صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

میقات مدیا

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۰۲:۱۹
  • چهارشنبه ۰۲ خرداد ۱۴۰۳
  • Wednesday 22 May 2024
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۴ - ۱۲ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 02
کد خبر: ۶۸۹۷۲
وضعیت محدودیت‌های کرونایی تهران از ۱۵ آذر؛

زمان شروع به کار اصناف در تهران + جزئیات محدودیت های جدید کرونایی در پایتخت

با توجه به اعمال محدودیت‌های کرونایی شدید در پایتخت وضعیت شهر تهران از قرمز به نارنجی تغییر پیدا کرده است و طبق مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونای شهر تهران از روز شنبه ۱۵ آذر ۹۹ همه مشاغل به جز مشاغل گروه‌های ۳ و ۴ مجاز به شروع فعالیت خود هستند. جزئیات جدید را در ادامه بخوانید.

به گزارش راهبرد معاصر؛ وضعیت شهر تهران از قرمز به نارنجی تغییر پیدا کرده است و طبق مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونای شهر تهران از روز شنبه 15 آذر 99 همه مشاغل به جز مشاغل گروه های 3 و 4 مجاز به شروع فعالیت خود هستند. جزئیات جدید از محدودیت های جدید کرونایی را که در پایتخت اجرا می شود را در ادامه بخوانید. لیست مشاغل گروه های شغلی 3 و 4 نیز که همچنان باید فعالیت های خود را متوقف نگه دارند در ادامه آمده است.

 

رئیس اتاق اصناف تهران به تغییر وضعیت شیوع کرونا در تهران از قرمز به نارنجی اشاره کرد و گفت: از شنبه هفته آینده، ١٥ آذرماه صاحبان واحدهای صنفی به جز گروه‌های ٣ و ٤ به شرط رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی می‌توانند مغازه‌های خود را باز کنند.

 

مشاغل گروه 3 چه مشاغلی هستند؟/ لیست ماغل گروه شغلی 3 و 4


«قاسم نوده فرهانی» افزود: مشاغل گروه ٣ شامل دانشگاه‌ها، مدارس، حوزه‌های علمیه، آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای و زبان‌سراها و سایر آموزشگاه‌ها و کتابخانه‌ها، مهدهای کودک، استخرهای سرپوشیده، سینما و تئاتر و مراکز مشابه، موزه و باغ موزه، تالارهای پذیرایی، آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی است.

 

وی ادامه داد: گروه ٤ نیز شامل برگزاری مراسم‌های اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و همایش‌ها، باشگاه‌های ورزشی برای ورزش‌های پربرخورد از جمله کشتی و کاراته و جودو، مدارس شبانه‌روزی، کافه، قهوه‌خانه و چایخانه با عرضه مواد دخانی، باغ وحش و شهربازی‌ها و مراکز تفریحی آبی است.

 

 

مشاغل گروه شغلی سطح سه (۳)

مدارس، دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه، آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای، زبان‌سراها، آموزشگاه‌ها و کتابخانه‌ها، مهدهای کودک، استخرهای سرپوشیده، سینما و تئاتر، موزه‌ها و باغ موزه‌ها، تالارهای پذیرایی، آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی و کاهش فعالیت مترو و حمل و نقل عمومی درون شهری

مشاغل گروه شغلی سطح چهار (۴)

همایش‌ها، برگزاری مراسم اجتماعی، فرهنگی و مذهبی، مدارس شبانه‌روزی، باشگاه‌های ورزشی مربوط به ورزش‌های پربرخورد، از جمله کشتی، کاراته و جودو، کافه‌ها، چایخانه‌ها و قهوه‌خانه‌ها با عرضه مواد دخانی، باغ وحش‌ها، شهربازی‌ها و مراکز تفریحی آبی

 

وی رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی توسط اصناف تهران طی روزهای گذشته را مطلوب ارزیابی کرد و اظهار داشت: طی سه روز گذشته به ترتیب ۲۴، ۲۱ و ۱۵۰ واحد صنفی متخلف در تهران که نسبت به دستورالعمل‌های ستاد مقابله با ویروس کرونا بی‌توجه بودند، جریمه شدند.


به گفته «نوده فرهانی» از زمان اعمال محدودیت‌های مقابله با کرونا طی ١٠ روز گذشته، صاحبان ٨٠٠ واحد صنفی متخلف در سطح شهر تهران تذکر دریافت کردند و حدود ٥٠ صنف متخلف نیز پلمب شد.

 

وی از شهروندان و کسبه خواست دستورالعمل‌های بهداشتی مقابله با ویروس کرونا را به صورت کامل رعایت کنند تا تهران دوباره به وضعیت قرمز باز نگردد و بار دیگر مغازه‌ها تعطیل نشود.

 

با توجه به افزایش شیوع ویروس کرونا در سطح استان تهران و قرار گرفتن این کلانشهر در وضعیت قرمز و چندین استان و شهر و شهرستان، ستاد ملی مقابله با کرونا محدودیت‌های دوهفته‌ای را از روز شنبه اول آذرماه ۹۹ تصویب و ابلاغ کرد.

 

لغو طرح تردد شبانه در پایتخت

 

تعطیلی تمام اصناف غیرضروری و ممنوعیت تردد شبانه خودروها از ساعت ۲۱ تا ۴ بامداد از جمله این موارد است. که این مصوبه با توجه به نارنجی شدن وضعیت شهر تهران فعلا لغو شده است.

 

محدودیت‌ها در شهرهای نارنجی کرونایی چیست؟

 

در جلسه کمیته‌های تخصصی ستاد مقابله با کرونا، کمیته امنیتی و اجتماعی همچنین گزارشی از راههای موثر در کاهش ترددها و تجمع ها ارایه داد و درخصوص تداوم اعمال محدودیت تردد در ساعت 21 لغایت 4 صبح در شهرهای نارنجی بالای 200 هزار نفر جمعیت بحث و بررسی صورت گرفت.

