ترجمه گزارش «میدل ایست ای»؛

چالش های پیش روی بایدن در مواجهه با اسرائیل

رئیس جمهور بایدن با وعده احیای اقتدار اخلاقی آمریکا و احترام به حقوق بشر وارد کاخ سفید شد. بایدن باید انتخاب کند که آیا ایالات متحده تحت رهبری وی به مشارکت و جانبداری به نفع اسرائیل در برابر خواسته ها و حقوق مشروع فلسطینیان باز می گردد یا راهی اخلاقی و عملی را در پیش خواهد گرفت.
أسامة أبو رشيد؛ کارشناس ارشد مسائل خاورمیانه میدل ایست ای
تاریخ انتشار: يکشنبه ۰۷ شهريور ۱۴۰۰ - 29 August 2021

چالش پیش روی بایدن در مواجهه با رژیم صهیونیستی

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ پرزیدنت جو بایدن در روز جمعه در کاخ سفید میزبان نفتالی بنت نخست وزیر جدید اسرائیل بود که نخستین ملاقات مستقیم بین دو نفر می باشد. اگر چه انتظارات بر این است که نفتالی بنت درصدد است تا شکاف های ایجاد شده بین اسرائیل و حزب دموکرات (در دوران نتانیاهو) را پر کند؛ اما این بسیار اشتباه می باشد که دولت بایدن، روابط ایالات متحده و اسرائیل و مسئله فلسطین را بر اساس منشور شخصی رئیس جمهور و نخست وزیر عمل کند. دولت بایدن نمی تواند به استعمار دائمی اسرائیل در کرانه باختری و محاصره غیرقانونی 15 ساله نوار غزه ادامه دهد. اگر چه نفتالی بنت گزینه مناسبی برای کاهش اختلاف بین رهبران امریکا و اسرائیل می باشد؛ اما باید توجه داشت که مخالفت سرسختانه وی با تعیین سرنوشت فلسطین شاید حتی شدیدتر از مخالفت نتانیاهو باشد.

 

دولت بایدن نمی تواند استعمار به ظاهر دائمی و برگشت ناپذیر اسرائیل در کرانه باختری و محاصره غیرقانونی 15 ساله آن بر نوار غزه را که به طور جمعی دو میلیون فلسطینی را به بهانه اقدامات حماس مجازات می کند، ادامه دهد. باید صادق باشیم: « راه حل دو دولتی از بین رفته است». حتی اگر این یک گزینه صادقانه و واقع بینانه بود، پنجره فرصت مدت هاست که بسته شده و بازنگری رویکرد آمریکا در قبال اسرائیل و مسئله فلسطین اجتناب ناپذیر می باشد. 

 

در جریان اعتراضات 25 ژوئن 2021م. یک فعال اجتماعی پرچم فلسطین را در نزدیکی ایست بازرسی پلیس در ورودی محله شیخ جراح در قدس شرقی را تکان می دهد. بدون شک این تحول بسیار مهمی خواهد بود ، زیرا تصمیم گیرندگان ایالات متحده متوجه می شوند که راه حل دو دولتی از بین رفته است. اگرچه بایدن در دیدار خود با بنت هیچ گونه اشاره ای به این مسئله نخواهد کرد و همچنان بر حمایت از تشکیلات فلسطین ادامه می دهد، با این وجود موارد کوتاهی در دستور کار وجود دارد که بایدن باید با بنت مطرح کند تا حداقل تاثیرات منفی آن را کاهش دهد.

 

در وهله نخست، دولت بایدن باید به طور صریح و علنی به اسرائیل اعلام کند که ایالات متحده اجازه نمی‌دهد پاکسازی قومی دیگری علیه فلسطینی ها در قدس شرقی، بخشی از کرانه باختری اشغالی که به طور غیرقانونی به اسرائیل ضمیمه شده است، انجام دهد. در حال حاضر بیش از 1000 فلسطینی در خطر آوارگی اجباری در محله های بیت المقدس شیخ جراح و سلوان هستند. شهرک نشینان اسرائیلی در تلاش بودند تا ساکنان طولانی مدت فلسطینی را آواره کنند. برنامه های پاکسازی قومی اسرائیل در بیت المقدس باید نگرانی بیشتری برای دولت بایدن ایجاد کند؛ زیرا تقریباً اطمینان دارد که اسرائیل از تجهیزات ایالات متحده که با هزینه مالیات دهندگان ارائه می شود ، برای انجام و اجرای این سلب مالکیت استفاده خواهد کرد. دولت بایدن هنوز به طور علنی به درخواست اعضای کنگره در مورد برنامه های خود برای جلوگیری از وقوع این جنایات پاسخ نداده است. دیدار بنت فرصت مناسبی برای این کار است.

 

دوم، در ارتباط با خواسته فوق، دولت بایدن باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهد تا به سیاست های نژادپرستانه و تبعیض آمیز کاربری اراضی خود پایان دهد و این امر باعث می شود فلسطینی ها نتوانند از مقامات اسرائیلی مجوزهای لازم برای ساخت خانه را بگیرند. در عوض ، فلسطینی ها اغلب مجبور به ساخت بدون مجوز می شوند و همین امر بهانه ی مناسب را برای تخریب به اسرائیل می دهد.

 

سوم، آخرین دور درگیری بین اسرائیل و حماس در ماه مه توجه مجدد را به محاصره غیرقانونی اسرائیل در نوار غزه جلب کرد. نمایندگان کنگره از وزارت خارجه خواستند که اسرائیل را تحت فشار قرار دهد تا دسترسی بشردوستانه به نوار غزه را آسان کرده و ماهیگیران فلسطینی را قادر سازند تا بیش از آنچه که نیروی دریایی اسرائیل در حال حاضر اجازه می دهد ، به دریا بروند. اگرچه این مراحل ممکن است تأثیر ویرانگر محاصره اسرائیل را تا حدی کاهش دهد ، اما نمی تواند جایگزینی برای محاصره اسرائیل بر غزه باشد ، اقدامی که مدتها به تاخیر افتاده و ایالات متحده باید از آن حمایت کند.

 

چهارم، قبل از بررسی این که آیا در حملات اخیر به نوار غزه، قوانین آمریکا نقض شده است یا خیر، دولت بایدن نباید انتقال تسلیحات اظافی به اسرائیل را تایید کند. بخش هایی از مهمات ضربتي مستقيم مشترك» موسوم به JDAM  در زیر آوارهای مرگبارترین حمله اسرائیل یافت شد که در آن 43 فلسطینی از جمله 22 نفر از اعضای خانواده کاولاک کشته شدند. کشتن غیرنظامیان فلسطینی توسط اسرائیل با سلاح هایی که توسط مالیات دهندگان آمریکایی پرداخت می شود ، آمریکایی ها را در جنایات آن شریک می کند و این باید پایان یابد. هیچ مسئله اخلاقی در حمایت از یک رژیم مستعمره نشین وجود ندارد. مسئولیت پذیری اسرائیل در قبال قوانین آمریکا یک مسئله داخلی است ، اما رئیس جمهور باید از فرصت ملاقات با بنت استفاده کرده و تاکید کند که سلاح های آمریکایی برای سرکوب فلسطینی ها مورد استفاده قرار نمی گیرد. رئیس جمهور بایدن با وعده احیای اقتدار اخلاقی آمریکا و احترام به حقوق بشر وارد کاخ سفید شد. بایدن باید انتخاب کند که آیا ایالات متحده تحت رهبری وی به مشارکت و جانبداری به نفع اسرائیل در برابر خواسته ها و حقوق مشروع فلسطینیان باز می گردد یا راهی اخلاقی و عملی را در پیش خواهد گرفت.

 

ارسال نظر
پربیننده ترین اخبار
رضا میرابیان، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد: / ۱ روز پیش

آتش بس غزه و احتمال فروپاشی کابینه نتانیاهو

روح‌الله مدبر، تحلیلگر مسائل روسیه در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد: / ۱ روز پیش

پیش نیازهای تحقق اهداف توافق ایران و روسیه

یادداشت احمد عبدالرحمان؛ تحلیلگر امور نظامی و راهبردی؛ / ۱ روز پیش

در بهار پیروزی، جای شهدا خالی