به گزارش راهبرد معاصر ، او اظهار کرد: زمانی که کفاشیان و تاج مدیریت فدراسیون فوتبال را برعهده داشتند متاسفانه امضای قرارداد با کارلوس کیروش باعث شد مبالغ هنگفت میلیاردی که باید صرف آکادمیها و فوتبال پایه کشور میشد، وارد جیب کیروش و تمام دلالهایی که واسطه ورود او به ایران بودند، شود.
بازرس کانون مربیان فوتبال ایران تصریح کرد: پیش از انقلاب اسلامی هدایت تیم ملی فوتبال به حشمت مهاجرانی رسید که در مدت ۴ سال سرمربیگری موفق به کسب ۴ قهرمانی شد و بعد از آن با کنار گذاشته شدن مربی خارجی تیم ملی، فرانک اوفارل ایرلندی، سرمربی تیم بزرگسالان شد و با کادرفنی کاملا ایرانی توانست به مسابقات جام جهانی ۱۹۹۸ آرژانتین صعود کند.
فریاد شیران ادامه داد: پیش از انقلاب اسلامی هم حسن حبیبی، بهمن صالح نیا، محمود یاوری و اصغر شرفی و دیگر مربیان کادرفنی ایرانی سکان باشگاهها و تیم ملی فوتبال را در دست داشتند و کارنامه خوبی از خود به جا گذاشتند. این در حالی است که در آن دوره فقط یک تیم به عنوان نماینده آسیا میتوانست به جام جهانی راه یابد و حتی در دوره سرمربیگری افرادی همانند مایلی کهن، مرحوم دهداری و مناجاتی از قاره آسیا فقط ۲ تیم سهمیه راه یابی به جام جهانی را داشتند، اما در زمان سرمربیگری کیروش و برانکو ۵ تیم میتوانستند مجوز ورود به جام جهانی را کسب کنند.
او با اشاره به اینکه تیم ملی فوتبال کشورمان در این مدت هم با حضور مربی ایرانی و هم مربی خارجی توانست ۲ بار به جام جهانی صعود کند، تصریح کرد: ما آقای کیروش را آوردیم تا سطح فوتبال ما از لحاظ فنی ارتقا پیدا کند، اما او هر جایی که به عنوان سرمربی تیم ملی ایران حضور پیدا کرد باعث درگیری و تشدید اختلافات شد. حتی پیش از اینکه به ایران بیاید با رئیس فدراسیون فوتبال پرتغال هم اختلاف داشت و در دادگاه محکوم شد. همچنین در زمان سرمربیگری تیم ملی امارات هم به دلیل بداخلاقی و مشکلاتی که ایجاد کرده بود به بدترین شکل اخراج شد.
خود کسانی که کیروش را آوردند، شدند دشمنان ردیف اول او هستند
فریاد شیران افزود: هومن افاضلی با توجه به شناختی که از فوتبال اروپا داشت، کیروش را به عنوان یکی از گزینههای سرمربیگری تیم ملی فوتبال کشورمان معرفی کرد و با استقبال ترابیان و اعضای فدراسیون، کیروش سرمربی تیم ملی شد، اما بعد از مدتی به گمان آقای کیروش، افاضلی و ترابیان به عنوان دشمن اصلی سرمربی تیم ملی معرفی شدند و در خصوص تصمیمات و مسائل فنی تیم ملی اختلاف نظرهای زیادی پیدا کردند.
این پیشکسوت فوتبال تصریح کرد: حتی رسانههایی که از حضور کارلوس کیروش در کادرفنی تیم ملی حمایت ویژه میکردند پس از مدتی از عملکرد فنی و مصاحبههای تخریبی او که هم به تیم ملی آسیب زد و هم بی احترامیهایی به گودرزی و سلطانی فر ۲ وزیر ورزش و جوانان داشت، از حمایت کردن او پشیمان شدند.
کی روش دزد دریایی است
فریادشیران با بیان اینکه کیروش در مصاحبههای متعدد علیه کفاشیان و تاج صحبت کرد و اخیرا هم در مصاحبهای تاج را بزرگترین دروغگو خطاب کرد، گفت: من قبل از جام ملتهای آسیا به آقای تاج پیام دادم و گفتم با کیروش که مانند یک دزد دریایی که به همه ارکان فوتبال ما مثل یک آدم وحشی دیوانه میتازد و بی احترامی میکند، چرا برخورد قاطع نمیکنید.
او در ادامه افزود: سرمربی تیم ملی اسپانیا بعد گذشت ۲ روز از رسانهای شدن خبر حضورش در تیم فوتبال رئال مادرید و به دلیل رعایت نکردن اخلاق حرفهای از تیم اخراج شد، قطعا سطح فوتبال ما بالاتر از اسپانیا نیست، ما باید رفتار حرفهای و برخورد به موقع مدیران حرفهای دنیا را الگو قرار دهیم، اما متاسفانه اعضای هیئت رئیسه که اکثر آنها بازنشسته شدند و از لحاظ قانونی نمیتوانند دیگر فعالیت کنند، بر ماندن کیروش اصرار داشتند.
این پیشکسوت فوتبال بیان داشت: احتمالا آقای تاج تجسم میکردند که تیم ملی قهرمان جام ملتهای آسیا میشود و به همین دلیل از همهی دوستان و حتی مخالفان خود دعوت کرد که به کشور امارات بروند تا جشن قهرمانی را در آنجا برپا کنند. تاج در مصاحبهای تلویزیونی اعلام کرد، کسانی که با تیم ملی و شخص کیروش مخالفت میکنند یه عده جاهل و کینهای هستند. من بعد از این مصاحبه هم به مهدی تاج پیام دادم و هم در مصاحبهای گفتم، آقای تاج، مغرض و کینهای کسانی هستند که آقای دزد دریایی را وارد فوتبال ما کردند که به این شکل به همه میتازد.
او تصریح کرد: این دیوانه را باید همان موقع به چند تا روانپزشک معرفی میکردیم تا او را معاینه پزشکی کنند و مشخص شود که صلاحیت نشستن روی نیمکت تیم ملی فوتبال ایران را دارد یا ندارد.
آیا مربی ایرانی حاضر است برای خبرنگارها آشپزی کند؟
بازرس کانون مربیان فوتبال اظهار داشت: مثل اینکه باعث مباهات و افتخار این افراد شده بود که این روانی زنجیری برای آنها شام درست کرده است و از او حمایت میکردند، اما حالا همه آنها از رفتار و حمایتهای یک جانبه خود پشیمان شدهاند.
او افزود: تیم ملی فوتبال بزرگسالان در ۲ مرحله توانست به جام جهانی صعود کند و ما کیروش را به عنوان سرمربی آوردیم تا از مرحله گروهی به مرحله دوم صعود کنیم، اما این اتفاق نیفتاد.
فریادشیران ادامه داد: کیروش از لحاظ فنی خیلی خوب بود، اما اینقدر بزرگ نمایی کردند که حتی عادل فردوسیپور روی صندلی ۹۰ در برابر کیروش ذوب میشد و سوالاتی که از سایر مربیان، مدیران و بازیکنان و عوامل فوتبال میکرد، از کیروش نمیپرسید. این هجمه به قدری تاثیر گذار بود که طی این مدت در هیچ قسمتی از برنامه ۹۰، میزگردی با حضور کارلوس کیروش، تاج و کارشناسان فوتبال تهیه نشد تا عملکرد آقای کیروش را تحلیل کنند.
آورده فنی آقای کیروش طی این ۸ سال چه بود؟
فریادشیران بیان داشت: طبق قرارداد آقای کیروش به عنوان سوپروایزر تیمهای ملی فوتبال ایران منصوب شد. براساس این قرارداد کیروش باید به تیمهای ملی فوتبال نونهالان، نوجوانان، جوانان و امید کشور اشراف کامل داشته باشد، کلاس مربیگری برای مربیان دایر کند و حتی فراتر از این با تمام مربیهای لیگ برتر جلسه فنی برگزار کند تا تیمهای باشگاهی با تاکتیک و شیوه بازی تیم ملی هماهنگ شوند، اما کیروش در این ۸ سال فقط در یک جلسه با باشگاه و مربیان دیدار کرد.
او گفت: بعد از ۸ سال به نقطه صفر رسیدیم و از لحاط فنی در سطح فوتبال ملی کشورمان هیچ تحولی ایجاد نشد. طبق آمار ارائه شده فیفا از جام جهانی گذشته تیم ملی ایران در بهترینها در انتهای جدول قرار دارد و از نظر مالکیت توپ، شوت، تعداد کرنرها، تعداد پاسهایی که رد و بدل شد، خط دفاعی ضعیف در تمامی این آیتمها در صدر جدول بدترین تیمها هستیم. به نظر صاحب نظران و مسئولان فوتبالی، فدراسیون فوتبال مستقل است، اما چرا با مصاحبهای که کیروش قبل از بازی با تیم ملی ژاپن انجام داد، آقای داورزنی یک چمدان پر از پول برد تا دهن این دیوانه را ببندد؟ من شنیدم در فرودگاهم از تحویل پولها به کیروش جلوگیری شد که در ادامه با پادرمیانی و ورود سفیر این پولها به دست کیروش رسید تا او دهنش را ببندد.
بازرس کانون مربیان فوتبال تصریح کرد: با توجه به مشکلات اقتصادی که کشور ما دارد و بروز حوادثی مثل سیل و حمله ملخ ها، چرا فدراسیون فوتبال دوباره باید برای آوردن مربی خارجی هزینه کند که بشود یکی مثل وینفرد شفر استقلال تهران یا یکی مثل کیروش که به این شکل نتیجه هم نگیرند و چیزی هم به بار فنی تیم اضافه نکنند. حتی طی این مدت از کمک مربیهای خوب ایرانی هم در کنار آنها استفاده نشده که آنها جانشین این مربیها شوند.
آقای تاج شما چرا دنبال مربی خارجی هستید؟
این کارشناس فوتبال خطاب به رئیس فدراسیون فوتبال گفت: آقای تاج شما چرا دنبال مربی خارجی هستید، مگر شما پول دارید؟ در حال حاضر خیلیها از باشگاههای لیگ برتری طلبکار هستند. لیگ ورشکستهای داریم آن وقت شما دنبال مربی خارجی هستید؟
فریاد شیران گفت: الان بهترین کاری که فدراسیون فوتبال میتواند انجام دهد، فقط انتخاب سرمربی ایرانی برای تیم ملی است. به جای اینکه پولها رو بریزند توی جیب یک بیگانه که به مدیران ارشد ما خصوصا به خود تاج توهین میکند، بهتر است با ۳ تا ۴ میلیارد تومان سرمربی و چند تا مربی تحصیل کرده ایرانی در کنار هم قرار دهند تا تیم را همراهی کنند.
به جای هزینه برای مربی خارجی، آکادمیها را فعال کنیم
فریاد شیران با اشاره به اینکه ما نیازی به مربی خارجی نداریم افزود: مربی خوب و باکیفیت فنی بالا در فوتبال ایران وجود دارد و ما میتوانیم از توانمندی آنها بهره بگیریم و بهترین نتایج را هم با مربی ایرانی بدست بیاوریم. هیچ وقت فراموش نمیکنیم دورهای که آقای مایلی کهن و آقای دهداری سرمربی تیم ملی فوتبال کشور ما بودند نتایج بهتری میگرفتیم. همچنین در زمان سرمربیگری مایلی کهن حدود ۱۸ تا از فوتبالیستهای ما در لیگهای مطرح فوتبال اروپا شاغل شدند، اما در زمان ۸ ساله کارلوس کیروش بازیکنانی که در اروپا توپ میزدند، به کشور بازگشتند و در لیگهای ایران و برخی هم در لیگ فوتبال کشورهای حاشیه خلیج فارس که از لحاظ سطح فنی خیلی پایینتر از لیگ برتر کشورمان است، بازی کردند.
او از اعضای انتخاب شده در کمیته فنی تیم ملی فوتبال انتقاد کرد و گفت: هیچ یک از اعضای کمیته فنی سابقه مربیگری ندارند. ل از تجربیات کانون مربیان فوتبال ایران به ریاست ذولفقارنسب، یاوری و خیلی از بزرگان و پیشکسوتان که همهی آنها مربیهای خوبی در ردههای مختلف فوتبال هستند استفاده نشد. متاسفانه تاج و فدراسیون فوتبال حتی یک جلسه هم در رابطه تیم ملی با اعضای کانون مربیان نداشتند و اصلا نظر کارشناسی هم از آنها نخواستند. نکته جالب توجه اینجا است که فدراسیون فوتبال، کانون مربیان را به رسمیت نمیشناسد، این در حالی است که کانون مربیان فوتبال در همه دنیا از ارکان اصلی فوتبال محسوب میشود.
این کارشناس فوتبال خاطر نشان کرد: در خیلی از شهرها با وجود تیمهای مطرح، شرایط و امکانات اولیه برای فوتبال محیا نیست. برای مثال شهر رشت زمین فوتبال ندارد و تیمهای لیگ برتری روی چمن مصنوعی تمرین و بازی میکنند.
ناصر فریادشیران درپایان یادآورشد: دیگر وقت آن رسیده است که برای توسعه و رشد فوتبال کشور مدارس فوتبال و آکادمیهای داخل ایران را احیا کنیم.
باشگاه خبرنگاران