 

در این جلسه پس از گزارشی درخصوص وضعیت ابتلاء و شیوع بیماری در شهرهای مختلف کشور مقرر شد از روز شنبه هفته آینده محدودیت ها در شهرهایی که از ابتدای آذرماه از وضعیت قرمز به وضعیت نارنجی رسیده اند، مطابق وضعیت نارنجی تعریف شده در طرح جامع مقابله با کرونا اعمال شود.

 

در این جلسه آخرین وضعیت روند بیماری در سطح کشور مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس گزارش ارائه شده از مجموع 160 شهری که از یکم آذر ماه جزو شهرهای قرمز قرار داشت، 64 شهرستان در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین 278 شهرستان در سطح کشور در وضعیت نارنجی و 106 شهر نیز در وضعیت زرد هستند.

 

بر این اساس، در شهرهای دارای وضعیت قرمز، به مدت یک هفته دیگر همان محدودیت‌های سطح هشدار 3 مجددا ادامه خواهد یافت. تهران نیز از روز شنبه در وضعیت نارنجی خواهد بود.

 

جزئیات محدودیت های کرونایی از 15 آذر

 

علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد مقابله با کرونا گفت: در شهرهای دارای وضعیت قرمز، به مدت یک هفته دیگر همان محدودیت‌های سطح هشدار ۳ مجددا ادامه خواهد یافت.

 

 

 

او افزود: تهران نیز از روز شنبه در وضعیت نارنجی خواهد بود.

 

رئیسی تصریح کرد: ۱۶۰ شهر با وضع قرمز به ۶۴ شهر کاهش یافته و محدودیت ها در این ۶۴ شهر یک هفته دیگر ادامه می یابد.

 

درحالی که شب گذشته علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی کرونا اعلام کرد در استان تهران فقط شهر تهران در وضعیت قرمز است، در جلسه کمیته‌های تخصصی ستاد ملی کرونا تصمیم گرفته شد از صبح شنبه تهران در وضعیت نارنجی باشد. با این حساب و با توجه به اعلام قبلی ستاد ملی کرونا، نه تنها گروه دوم مشاغل و اصناف می‌توانند فعالیت کنند که حتی منع تردد ساعت ۹ شب تا ۴ صبح هم در تهران لغو می‌شود.

 

پیش از این اعلام شده بود منع تردد شبانه فقط در شهرهای قرمز که تهران هم یکی از آنها بود، اجرا می‌شود. از شنبه تهرانی‌ها می‌توانند بدون دغدغه، تردد شبانه داشته باشند. این منع تردد برای لغو دورهمی‌های خانوادگی گذاشته شده بود که وزارت بهداشت می‌گوید سهم بالایی در شیوع کرونا در ایران دارد. 

 

مطابق اطلاعات از پیش اعلام شده در وضعیت نارنجی: ادارات ارائه دهنده خدمات ضروری و دستگاه‌های مرتبط با مأموریت‌های اساسی و مدیریت شهری می‌توانند با تشخیص بالاترین مقام مسؤول (در سطح ملی یا استان) نسبت به کاهش حضور تا یک‌سوم کارکنان خود اقدام کنند. در سایر ادارات شهر ارائه خدمات با حضور ۵۰ درصد کارکنان انجام خواهد شد.

 

 اما بر اساس جدول، در شهرهای زرد فعالیت مشاغل گروه ۴ ممنوع است؛ در شهرهای نارنجی گروه‌های ۳ و ۴ ممنوع هستند؛ در شهرهای قرمز گروه های ۴،۳،۲ ممنوع هستند. 

 

 

اسامی شهرهای قرمز کرونایی

 

 

 

وضعیت جلسات اداری چگونه خواهد بود؟

 

برگزاری جلسات اداری با رعایت پروتکل‎‌ها و الزامات ابلاغی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از جمله شرایط محل جلسه و فضای مورد نیاز برای هر یک از شرکت کنندگان و با رعایت محدودیت های قابل انجام است:

- تعداد شرکت کنندگان جلسات در وضعیت زرد حداکثر ۳۰ نفر

- تعداد شرکت کنندگان جلسات در وضعیت نارنجی حداکثر ۲۰ نفر

  • تعداد شرکت کنندگان جلسات در وضعیت قرمز حداکثر ۱۵ نفر

 

 

وضعیت تردد خودروها در مناطق مختلف چگونه است؟

 

ورود خودروها در جاده‌های شهرهای قرمز یک‌میلیون تومان و شهرهای زرد و نارنجی تا ۵۰۰ هزار تومان جریمه دارد؛ البته در این طرح، تهران و کرج یکی دیده شده‌اند. ورود افراد غیربومی به شهرهای نارنجی و قرمز ممنوع است. به این ترتیب افرادی که ساکن شهر نارنجی یا قرمز نیستند نمی‌توانند به این شهرها وارد شوند. از سوی دیگر کسانی که ساکن شهرهای قرمز و نارنجی هستند اجازه ورود به سایر شهرها را هم ندارند. یعنی می‌توانند از شهر خود خارج شوند اما اجازه ورود به سایر شهرها را ندارند و این تدبیر با این هدف در نظر گرفته شده که بعضاً برخی افراد مشاغل تولیدی در اطراف شهرها دارند. به این ترتیب این افراد می‌توانند برای حاضر شدن در محل کار خود از شهر خارج شوند اما قطعا افراد به قصد سفر نمی‌توانند از شهرهای نارنجی و قرمز خارج شوند.

نظر شما