صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۲۳:۵۲ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 March 08
کد خبر: ۸۰۱۳۱

سهمیه بنزین نوروزی چه شد؟

تخصیص سهمیه بنزین نوروزی به مردم در آستانه عید نوروز یکی از اقدامات دولت برای تسهیل سفر های نوروزی است و امسال سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی درباره سهمیه بنزین نوروزی گفت که هنوز تصمیمی در اینباره گرفته نشده است.

به گزارش راهبرد معاصر دولت سال گذشته در آبان 98 بنزین را سهمیه بندی کرد و پس از آن اعلام کرد که برای سفر های نوروزی سهمیه بنزین در نظر خواهد گرفت اما سال گذشته با شیوع کرونا در ایران، مجلس واریز ۶۰ لیتر بنزین نوروزی به کارت‌ های سوخت را لغو کرد. امسال با توجه اینکه کرونای جهش یافته در سراسر ایران پخش شده و مسئولان تاکید بر لغو سفرهای غیر ضروری دارند، سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی درباره سهمیه بنزین نوروزی گفت که هنوز تصمیمی در اینباره گرفته نشده است.

 عدم ابلاغ سهمیه بنزین نوروزی در حالیست که وضعیت سفرهای نوروزی مشخص شده است و مردم میتوانند به شهر های با وضعیت آبی و زرد سفر کنند. همچنین سفر به مناطقی با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است. با این حال ممکن است دولت برای جلوگیری از سفر های غیر ضروری سهمیه بنزین نوروزی را مانند سال گذشته لغو کند.

 

سهمیه بنزین نوروزی در ابهام

سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی گفت: درباره تخصیص سهمیه بنزین نوروزی مازاد بر سهمیه ماهانه، هیچ تصمیمی ازسوی هیئت دولت به وزارت نفت ابلاغ نشده است.

فاطمه کاهی گفت: با توجه به شرایط ادامه شیوع کرونا در کشور و مخاطره‌هایی که سفرهای نوروزی می تواند از نظر گسترش شیوع ویروس کرونا برای مردم داشته باشد، بعید به نظر می رسد که شاهد تخصیص سهمیه نوروزی بنزین باشیم.

وی اعلام کرد: تا این لحظه، هیچ تصمیم یا مصوبه‌ای درباره تغییر در سهمیه‌بندی بنزین برای سال ۱۴۰۰ ابلاغ نشده و اگر در ایام باقیمانده از سال نیز در این باره مصوبه‌ای تازه ابلاغ نشود، با آغاز سال نو سهمیه بنزین فروردین‌ماه، مطابق ماه‌های گذشته در کارت سوخت خودروها و موتورسیکلت ها شارژ می‌شود.

از ۲۴ آبان ماه سال ۱۳۹۸ که سهمیه‌بندی بنزین با دو نرخی شدن آن به سیستم عرضه سوخت کشور بازگشت، تا امروز ۱۷ نوبت سهمیه ماهانه بنزین در کارت سوخت خودروها و موتورسیکلت‌ها شارژ شده است.

 

آخرین خبرها از میزان سهمیه بنزین در سال ۱۴۰۰

از آبان ماه سال ۱۳۹۸ که سهمیه بندی بنزین با دو نرخی شدن آن به سیستم عرضه سوخت کشور بازگشت، تا امروز ۱۷ نوبت سهمیه ماهانه بنزین در کارت سوخت خودروها و موتورسیکلت ها شارژ شده است.

فاطمه کاهی، سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در گفت وگو با تسنیم در پاسخ به اینکه "با شروع سال ۱۴۰۰ آیا در میزان سهمیه ماهانه بنزین و یا نرخ آن تغییری ایجاد خواهد شد؟، گفت: تا این لحظه، هیچ تصمیم یا مصوبه ای در خصوص تغییر در سهمیه بندی بنزین برای سال ۱۴۰۰ ابلاغ نشده و اگر در ایام باقی مانده از سال نیز در این خصوص مصوبه جدیدی ابلاغ نشود، با شروع سال ۱۴۰۰ سهمیه بنزین فروردین ماه، مطابق ماههای گذشته در کارت سوخت خودروها و موتورسیکلت ها شارژ خواهد شد.

سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در خصوص احتمال واریز سهمیه بنزین نوروزی اظهار داشت: درباره تخصیص سهمیه بنزین نوروزی مازاد بر سهمیه ماهانه، هیچ تصمیمی از سوی وزارت کشور به وزارت نفت ابلاغ نشده و با توجه به شرایط ادامه شیوع کرونا در کشور و مخاطراتی که سفرهای نوروزی می تواند از نظر گسترش شیوع ویروس کرونا برای مردم داشته باشد، بعید به نظر می رسد که شاهد تخصیص سهمیه نوروزی بنزین باشیم.

 


جزئیاتی از سهمیه بنزین نوروزی

صادق آبادی مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران همچنین در این باره که آیا بعد گذر از شرایط کرونا و یا در تابستان و یا عید سهمیه بنزین بیشتری به مالکان خودرو تعلق می‌گیرد، گفت: شرکت ملی پالایش و پخش صرفا مجری است و سهمیه قبل نیز مصوبه هیات وزیران بود که مشخص می‌کرد هر خودرو چه میزان سهمیه دارد. ما هیچ نقشی در میزان سهمیه، افزایش و کاهش نداریم و هرچه ابلاغ کنند اجرا خواهیم کرد.

 

وی در پاسخ به این سوال که پس از رفع قرنطینه و افزایش مصرف بنزین ایران وارد کننده بنزین خواهد شد، بیان کرد: مصرف بنزین در سال ۱۴۰۰ بعد از برداشته شدن قرنطینه افزایش پیدا خواهد کرد و در ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ این امکان وجود ندارد که وارد کننده بنزین شویم. اما مصرف بنزین به شدت تابع بحث قرنطینه است و باید دید بعد از قرنینه مصرف چقدر افزایش پیدا خواهد کرد و از اکنون نمی‌توان گفت که تا چه میزان مصرف بنزین افزایش پیدا می‌کند.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران درباره برنامه توسعه سی ان جی در کشور گفت: سی ان جی در سبد سوخت کشور به دلیل اینکه ارزان‌ترین سوخت است می‌بایست سهم بیشتری داشته باشد و امکان افزایش سهم سی ان جی تا ۴۰ میلیون لیتر در روز معادل سوخت وجود دارد.

 

صادق آبادی در مورد وضعیت پالایشگاه سازی و پتروپالایشگاه سازی با توجه به انتقاد‌هایی که در این راستا می‌شود، اظهار کرد: بالاترین ظرفیت پالایشی کشور را در سال ۱۳۹۸ داشته ایم زمانی که ظرفیت پالایشی یک کشور دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه است یک عدد است و ممکن است برخی بگویند باید این عدد به هشت میلیون بشکه می‌رسید، اما ما بالاترین ظرفیت پالایشی کشور را در سال ۱۳۹۸ داشته ایم.

 

وی درباره صادرات فراورده نفتی به افغانستان پس از حادثه آتش سوزی اظهار کرد: مرز بعد از آتش سوزی بسته شده، اما ان شالله راه خواهد افتاد.

 

 

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: