صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۵:۴۴ - ۲۷ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 18
کد خبر: ۹۵۸۰۰

سهام عدالت متوفیان را چگونه بگیریم؟+ سامانه سهام عدالت متوفیان

در حالی که هنوز را ه حلی برای انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث مشخص نشده است مسئولان مربوطه وعده راه اندازی سامانه سهام عدالت متوفیان در سال جاری را می دهند.

به گزارش راهبرد معاصر، در حالی که هنوز راه حلی برای انتقال سهام عدالت متوفیان مشخص نشده است ، مسئولان مربوطه وعده راه اندازی سامانه سهام عدالت متوفیان را می دهند. طی 10 سال گذشته حدود سه میلیون دارنده سهام عدالت فوت کرده اند. و در حالی که اخبار جسته گریخته ای در خصوص نحوه انتقال سهام عدالت متوفیان مطرح می شود کماکان وراث این افراد سردرگم هستندو فرایند انتقال  سهام در هاله ای از ابهام. درشرایط کرونایی  و فعال شدن ویروس دلتا کرونا یکی از را ه های انتقال سهام عدالت که مراجعه حضوری به پیشخوان دولت است خطرناک می باشد. در این راستا مدیر سیستم تسویه و پرداخت سپرده گذاری مرکزی اعلام کرد که با پیگیری و برگزاری جلسات متعدد با واحد حقوقی قوه قضائیه و واحد فناوری اطلاعات شرکت، سامانه انتقال سهام عدالت متوفیان در سال جاری راه اندازی خواهد شد. به گفته حسین قشمی، با توجه به تعداد سه میلیون نفر از تعداد فوت شدگان سهام عدالت، امکان اینکه عملیات قهری آنان به صورت دستی انجام و سهام را به وارثان انتقال داد وجود ندارد. اطلاعات موجود متوفیان چه از جهت میزان سهام عدالت چه از لحاظ تعداد وراث در سامانه سهام عدالت متوفیان ثبت و ضبط می شود تا درصدی که وارثان از سهام ارث می برند مشخص شود. 

از میان ۴۹ میلیون نفر سهامدار سهام عدالت در سطح کشور ۱۹ میلیون نفر روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود و ۳۰ میلیون نفر نیز روش غیرمستقیم را برای این کار انتخاب کرده‌اند که گروه دوم سهامداران شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی محسوب می‌شوند.

مجامع الکترونیکی شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی از نیمه دوم اردیبهشت تا نیمه اول خرداد برگزار شد و وراث افراد متوفی در این مرحله امکان مشارکت در انتخابات شرکت‌های استانی سهام عدالت را نداشتند؛ به استثنای بیش از ۱۰۰ هزار نفری که اقدام کردند و سهام به وراثشان منتقل شده است.

 

سهام عدالت متوفیان را چگونه بگیریم؟ 

 
انتقال سهام عدالت به وراث، نیازمند مراجعه وراث به مراجع قضایی برای گرفتن گواهی حصر وارثت است.

 

اقدامات لازم برای دریافت سهام عدالت متوفیان

 
وراث باید اقدامات زیر را برای دریافت سهام عدالت متوفیان انجام دهند:
در ابتدا وراث قانونی می‌توانند جهت اطلاع از وضعیت سهام عدالت متوفیان به نشانی اینترنتی samanese.ir مراجعه و با ورود اطلاعات هویتی متوفی از مشمول بودن وی کسب اطلاع کرده و صورت وضعیت دارایی سهام عدالت مربوط را مشاهده کنند.
پس از انجام امور مربوط به انحصار وراثت، وراث باید به سامانه شرکت سپرده گذاری مرکزی مراجعه و خدمات انتقال سهام را انتخاب کنند.
در این قسمت مدارک لازم برای انتقال سهام که شامل گواهی نامه واریز مالیاتی، گواهی انحصار وراثت، گواهی فوت، اصل شناسنامه و کارت ملی متوفی و ورثه می‌شود، ذکر شده است.
پس از تهیه مدارک مذکور، یکی از ورثه به عنوان نماینده به یکی از دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کرده و مداکر مذکور را تحویل می‌دهد و این دفاتر فرمی که توسط نماینده تکمیل شده است را برای شرکت سپرده گذاری مرکزی ارسال می‌کند.
شرکت سپرده گذاری مرکزی پس از بررسی مدارک مذکور، طی پیامکی نتیجه را به نماینده وراث اعلام می‌کند. درواقع اگر مدارک نقصی نداشته باشد، مراتب انتقال انجام می‌شود، در غیر این صورت به نماینده اطلاع داده و نماینده باید نقص مدرک را برطرف کند.
 
 


نحوه اطلاع از دارایی و سامانه سهام عدالت متوفیان

وراث قانونی می‌توانند جهت اطلاع از وضعیت سهام عدالت متوفیان به نشانی اینترنتی samanese.ir مراجعه و با ورود اطلاعات هویتی متوفی از مشمول بودن وی کسب اطلاع و صورت وضعیت دارایی سهام عدالت مربوط را مشاهده کنند.



نحوه تقسیم سهام عدالت متوفیان بین وراث قانونی

 
وراث قانونی متوفی می‌توانند با مراجعه به یکی از دفاتر منتخب پیشخوان خدمات الکترونیک دولت و با ارائه مدارک لازم و امضای تقسیم‌نامه سهام عدالت نسبت به تقسیم سهام عدالت و منافع آن اقدام کنند.
بدیهی است تا زمانی که کلیه وراث قانونی نسبت به تامین مدارک لازم و امضای تقسیم‌نامه سهام عدالت اقدام نکنند، به درخواست تقسیم ترتیب اثرداده نخواهد شد و چنانچه یک یا چند نفر از وراث نتوانند در دفاتر پیشخوان حضور بهم رسانند یا ارائه مدرک کنند انجام خدمات سایر وراث نیز امکان پذیر نیست.



مدارک لازم برای ارائه به دفتر پیشخوان دولت سهام عدالت متوفیان

 
الف- کدملی و تاریخ تولد متوفی
ب- اصل کارت ملی وراث قانونی
پ- اصل گواهی حصر وراثت شخص متوفی
ت- شماره شبای بانکی وراث
ث- نشانی و کدپستی محل اقامت یکی از وراث

 



شرایط انتقال سهام عدالت متوفیان  به شخص ثالث خارج از وراث قانونی

 
 وراث قانونی صرفا می‌توانند قدرالسهم خود را تنها به کسانی که نام و مشخصات ایشان در گواهی حصر وراثت شخص متوفی به عنوان وارث ذکر شده انتقال دهند و بذل و انتقال یا هرنوع واگذاری آن به اشخاص دیگر امکان پذیر نیست.



امکان امضای تقسیم نامه سهام عدالت متوفیان توسط وکیل، قیم، ولی یا کفیل وراث قانونی

 
وراث می‌توانند نسبت به تعیین وکیل قانونی اقدام کرده و وکلای قانونی وراث با ارائه وکالتنامه رسمی و محضری، امکان مراجعه به دفاتر منتخب پیشخوان خدمات الکترونیک دولت و امضای تقسیم‌نامه سهام عدالت را به جای شخص وارث خواهند داشت. همچنین این اقدام در مورد قیم یا، ولی و کفیل اشخاص نیز امکان‌پذیر است.



 مهلت مراجعه وراث قانونی به دفتر پیشخوان دولت سهام عدالت متوفیان

 
هنوز سقفی تعیین نشده است لیکن به تمامی ذینفعان (وراث قانونی) توصیه می‌شود در اسرع وقت به این دفاتر مراجعه و خدمات لازم را اخذ کنند.

 



 تکلیف وراث پس از حضور در دفتر پیشخوان دولت سهام عدالت متوفیان و انجام کار و تقسیم سهام

 
وراث تکلیف دیگری ندارند و به عنوان سهامدار سهام عدالت می‌توانند از منافع سهام و سود آن که به حساب آنان واریز می‌شود، برخوردار شوند و صرفا به اطلاعیه‌های بعدی سازمان خصوصی سازی در خصوص سهام عدالت توجه کنند.
 

 

ارزش سهام عدالت امروز ۲۷ تیر

 در پایان معاملات امروز بازار سهام، ارزش سهام عدالت در مقایسه با روز گذشته، ۱.۲درصد کاهش یافت و ارزش سبد ۵۳۲ هزار تومانی و یک میلیون تومانی سهام عدالت به ترتیب به ۱۱ میلیون و ۶۸۰ هزار تومان و ۲۲ میلیون و ۹ هزار تومان رسید. با احتساب این موضوع، ارزش ۶۰درصد قابل فروش سبد ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت به ۷ میلیون و ۸ هزار تومان رسیده است.
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: