به گزارش راهبرد معاصر، بعد از پدیده واکسن خواری در برخی از مناطق شهرداری تهران روز گذشته اعضای شورای شهر تهران از واگذاری و ناپدید شدن دستگاه های کپسول های اکسیژن در شهرداری تهران خبر دادند و گفتند درحالیکه کارکنان بیمار مبتلا به کرونا کپسول اکسیژن ندارند افراد خارج از شهرداری تهران به صورت خاص و تلفنی این کپسول ها را دریافت کرده اند . این اعضا هشدار داده اند که این کپسول ها باید هرچه سریعتر به شهرداری باز گردانده شود در غیر این صورت اسامی اعلام خواهد شد. مدیر عامل شرکت شهر سالم در واکنش به این هشدار اعلام کرد اگر کپسولی به افرادی واگذار شده است به صورت امانی بوده است و این افراد از سمت دفتر شهرداری تهران معرفی شده اند.
کرونا همچنان میتازد، از روز ۶ تا ۷ شهریور ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۱ هزار و ۵۱۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که سه هزار و ۶۱۴ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۹۶۴ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۵۸۱ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۰۶ هزار و ۴۸۲ نفر رسید.
در حال حاضر ۳۰۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۰ شهر در وضعیت نارنجی و ۳۲ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
علاوه بر کادر درمان افراد زیادی از جمله نیروهای خدماتی شهرداری تهران در خط مقدم مبارزه با کرونا هستند.
برخی از نیروهای شهرداری تهران جزو اولویت بوده و در همان مراحل اول مشمول دریافت واکسن شدند، اما مشکلاتی پیش آمد و در برخی مناطق پدیده واکسن خواری رخ داد.
در حالی که مدیرعامل شرکت شهر سالم در همان مقطع اعلام کرد واکسیناسیون کرونا بین مدیران و معاونان شهرداری تهران صفر است، ولی اخباری مبنی بر واکسن خواری در یک از شهرداریهای مناطق منتشر شده و حناچی شهردار وقت هم تاکید کرد که با خاطیان برخورد جدی میشود و برخی از مدیران برکنار شدند.
حال هم خبر رسیده که کپسولهای اکسیژن در شهرداری ناپدید شده است یکی از کارکنان رسمی شهرداری تهران در این باره به خبرنگار فارس گفت: به کرونا مبتلا شدم مدتی در بیمارستان بستری بودم مرا مرخص کردند و گفتند باید کپسول اکسیژن تهیه کنم به شرکت شهر سالم مراجعه کردیم، اما اعلام کردند کپسول نیست و افرادی که کسپولها را برده اند هنوز عودت نداده اند و من مجبور شدم دستگاه اکسیژنی اجاره کنم.
کار به صحن علنی شورا کشیده شد و مهدی اقراریان عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران ضمن انتقاد از عدم بازپس دهی کپسولهای اکسیژن شرکت سالم از سوی گیرنده گان این دستگاهها گفت: در صورت عدم بازپس دهی اسامی متخلفان را اعلام خواهیم کرد.
وی به واگذاری کپسولهای اکسیژن بدون ضوابط و مقررات به افراد و اقوام خارج از نیروهای شهرداری تهران انتقاد کرد و افزود: متاسفانه باخبر شدیم که تعداد قابل توجهی از کپسولهای اکسیژن شهرداری تهران در اختیار اقوام و خویشاوندان غیر از نیروهای شهرداری تهران قرار داده شده است و این اتفاق به صورت پارتیبازی انجام شده است و اعلام میکنم در صورتی که سریعاً این کپسولها بازپس گرفته نشود اسامی آنها را اعلام خواهم کرد.
وی همچنین به واگذاری برخی از املاک و بذل و بخشش در دوره قبل اشاره کرد و گفت: متاسفانه شاهد بودیم در دوره قبل امکانات و املاک بسیاری به افراد خاص واگذار شده است.
از ابتدای شیوع کرونا مطابق با مصوبه کمیسیون پزشکی شرکت شهر سالم، ۵۳ کپسول اکسیژن خریداری کرده است و حال باید دید این کپسولها چطور توزیع شده است.
ناصر امانی عضو شورای شهر تهران درباره ماجرای ناپدید شدن کپسولهای اکسیژن خریداری شده از سوی شهرداری تهران برای کارمندان گرفتار به کووید ۱۹ گفت: مراجعاتی به شورا شده که طی آن کارمندان شهرداری اعلام کردند درگیر کرونا شدند، اما زمانی که به شرکت شهر سالم مراجعه کردند گفته شده کپسولی موجود نیست.
وی افزود: این در حالی است که از ابتدای شیوع کرونا مطابق با مصوبه کمیسیون پزشکی شرکت شهر سالم، ۵۳ کپسول اکسیژن خریداری شده که میانگین قیمتشان ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان است. این تعداد به برخی افراد داده شده و تنها ۱۰ درصد آن به شرکت بازگشته است.
این عضو شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: ۷ عدد از این کپسولها خارج از الزامات مصوبه کمیسیون پزشکی و به افرادی غیر از کارمندان شهرداری، به صورت تلفنی داده شده است آنهم افرادی که وضع مالی خوبی دارندباید این کپسولها بازگردد تا کارکنان مبتلا به کرونا بتوانند از آنها استفاده کنند.
بعد از هشدارهای اعضای شورای شهر تهران مبنی بر اینکه اگر این کپسولها بازگردانده نشوند اسامی افراد اعلام میشود. حمید چوبینه مدیر عامل شرکت شهر سالم گفت: اگر اعضای شورای اسلامی شهر تهران گزارشی از تخلف یا همین مواردی که در صحن اعلام کردند در دست دارند برای شرکت شهر سالم ارسال کنند. بلافاصله پس از دریافت، گزارشها بررسی خواهد شد.
وی با تأکید براینکه شرکت شهر سالم در ارائه خدمات پزشکی اینچنینی طبق ضوابط و مقررات کمیسیونهای مربوطه عمل میکند، اضافه کرد: بعضاً خانواده شهرداری تهران، کپسولهای اکسیژن سازی را که دریافت میکنند تا پایان دوره درمان در اختیار دارند. اگر دستگاهی تحویل داده نشده به این علت است که افراد هنوز دوره درمان را به پایان نرساندهاند.
چوبینه تاکید کرد: اگر گفته میشود که به افرادی غیر از کارمندان شهرداری تهران داده شده، مواردی بوده که از سمت دفتر شهردار و سازمانهای مختلف اعلام شده است تا به صورت امانی در مدت کوتاهی دراختیارشان قرار گیرد.
به گفته مدیرعامل شرکت شهر سالم؛ ممکن است فردی کارمند شهرداری تهران باشد، اما بیمه شهرداری نباشد. افراد از این موارد امانی هم میتوانند بهرهمند شوند.
وی مثال زد: جانبازی وجود دارد که در شرایط خاص و بحرانی قرار گرفته و از طریق دفاتر مدیران و مسئولان (حتی اعضای شورا) بابت مساعدت، معرفی شوند؛ البته این موارد گاهاً به صورت یک الی دو مورد پیش میاید.
چوبینه در پاسخ به این پرسش که چه مدت دستگاهها دراختیار بیماران قرار میگیرد، گفت: دستگاههای کپسول اکسیژن تا پایان دوره درمان و نقاهت دراختیار بیماران قرار میگیرد و این زمان از یک تا سه هفته متغیر است.
وی در ادامه گفت: معمولاً به صورت اورژانسی ۱۰ تا ۱۵ دستگاه به صورت آماده باش، همیشه وجود دارد. زمانی که این دستگاهها تحویل داده میشود در موعدهای مختلف بازپس گیری خواهد شد و اگر دوباره موردی پیش بیاید به همکاران داده خواهد شد. در طول سال شاید لازم باشد که ۱۰۰ دستگاه کپسول اکسیژن هم به بیماران شهرداری داده شود؛ این یک اتفاق معمول و طبیعی است.
به گفته مدیرعامل شرکت شهرسالم؛ اگر کپسولی هنوز برگشت داده نشده به این معنی است که در دست بیمار قرار دارد و در حال استفاده از کپسول اکسیژن است. اگر گفته میشود که هفت دستگاه هنوز بازگردانده نشده به این معنی است که هنوز در اختیار بیماران کرونایی قرار دارد.