افشای شرط عربستان برای پایان دادن به جنگ یمن-راهبرد معاصر

افشای شرط عربستان برای پایان دادن به جنگ یمن

یکی از مقامات دولت نجات ملی یمن نخستین شرط عربستان برای انصارالله در راستای پایان دادن به جنگ یمن را فاش کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۶ - ۳۰ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 21
کد خبر: ۱۰۲۹۹۱

به گزارش راهبرد معاصر، صنعا و مناطق تحت کنترل ارتش و کمیته‌های مردمی هفتمین سالگرد انقلاب ۲۱ سپتامبر را جشن می‌گیرند

انقلاب مردم در سال ۲۰۱۱ باعث شد تا حکومت رژیم «علی عبدالله صالح» سرنگون شود، اما مداخله نظامی عربستان و آمریکا در امور یمن ادامه داشت و عربستان سعودی می‌خواست رژیمی مشابه رژیم علی عبدالله صالح را بنا گذارد که ضعیف‌تر از آن بوده و توسط «عبد ربه منصور هادی»، معاون صالح اداره شود تا اینکه انقلاب ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۴ بر این جاه‌طلبی آمریکا و عربستان پایان داد.

در این زمینه «عبدالله بن عامر» معاون اداره ارشاد معنوی دولت نجات ملی یمن در گفتگو با شبکه «قناه الیمن الفضائیة من الیمن» فاش کرد: عربستان سعودی یک شرط برای مقامات انصارالله در ابتدای جنگ گذاشته بود که اگر انصارالله تابع کامل عربستان باشد، جنگ بلافاصله به پایان می‌رسد.

بن عامر در ادامه افزود: عربستان می‌خواست اداره تمام بخش‌های یمن را به انصارالله بدهد و از رهبران آن حمایت مالی کند به شرطی که آن‌ها تحت تصمیم عربستان حکومت کنند و تحت کنترل عربستان برای دستیابی به منافع او باشند؛ اما انصارالله این شرط عربستان را نپذیرفت و اعلام کرد که تمامی اقدامات و تحرکات انصارالله در مسیر آزادی، استقلال و حاکمیت یمن است.

«عبدالملک بدر الدین الحوثی»، رهبر انصارالله یمن در سخنرانی خود به مناسبت انقلاب ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۴ (ورود انصارالله و انقلابیون به صنعاء) گفت: قبل از این انقلاب نیرو‌های سیاسی در کشور با سفارت آمریکا بر اساس تسلیم شدن در برابر قیمومیت این کشور تعامل داشتند.

بدر الدین الحوثی تاکید کرد: سفیر آمریکا در آن مقطع در همه تصمیمات کشور مداخله داشت و سفارت آمریکا آشکارا جایگزین ریاست جمهوری شده بود.

الحوثی در مورد پیامد‌های انقلاب سپتامبر ۲۰۱۴ بیان داشت: «آمریکا بعد از این انقلاب فهمید که دیگر مجال مثل سابق باز نیست تا هرچه بخواهد در یمن انجام دهد».



۲۱ سپتامبر ۲۰۱۴ مردم یمن علیه بی‌کفایتی ‏های دولت دست‌نشانده عربستان سعودی به پا خاستند و با برگزاری ‏تظاهرات و اعتراض‌های خیابانی گسترده، بر ضرورت سرنگونی آن تأکید ‏کردند که سرانجام تحرکات و اعتراض‌های آن‌ها به ثمر رسید.

‏ملت یمن از آن زمان تاکنون با برگزاری تظاهرات گسترده در استان‌های ‏مختلف این مناسبت را گرامی داشته‌اند. ‏در بررسی ریشه‌ها و اسباب انقلاب مردم یمن اشاره به این نکته شایان ‏اهتمام است که این مردم در اعتراض به وخامت اوضاع معیشتی و ‏ناکارآمدی و فساد دولت منصور هادی که مجری سیاست‌های عربستان ‏سعودی در یمن بود به پا خاستند.

پس از فرار این دولت، انصار الله یمن کنترل کامل شهر «صنعاء» را به ‏دست گرفت و مانع از تلاش برخی گروه‌های تروریستی وابسته به برخی ‏رژیم‌های منطقه و القاعده شد که درصدد ایجاد انفجار و آشوب در داخل ‏این کشور و در نتیجه تقسیم آن بودند./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر