صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۰۹:۵۵
  • پنجشنبه ۲۴ شهريور ۱۴۰۱
  • Thursday 15 September 2022
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۷ - ۲۸ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 18
کد خبر: ۶۶۸۷۰
فواد ایزدی، کارشناس مسائل آمریکا در گفت و گو با راهبرد معاصر مطرح کرد:

حذف مکانیسم ماشه؛ شرط پذیرش بازگشت آمریکا به برجام از سوی ایران

ایزدی: کشور ما بخاطر سیاست های ترامپ میلیاردها دلار ضرر کرده است، از همین رو دولت جدید آمریکا باید جبران کند. هیچ توجیهی وجود ندارد که ایران اجازه بدهد آمریکا به برجام برگردد، گویی که در این چهار سال هیچ نشده است. لذا، ابتدا باید ساز و کاری ایجاد شود تا امکان خروج مجدد از برجام وجود نداشته باشد، سپس مکانیسم ماشه به طور کلی حذف شود تا هر یک از کشورهای غربی نتوانند ایران را با این ابزار تهدید کنند.

 

فواد ایزدی کارشناس مسائل امریکا در گفت و گو با راهبرد معاصر در پاسخ به این پرسش، که ارزیابی شما از پیروزی بایدن چیست و به نظر شما رییس جمهور جدید آمریکا چه سیاستی در قبال ایران در پیش می گیرد؟ گفت: بایدن سیاست های خود را قبلا اعلام کرده است. انتقاد او نسبت به ترامپ این بود که ایران را به خوبی مدیریت نکرده است و در ارتباط با برجام عقیده دموکرات ها را دارد که می گویند ما در برجام می ماندیم و برجام را گروگان می گرفتیم و اگر ایران در خصوص منطقه و موارد دیگری خارج از نظر ما رفتار می کرد خروج از برجام را اعلام می کردیم.


وی در ادامه این سوال ادامه داد: دموکرات ها بر این باورند که از برجام می بایستی برای گرفتن امتیازهای بیشتری از ایران استفاده می کردیم. انتقاد آنها به ترامپ این است که شما به راحتی از برجام خارج شده اید و ایران هر کاری خواست انجام داد ولی ما ذیل توافق هسته ای این همه امتیاز از ایران گرفتیم و شما تمام امتیازات ما را از بین بردید. دموکرات ها نمی گویند ترامپ با خروج از برجام کاری غیر اخلاقی کرده است بلکه می گویند شما دست ایران را باز کردید. دلیل علاقه دموکرات ها به بازگشت به برجام همین است. آنها برجام را به سکویی برای گرفتن امتیازات بیشتر تبدیل کردند از این رو نباید زیاد ذوق زده بود و بابت پیروزی بایدن خوشحالی کرد.


ایزدی درباره رویکرد ایران در مقابل استراتژی ایران در برابر بایدن اذعان کرد: رویکرد ایران مشخص است. کشور ما بخاطر سیاست های ترامپ میلیاردها دلار ضرر کرده است و دولت جدید آمریکا باید جبران کند. هیچ توجیهی وجود ندارد که ایران اجازه بدهد آمریکا به برجام برگردد، گویی که در این چهار سال هیچ نشده است. ابتدا باید ساز و کاری ایجاد شود تا امکان خروج مجدد وجود نداشته باشد سپس مکانیسم ماشه به طور کلی حذف شود تا هر یک از کشورهای غربی نتوانند ایران را با این ابزار تهدید کنند. سپس مساله غرامت و جبران ضرر و زیان است. برجام کالایی در دست طرف مقابل است. ایران به تمام تعهدات خود عمل کرد ولی غربی ها هیچ کاری نکردند. ذوق زدگی زیاد نسبت به برجام، قیمت این کالا را هر روز افزایش می دهد ولی این کالا ان قدرها هم قیمتی نیست.


او با اشاره به رابطه ترامپ با عربستان که رابطه ای تنگاتنگ بود و اینکه ایا ارتباط بایدن با سعودی ها به همان سبک است پاسخ داد: دعوای دموکرات ها با عربستان سعودی این نیست که چرا شما فلان خبرنگارتان را تیکه تیکه کردید مشکل اصلی آنها این است که شاهزاده ای که در عربستان صاحب قدرت است در هر کاری ورود کرده و فاجعه ساخته است. او در سوریه و لبنان و عراق و قطر و یمن موفق نبود. اعضای حزب دموکرات عقیده دارند بن سلمان کسی نیست که بتوان در آینده با او کار کرد. او جنایت می کند ولی کارآمد نیست و نتیجه ای نمی گیرد از این رو با او مشکل دارند. یکی از دلایلی که سعودی ها به بحرین اجازه عادی سازی روابط را دادند این بود که با این خوش خدمتی لابی صهیونیست در آمریکا کفیل آنها شود و دست آنها را بگیرد. البته ضرر کردند چون دیدیم که نتانیاهو فورا به بایدن تبریک گفت.


او در پاسخ به این سوال، که رابطه ترامپ با اروپاییان رابطه زیاد عمیقی نبود و اینکه به نظر شما رابطه بایدن با اروپاییان به چه سمتی سوق پیدا می کند، تصریح کرد: دیدیم که اروپا در روزهای گذشته با چه سرعتی به بایدن تبریک گفت درحالیکه این خلاف عادت است. اگر رییس جمهور مستقری هنوز حس می کند پیروز انتخابات است و شما هم پیمانان آمریکا هستید این بی احترامی است که به رقیب او که هنوز پیروزی اش قطعی نشده تبریک بگویید. ترامپ داماد اروپایی دارد همسر او هم اروپایی است و این نوع برخورد اروپا به خوبی نشان داد آنها از دست ترامپ خسته شده بودند و به این سرعت به اعلام حمایت از رقیب ترامپ اقدام کردند این حرکت به نوعی دخالت در مسائل داخلی آمریکا است. آمریکا کشوری رو به افول است و امروز چنین وضعیتی پیدا کرده و کشورهای مختلف از این ضعف استفاده می کنند. اروپا امید دارد با بر سر کار آمدن بایدن هر چه زودتر مشکلاتشان با آمریکا حل شود.


ایزدی ادامه داد: ترامپ در رقابت های انتخاباتی دموکرات ها را به جنگ طلب بودن متهم میکرد او با ادبیاتی ضد جنگ وارد صحنه رقابت ها شده بود و به شیوه خاص خود اعلام می کرد. دموکرات ها همواره جنگ های بی پایانی برای آمریکا ایجاد کردند. ترامپ ادبیاتی ضد جنگ داشت و به همین دلیل روشنفکران سیاسی آمریکا اعتباری برای او قائل نبودند چون گمان می کردند دوز جنگ طلبی ترامپ آنقدر که مناسب روسای جمهور آمریکا باشد نیست و در این چهار سال جنگی ایجاد نکرد و با انتخاب بایدن به حالت طبیعی تر آمریکا برمی گردیم که همواره جنگ افروز است و دموکرات ها می توانند مجددا وارد این فضا شوند.

 

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: