ادعای منابع عبری: اسرائیل، واشنگتن را پس از ترور رائد سعد مطلع کرد سندرز: ترامپ ما را وارد جنگ غیرقانونی با ونزوئلا می‌کند تهدید ترامپ پس از کشته شدن ۳ آمریکایی در سوریه/ وعده انتقام از داعش عراقچی: خواهان حل مسائل از طریق دیپلماسی هستیم جزئیات ترور رائد سعد فرمانده ارشد القسام + عکس بیانیه مشترک نتانیاهو و کاتس در توجیه ترور «رائد سعد» وعده آمریکا به اوکراین در صورت موافقت با امتیازات سرزمینی به روسیه گروسی: تلاش می‌کنیم در خصوص پرونده هسته‌ای ایران، به راه‌حلی پایدار دست یابیم/ مشکل هنوز حل نشده؛ بازرسان باید کار خود را بر اساس توافقات موجود، از سر گیرند شیخ نعیم قاسم: حتی اگر آسمان به زمین بیاید، برای تحقق اهداف اسرائیل خلع سلاح نخواهیم شد حمله مرگبار به نظامیان آمریکایی در تدمر آیا ترکیه با آمریکا معامله می‌کند؟ واکنش مبهم سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به احتمال صادر نشدن ویزای ملی‌پوشان ایران آخرین وضعیت پیگیری پرونده امام موسی صدر پس از آزادی پسر قذافی روابط ایران و جمهوری آذربایجان؛ انتخابی مقطعی یا ضرورتی ژئوپلتیکی؟ پرواز بمب‌افکن‌های اتمی آمریکا بر فراز دریای ژاپن

چین: ایران عضو کامل سازمان شانگهای می‌شود

رئیس جمهوری چین در نشست سازمان شانگهای در تاجیکستان گفت که در نشست امروز، ایران به عنوان عضو کامل سازمان همکاری شانگهای پذیرفته می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۶ - ۲۶ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 17
کد خبر: ۱۰۲۴۷۲

به گزارش راهبرد معاصر؛  شی جین پینگ رئیس جمهور چین که امروز جمعه به صورت مجازی در اجلاس سازمان همکاری شانگهای در دوشنبه پایتخت تاجیکستان شرکت داشت، اعلام کرد که ایران به عنوان عضو کامل سازمان همکاری شانگهای پذیرفته می شود.

 

رئیس جمهوری چین طی سخنرانی آنلاین خود در این اجلاس از تحریم های اعمال شده بر مبادلات اقتصادی جهان انتقاد کرد.

 

وی از هیچ کشوری نامی نبرد اما گفت هرگونه موانع در تجارت، تجارت و فناوری باید برداشته شود و این فرصت ها در اختیار همه قرار گیرد.

 

رئیس جمهوری چین از کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای خواست «در کنار یکدیگر بایستند» و اجازه ندهند کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای مورد حمله کشورهای دیگر قرار گیرند.

 

تمرکز شی جین پینگ نیز بر افغانستان بود و گفت که جامعه بین المللی باید برای مقابله با چالش های پیش روی افغانستان با یکدیگر همکاری کند.

 

وی افزود: «ما باید افغانستان را به داشتن یک دولت فراگیر تشویق کنیم.. ما باید با همه انواع تروریسم مبارزه کنیم. بیایید سعی کنیم افغانستان را به راه صلح و ثبات تبدیل کنیم.»

 

شی جین پینگ همچنین به طور مفصل در مورد بیماری همه گیر و پیامدهای آن صحبت کرد و گفت که پکن طی پنج سال آینده میلیون ها دلار در توسعه تجارت در حوزه شانگهای سرمایه گذاری می کند. شی جین پینگ همچنین از ایجاد هزاران موسسه آموزشی برای شهروندان کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای (SCO) توسط چین خبر داد.

 

بیست و یکمین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای امروز جمعه با حضور سران ۱۲ کشور عضو و ناظر از جمله آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان آغاز شد.

 

 در این اجلاس منطقه‌ای که با میزبانی تاجیکستان برگزار می شود، علاوه بر رئیس جمهوری تاجیکستان، سران قرقیزستان، قزاقستان، بلاروس، پاکستان، ترکمنستان و ازبکستان نیز حضور دارند و روسای جمهوری روسیه، چین، هند و مغولستان نیز به صورت آنلاین در این نشست شرکت کرده اند./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار