صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۸:۳۷ - ۱۷ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 07
کد خبر: ۶۵۸۹۸
زمان پایان شمارش آرای انتخابات آمریکا

نتیجه انتخابات آمریکا چه زمانی اعلام می شود؟ / آماده باش جنگی ترامپ در آمریکا

انتخابات آمریکا با حضور دونالد ترامپ و جو بایدن به عنوان رقیب این دوره از ریاست جمهوری برگزار شد اما اتفاقی عجیب موجب شد تا نتیجه انتخابات آمریکا تاکنون پس از گذشت چندین روز اعلام نشود. اما نتیجه انتخابات آمریکا چه زمانی اعلام می شود؟

به گزارش راهبرد معاصر انتخابات آمریکا بر اقتصاد و سیاست دنیا تاثیر دارد. زمانی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا شد با اقدامات بی رحمانه خود موجب شد تا حتی صلح جهانی در خطر قرار گیرد. وی در اولین اقدام خود مهاجران را مورد حمله قرار داد. به همین دلیل نتایج انتخابات آمریکا برای مردم جهان حائز اهمیت است.

 

 

در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دونالد ترامپ و جوبایدن رقیب یکدیگر هستند. هرچند که هنوز نتیجه انتخابات آمریکا به صورت قطعی اعلام نشده است اما تاکنون آرای الکترال جو بایدن از دونالد ترامپ بیشتر بوده است و شانس ریاست جمهوری برای وی بیشتر است. پس از گذشت چند روز هنوز نتیجه انتخابات آمریکا 2020 اعلام نشده است.

 

دونالد ترامپ معتقد است در انتخابات تقلب شده است و از جمهوری خواهان برای عدم حمایت از وی ناراحت است ترامپ مکررا درخواست توقف شمارش را دارد. از طرفی بایدن تاکید بر شمارش تمامی آرا دارد. هنوز مشخص نیست رئیس جمهور آینده آمریکا چه کسی است و چه زمانی نتیجه انتخابات آمریکا اعلام می شود.

 

 

دلایل عدم اعلام نتایج انتخابات آمریکا

ایرج مزارعی کارشناس سیاست خارجی آمریکا به تحلیل و بررسی این موضوع پرداخته است. 

سه روز از انتخابات آمریکا میگذرد و هنوز نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اعلام نشده است.هر چند در فردای انتخابات روند شمارش آرا  کاندیدا بر اساس روال عادی در حال گذران بود. اما دو روز است که ۴ ایالت باقی مانده آمریکا، علی رغم این که با مشکل خاصی مواجه باشند،  روند شمارش در آن بسیار کند، تدریجی و بطئی میباشد.

چرا ستاد انتخابات امریکا در ایالتهای باقی مانده در انعکاس شمارش ارا قطره چکانی و  به صورت یک دهم درصدی و  ساعت به ساعت اعلام می‌کنند.

چرا ایالت های بزرگ چون کالیفرنیا در همان روز اول نتیجه را اعلام کردند ولی چند ایالت کوچکتر همچنان در حال شمارش آرا هستند.  

به نظر می آید که شمارش آرا کاندیدا پایان یافته است اما به دلایل ماهوی و امنیتی نتیجه  انتخابات آمریکا با تاخیر  اعلام می میشود.

 

 

دلیل اول:

رفتارشناسی و شخصیت  روانی ترامپ  که خود متمم و تکمیل کننده  گفتمان حزب جمهوری خواه می باشد که هر دو انعطاف ناپذیر، خشک و غیر قابل کنترل می باشند و ترس از اینکه مبادا ستاد انتخاباتی ترامپ به ستاد جنگ در آمریکا تبدیل شود

دلیل دوم:

جنگ قدرت در آمریکا بالاتر از حقوق بشر،  دموکراسی و انتخابات است. بخاطر همین موضوع اولویت با منابع قدرت است

دلیل سوم:

نقش رسانه های همسو و  غیر همسو آمریکا در  مهندسی افکار عمومی که خود بستر ساز انفکاک اجتماعی در امریکا شده اند و عملا زمینه ساز واگرایی افکار عمومی را فراهم کرده اند

دلیل چهارم:

 ترس هیئت حاکمه آمریکا از اغاز شورش و آشوب های خیابانی در کل امریکا میباشد که این امر میتواند تمام اعتبار نداشته امریکا را زیر سوال ببرد. مخصوصا اینکه بستر این نافرمانی مدنی با مرگ جورج فلوید فورمت نهادی و ساختاری هم به خود گرفته است.

دلیل پنجم  :

رقابت پیدا و پنهان گردانندگان اصلی کشور آمریکا دلیلی بر تاخیر نتایج میباشد. به این معنی که هنوز برای عوامل پشت پرده سیاستگذاری و گردانندگان آمریکا گزینه  جمهوری خواه و دموکرات قطعی و حتمیت نیافته است، هر چند شمارش ارا حکایت از پیروزی بایدن دارد. واقعیت اینست که انتخابات در آمریکا  توسط مافیا و لابی های صهیونیستی پشت پرده مشخص میشوند نه صرفا صندوق های رای،  الکترال کالج و دیوان عالی فدرال.

دلیل ششم:

اگر در سال ۹۰ میلادی نظریه پردازان آمریکایی چون فرانسیس  فوکویاما نظریه پایان تاریخ را مطرح میکنند، امروز نیز پایان اعتبار مبانی نظری خود و پایان لیبرالیسم امریکایی را مطرح میکند که  این انتخابات  عملا پایان هژمونی آمریکا را صدا زد و عنوان کرد که لیبرال دموکراسی غرب  به پایان نهایی خود رسیده است. فلذا تاخیر در نتایج انتخابات آمریکا  خود دلیلی بر پایان این هژمونی است.

دلیل هفتم:

جلوگیری احتمالی از تاثیرات هیجانی،  حبابی و کاذب   انتخابات بر اقتصاد جهان که پیروزی  هر کدام از کاندیدا خود میتواند  فراز و فرودهایی در اقتصاد جهان داشته باشد.

دلیل هشتم:

تقابل پنهان و پیدا آراء مردم در مقابل آراء الکترال کالج و قانون دیوان عالی فدرال آمریکا. به این معنی که بستر تقلب در انتخابات آمریکا با در نظر گرفتن این متغیرها همیشه وجود دارد.

 

 

کدام ایالت نتیجه انتخابات آمریکا را مشخص می‌کند؟

‌در سال ۲۰۱۶ نتایج نظرسنجی‌های انجام شده در مورد نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر پیروزی هیلاری کلینتون نامزد حزب دموکرات دلالت داشت اما با اعلام نتایج انتخابات و پیروزی دونالد ترامپ مشخص شد که اعتبار موسسات نظرسنجی در این کشور نیز نسبی است و می‌تواند دارای انحراف معیار جدی باشد.

 

اگرچه پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ موسسات معتبر نظرسنجی‌ در آمریکا اعلام کردند که گام‌های مهمی در مسیر تغییر شیوه‌ها و کامل نمودن نمونه‌های آماری برداشته‌اند لیکن تا اینجای کار، نتایج اعلام شده از ترکیب آراء در۶ ایالت سرنوشت‌ساز در این کشور نشان می‌دهد که باز هم موسسات نظرسنجی نتوانسته‌اند عملکرد قابل دفاعی داشته باشند.

 

به غیر از آریزونا که پیروزی جو بایدن در آن قطعی شده، عملکرد ۵ ایالت دیگر تقریبا مشابه انتخابات ۲۰۱۶ بوده و وضعیت دونالد ترامپ در آنها بهتر از بایدن است.

 

 

بر اساس اعلام نتایج آراء در ایالت فلوریدا، ترامپ توانسته است کارت‌های ارزشمند الکترال در این ایالت را در سبد رای خود قرار دهد.

 

مشخص شدن تکلیف اختصاص کارت‌های الکترال سرنوشت‌ساز به هر یک از دو نامزد اصلی انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا و تناسب آن با جمع‌بندی نظرسنجی‌ها بستگی به نتایج آراء در ۴ ایالت دیگر دارد.

 

در این بین، نتایج آراء در سه ایالت پنسیلوانیا، میشیگان و ویسکانسین به دلیل تعداد آراء الکترال نقش مهمتری در تعیین نتیجه دارند.

 

در صورتی که در دو ایالت میشیگان و ویسکانسین و یا ایالت پنسیلوانیا آراء الکترال به بایدن تعلق بگیرد احتمال رییس جمهور شدن او بسیار افزایش خواهد یافت. اما هر رخداد دیگری در سه ایالت ذکر شده ترامپ را مجددا روانه کاخ سفید خواهد کرد.

این سه ایالت در سال ۲۰۱۶ بر خلاف جمع‌بندی نظرسنجی‌ها به دونالد ترامپ رای داده بودند.

 

مسئولین انتخابات در ایالت ویسکانسین اعلام کرده‌اند که تا ظهر روز چهارشنبه به وقت تهران نتایج آراء را اعلام خواهند کرد.

 

 

نتایج آراء در ایالت میشیگان نیز بر اساس نظر مسئولین ایالتی حداکثر تا پایان روز چهارشنبه به وقت تهران اعلام خواهد شد.

 

در این بین شمارش و اعلام آراء ایالت پنسیلوانیا به دلیل افزایش کم‌سابقه رای‌های پستی احتمالا طولانی‌تر خواهد شد و حتی احتمال دارد اعلام نتایج قطعی همان‌گونه که جو بایدن اعلام نموده تا روز جمعه نیز به درازا بکشد.

 

با توجه به رقابت بسیار نزدیک دو کاندیدا در بیشتر ایالت‌ها و احتمال نزدیک بودن آراء در ایالت پنسیلوانیا و همچنین آخرین اظهارات دونالد ترامپ و جو بایدن که صراحتا و تلویحا دارای لحن تهدیدآمیز است، احتمال شکل‌گیری عدم قطعیت در اعلام نتیجه نهایی نهایی انتخابات و کشیده شدن کار به اعلام نظر دادگاه عالی بسیار زیاد است.

 

ترامپ در حالت آماده باش جنگی قرار گرفت

سخنگوی جو بایدن، نامزد حزب دموکرات انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا اعلام کرد که در صورت امتناع ترامپ از قبول شکست در انتخابات، او را از کاخ سفید «بیرون» می کند.

 

«اندرو بیتس» سخنگوی جو بایدن گفت: آمریکایی ها درباره نتیجه این انتخابات تصمیم خواهند گرفت.

وی افزود: مقامات آمریکایی کاملاً قادر به اخراج متجاوزان از کاخ سفید هستند.

 

منابع فرانسوی گزارش دادند به نظر می رسد ترامپ قصد دارد نتایج آراء صندوق های رای را به چالش کشیده و مسند قدرت خود در کاخ سفید را ترک نکند.

 

پیش تر چندین رسانه آمریکایی گزارش دادند ترامپ رئیس جمهوری آمریکا بارها اعلام کرده که قصد ندارد دفتر کار خود در کاخ سفید را ترک کند.

 

به گفته سی ان ان، ترامپ نامزد جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، سخنرانی شکست در انتخابات را آماده نکرده و در مکالمات با همکاران خود در روزهای اخیر؛ مدعی شده که او قصد واگذاری انتخابات را ندارد.

 

تارنمای رسانه آمریکایی Vanity Fair گزارش داده است که دونالد ترامپ در محافل خصوصی اعتراف کرده است که روند انتخابات به نفع او پیش نمی رود اما او بر این عقیده است که «یک جنگ طولانی مدت حقوقی و جنجال به پا کردن درمورد تقلب در انتخابات به حد کافی در سطح جامعه تردید ایجاد می کند تا او امکان رد کردن نتایج انتخابات را بیابد.

 

سی ان ان به نقل از یک منبع نزدیک به ترامپ افزود: او در حالت آماده باش جنگی قرار داد؛ چراکه تصور می کند جنگیدن ورق را به نفع او بر می گرداند.

 

 

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: