۷,۱۷۹ (سی و هفت هزار و یکصد و هفتاد و نه ) تومان رسید.

در بازار امروز پوند نسبت به روز قبل ، با ۵۶ تومان افزایش، ۴۱,۰۸۲ (چهل و یک هزار و هشتاد و دو ) تومان نرخ گذاری شد.

درهم امارات (حواله) امروز با افزایش ۰.۲۲ درصدی، از ۸,۷۰۰ (هشت هزار و هفتصد ) تومان به ۸,۷۲۰ (هشت هزار و هفتصد و بیست ) تومان رسید.

 

 

همچنین لیر ترکیه با کاهش ۰.۲۹ درصدی نسبت به روز قبل ، ۴,۰۲۶ (چهار هزار و بیست و شش ) تومان معامله شد.

دلار کانادا امروز با افزایش ۰.۱۸ درصدی، از ۲۴,۰۶۶ (بیست و چهار هزار و شصت و شش ) تومان به ۲۴,۱۱۱ (بیست و چهار هزار و یکصد و یازده ) تومان رسید.

در بازار امروز دلار استرالیا نسبت به روز قبل ، با ۵ تومان افزایش، ۲۲,۹۰۱ (بیست و دو هزار و نهصد و یک ) تومان نرخ گذاری شد.

قیمت سکه امروز به 16,100,000 (شانزده میلیون و یکصد هزار) تومان رسید که نسبت به روز قبل ، کاهش 1.25 درصدی داشته است.

نیم سکه، امروز به ۸,۸۰۰,۰۰۰ (هشت میلیون و هشتصد هزار) تومان رسید که نسبت به روز قبل ، کاهش ۲.۲۸ درصدی داشته است.

ربع سکه امروز با کاهش ۰.۸۳ درصدی، از ۶,۰۵۰,۰۰۰ (شش میلیون و پنجاه هزار) تومان به ۶,۰۰۰,۰۰۰ (شش میلیون) تومان رسید.

همچنین هر سکه گرمی بدون تغییر نسبت به روز قبل ، ۳,۰۰۰,۰۰۰ (سه میلیون) تومان معامله شد.

 

کاهش قیمت طلا با تقویت شاخص دلار آمریکا

روند صعودی پناهگاه امن فلزات نیازمند وقوع یک اتفاق جدید و تاثیرگذار است تا توجهات را از روند اخیر بی‌ثباتی در بازار فلزات گرانبها کاهش دهد. بازارهای جهانی سهام در طول روز گذشته روند ترکیبی در پیش گرفتند. شاخص‌های سهام ایالات متحده هم با فرا رسیدن فصل درآمد شرکت‌ها و با تاثیرپذیری از اطلاعات درآمد شرکت‌های هواپیمایی و بانک‌ها دچار ریزش شدند. قرار است در طول هفته جاری در بازارهای سهام سود سه ماهه سوم شرکت‌های بزرگ منتشر شود.

 

 

بسیاری از کشورهای بزرگ صنعتی، از جمله ایالات متحده همچنان با مشکل کنترل شیوع کووید - ۱۹ روبرو هستند. بر اساس اخبار منتشر شده شرکت جانسون توقف آزمایش‌های مرتبط با تولید واکسن کووید - ۱۹ را اعلام کرده،‌ آزمایش‌هایی که امید به تولید واکسن را افزایش داده بود.

 

بر اساس دیگر اخبار، واردات چین در ماه سپتامبر پس از کاهش 2.1 درصدی در ماه آگوست به میزان 13.2 درصد و در عین حال صادرات این ماه با افزایش ۹.۹ درصدی مواجه شد. در شرایطی که صادرات و واردات فراتر از سطح انتظار بازارها ظاهر شده، نیاز است این نکته مورد توجه قرار گیرد که چگونه قفل اقتصادی اجباری و تقریبا کامل چین در نقاط اوج شیوع کووید - ۱۹ موجب شده تا اقتصاد این کشور خیلی زودتر از دیگر نقاط جهان (اقتصادهای آزاد) به مسیر درست پیشین بازگردد.

 

در بازارهای مهم خارجی، روز گذشته شاخص دلار آمریکا افزایش یافت. قیمت نفت خام نیمکس با افزایش جزیی به قیمت 40.35 دلار در بشکه مورد معامله قرار گرفت. همچنین بازده اوراق ده ساله خزانه داری آمریکا در محدوده 0.75 درصدی معامله شد.

 

 

از دیدگاه فنی، معاملات آتی طلای دسامبر هنوز از مزیت فنی کلی کوتاه مدت برخوردار است. هدف بعدی صعودی قیمت طلا ایجاد یک معامله در سطح بالای معاملات آتی دسامبر و دستیابی به مقاومت ثابت در بالاترین سطح اکتبر یعنی ۱۹۲۷ دلار در هر اونس است. هدف بعدی نزولی قیمت‌ها نیز حفظ سطح پشتیبانی در پایین‌ترین سطح معاملات ماه سپتامبر یعنی ۱۸۵۱ دلار در هر اونس است. بر اساس معاملات اخیر، سطح مقاومت نخست طلا ۱۹۲۰ دلار و سطح مقاومت دوم در بالاترین قیمت معاملات اخیر یعنی ۱۹۳۰.۶۰ دلار در هر اونس عنوان شده و در عین حال سطح پشتیبانی نخست 1889.30 و سطح پشتیبانی دوم در پایین‌ترین سطح معاملاتی هفته گذشته یعنی 1877.10 دلار در هر اونس مشاهده شده است.

 

معاملات آتی نقره دسامبر هنوز از مزیت فنی کلی کوتاه مدت برخوردار است. با این وجود نمودارها همچنان در یک روند صعودی روزانه نوپا قرار گرفته‌اند. هدف بعدی صعودی قیمت‌ها دستیابی به سطح مقاومت فنی ۲۷ دلار در هر اونس است و هدف بعدی نزولی قیمت‌ها، حفظ پایین‌ترین سطح معاملاتی سپتامبر یعنی 21.81 دلار در هر اونس عنوان شده است. بر اساس معاملات اخیر، سطح مقاومت اول طلا ۲۵ دلار و سطح مقاومت دوم 25.31 دلار در هر اونس عنوان شده در حالی که سطح پشتیبانی نخست ۲۴ دلار و سطح پشتیبانی دوم 23.50 دلار در هر اونس مشاهده شده است.

 

کاهش جزیی نرخ ارز در بازار آزاد

صرافی‌ملی امروز قیمت خرید دلار را ۲۹۴۰۰ و فروش آن را با ۲۱۰۰تومان فاصله، ۳۱۵۰۰ تومان اعلام کرد؛ همچنین یورو با نرخ ۳۷۰۰۰تومان فروخته می‌شود و قیمت خرید آن از فروشنده ۳۴۹۰۰تومان است.

 

 

در سایر صرافی‌های مجاز بانک‌مرکزی نیز قیمت دلار برای فروش به ۳۱۳۷۰ و یورو ۳۶۵۵۰تومان رسید.

 

در سامانه نیما هم قیمت فروش دلار با ۴۰۰۰تومان افزایش در مقایسه با روز گذشته به ۲۶۴۹۹تومان رسید و یورو با حدود ۲۰۰تومان رشد، ۳۰۷۹۳تومان اعلام شد.

 

قیمت‌ها در بازار ارز به دلیل افزایش عرضه دلار به‌زودی کاهش می‌یابد

کارشناس ارشد بازارهای مالی، عرضه روزانه ۵۰میلیون دلار در بازار ارز و همچنین افزایش احتمال پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را باعث کاهش انتظارات تورمی دانست و گفت: در این شرایط، بازار ارز دیگر امکان ادامه دادن به این روند را نداشته و به زودی با تغییر مسیر در حرکت این بازار شاهد فروکش قیمت‌ها خواهیم بود.

 

 

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در ابتدای هفته با صدور اطلاعیه‌ای از تصمیم خود مبنی بر عرضه روزانه ۵۰ میلیون دلار به صورت اسکناس در بازار ارز پرده برداشت. همچنین در این اطلاعیه سقف خرید کارگزاران بانکی و صرافی‌ها در بازار متشکل ارزی به ۵۰۰ هزار دلار افزایش یافت.

 

این تدابیر بانک مرکزی در حال رخ داد که طی هفته‌های گذشته بازار ارز تحت تاثیر التهابات شدید شاهد گذر قیمت دلار از مرز ۳۰ هزار تومان نیز بود و البته همچنان روندی صعودی آن ادامه دارد. در چنین شرایطی «میثم رادپور» کارشناس حوزه‌های پولی و بانکی، ضمن تایید این اقدام بانک مرکزی گفت: این طرح و عرضه نقدی در زمان موثری اجرا شده است. البته شرایط حاکم بر بازار به گونه‌ای است که احتمالا در روزهای ابتدایی انجام این عرضه، شاهد کاهش قابل‌ توجه قیمت‌ها نباشیم و به اصطلاح بازار این اقدام بازارساز را جدی نگیرد. اما پیش‌بینی می‌شود بازار ارز دیگر امکان ادامه دادن به این روند را نداشته باشد و به زودی با تغییر مسیر در حرکت این بازار شاهد فروکش قیمت‌ها خواهیم بود.

 

وی با اشاره ضمن اشاره به ارزش ریالی این عرضه روزانه خاطرنشان کرد: هرچند رقم ۵۰ میلیون دلار عدد بزرگی محسوب نمی شود، اما با توجه به ارزش ریالی دلار در این روزها، میزان عرضه بانک مرکزی در بازار، می‌تواند نقدینگی زیادی را جذب کند و همچنین بخش زیادی از تقاضای موجود در بازار را برطرف سازد.

 

 

رادپور در ادامه به دیگر عوامل موثر در پیش‌بینی اصلاح قیمت ها در بازار ارز اشاره کرد و گفت: نباید فراموش کنیم که با توجه به نزدیک بودن انتخابات آمریکا و اینکه با توجه به نظرسنجی های انجام شده احتمال پیروزی بایدن بسیار بیشتر از پیروزی ترامپ است، به زودی انتظارات تورمی هم در بازار داخلی کاهش پیدا خواهد کرد. بنابراین در این شرایط که قیمت ارز به قله قیمتی خود رسیده است، بانک مرکزی با انجام این عرضه روزانه می تواند فشار فروش را در بازار ایجاد کند. تجمیع این اقدامات در نهایت منجر به فروکش قیمت ارز خواهد شد.

 

وی تاکید کرد: با کاهش یافتن انتظارات تورمی و در شرایطی که قیمت ارز به شدت افزایش یافته است، پیش‌بینی می شود به صورت خودکار تقاضا برای خرید کاهش پیدا کند. چرا که خریداران دلار در این شرایط که احتمال شکست ترامپ در انتخابات وجود دارد، ریسک خرید ارز با قیمت نجومی را نمی‌پذیرد.

 

این کارشناس ارشد بازارهای مالی تاکید کرد: برای بررسی تاثیر این دخالت بانک مرکزی در بازار، نباید به اطلاعات همین چند روز اکتفا کرد. ما در بازار با عدم تطابق‌هایی مواجه هستیم که شرایط را پیچیده می‌کند. اما در این ایام از سوی بانک مرکزی تصمیم‌های مبارکی اتخاذ شده است که نمایان شدن آثار این اقدامات زمان‌بر است.

 

 

وی در پایان اضافه کرد: از جمله این اقدامات بانک مرکزی صدور مجوز معاملات ارز در خارج از صرافی‌های معرفی شده است. این اقدام باعث می‌شود تا در افرادی که ارز در اختیار دارند انگیزه برای فروش ایجاد شود.

 


ریسک سفته‌بازی سکه و دلار

مسعود حقیقت‌طلب در دنیای اقتصاد نوشت: به عبارت دیگر با کنار گذاشتن سیاست مداخله ارزی، ریال مانند گذشته بیش از حد ارزش‌گذاری نشده بود. اما وضعیت فعلی نرخ‌ها در بازار چگونه است؟

 

اگر واقعیت نرخ ارز در سال ۹۷ را بپذیریم و آن نرخ را با میزان تورم دو سال گذشته تعدیل کنیم، به سطحی می‌رسیم که نرخ‌های فعلی بازار سبقت بسیار زیادی از آن گرفته‌اند. این امر نشان می‌دهد که فعالان بازار،‌ در حال پیش‌خور کردن اتفاقات آتی بر روی نرخ ارز هستند. همین اتفاق در بهار سال جاری برای بورس افتاد. در آن زمان نیز بسیاری از کارشناسان مستقل به خارج شدن بیش از حد بازار سهام از سطح فاندامنتال آن هشدار دادند و در نهایت نیز بازار قریب ۳۰ درصد ریزش کرد.

 

به نظر می‌رسد حالا این اتفاق در حال رخ دادن در بازار ارز است. از آنجا که مردم پناهگاهی برای ریال متصور نیستند هر بار به سمت یک بازار یورش می‌برند و قیمت را در آن بازار بیش از حد مبتنی بر واقعیات، افزایش می‌دهند، اما دیر یا زود آن بازار با فروکش تقاضا مواجه می‌شود. در مورد ارز، بسیاری به این نکته اشاره دارند که پیش‌خور شدن اتفاقات آتی بیشتر مبتنی بر تداوم دوره ریاست‌جمهوری ترامپ و ادامه عدم فروش نفت و تحریم حداکثری بانکی است. به عبارت دیگر انتظارات فعالان اقتصادی روی بدترین سناریوی ممکن جا خوش کرده است.

 

 

این در حالی است که نظرسنجی‌ها نشان از فاصله معنادار بایدن در انتخابات ماه آتی دارد و حتی برخی پا را فراتر از پیروزی بایدن و مساله را چگونگی پذیرش ترامپ بر پایان ریاست‌جمهوری‌اش می‌دانند. هر چند همگی تحلیلگران بر این باورند که با توجه به تحولات سه سال اخیر، بایدن برجام را در سطح دوره اوباما عملیاتی نمی‌کند، اما اقداماتی انجام خواهد داد تا نشان دهد قول انتخاباتی خود مبنی بر بازگشت به برجام را به انجام رسانده و متحدان خود را در دنیا بار دیگر پشت‌سر خود داشته باشد. این اقدامات می‌تواند شامل مجوزهایی برای فروش نفت یا آزادسازی بخشی از دارایی‌های ایران برای تداوم گفت‌وگو‌ها ذیل برجام باشد. هر کدام از این گزینه‌ها به معنی کاهش فشار ظالمانه حداکثری است که ترامپ بر اقتصاد ایران روا داشته و بدون تردید به تغییر وضعیت موجود می‌انجامد.

 

اما گویا این سناریو در انتظارات فعالان بازارهای ایران نمود نیافته است و افکارسنجی‌های رسمی و غیر‌رسمی نیز نشان از آن دارد که بیشتر ایرانیان بدون توجه به نظرسنجی‌های انتخاباتی معتقد به تداوم دولت فعلی آمریکا هستند. از این رو این احتمال بسیار قوی است که با تغییری در ماه آینده، انتظارات کنونی به‌سرعت معکوس شود و این امر باعث شود تا در بازار ارز نیز شاهد اتفاقی باشیم که از سه ماه گذشته در بازار سرمایه رخ داد و بازار سکه هم به تبع بازار ارز در مسیر نزولی قرار گیرد. در این صورت ساختن یک پناهگاه ریالی مناسب همراه با تغییر این انتظارات می‌تواند وضعیت باثباتی را در تمام بازارهای دارایی حداقل در میان‌مدت ایجاد کند.

 

 

نرخ رسمی ۲۷ ارز در مسیر کاهشی

هر دلار آمریکا برای امروز (چهارشنبه- ۲۳ مهر ۹۹) بدون تغییر نسبت به روز گذشته، ۴۲ هزار ریال قیمت خورد. همچنین هر پوند انگلیس با ۴۴۵ریال کاهش به قیمت ۵۴ هزار و ۳۲۷ریال و هر یورو نیز با کاهش ۲۰۲ریالی قیمت ۴۹ هزار و ۳۳۱ ریال اعلام شد.

 

همچنین هر فرانک سوئیس ۴۵ هزار و ۹۰۱ ریال، کرون سوئد ۴ هزار و ۷۵۹ ریال، کرون نروژ ۴ هزار و ۵۴۹ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۶۲۸ریال، روپیه هند ۵۷۳ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۷ هزار و ۱۸۳ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۵ هزار و ۶۳۳ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۹ هزار و ۸۴۴ ریال، دلار هنگ کنگ ۵ هزار و ۴۲۰ ریال، ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۲ ریال و دلار کانادا ۳۱ هزار و ۹۷۱ ریال قیمت خورد.

 

 

نرخ دلار نیوزیلند ۲۷ هزار و ۹۸۳ ریال، راند آفریقای جنوبی دو هزار و ۵۵۳ ریال، لیر ترکیه ۵ هزار و ۲۹۶ ریال، روبل روسیه ۵۴۵ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۳ هزار و ۵۲۵ ریال، لیر سوریه ۸۲ ریال، دلار استرالیا ۳۰ هزار و ۱۲۴ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۰ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۳ ریال، دلار سنگاپور ۳۰ هزار و ۹۱۰ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۵۳۴ ریال، ده روپیه سریلانکا ۲ هزار و ۲۷۸ ریال، کیات میانمار ۳۳ ریال و یکصد روپیه نپال ۳۵ هزار و ۶۰۹ ریال تعیین شد.

 

 

همچنین، نرخ یکصد درام ارمنستان ۸ هزار و ۷۰۵ ریال، دینار لیبی ۳۰ هزار و ۷۹۳ ریال، یوان چین ۶ هزار و ۲۳۳ریال، یکصد بات تایلند ۱۳۴ هزار ۸۰۰ریال، رینگیت مالزی ۱۰ هزار و ۱۳۰ ریال، یک هزار وون کره جنوبی ۳۶ هزار و ۷۴۴ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۸ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۹ هزار و ۸۰۴ ریال، لاری گرجستان ۱۳ هزار و ۳۶ ریال، یک هزار روپیه اندونزی ۲ هزار و ۸۴۹ ریال، افغانی افغانستان ۵۴۶ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۶ هزار ۳۱۲ ریال، منات آذربایجان ۲۴ هزار و ۷۲۰ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۶ هزار و ۴۲۳ ریال، سامانی تاجیکستان ۴ هزار و ۶۴ ریال، بولیوار جدید ونزوئلا ۴ هزار و ۲۰۶ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۱ هزار و ۹۶۶ریال ارزش‌گذاری شد.

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: