غریب‌آبادی: تصمیم‌گیری درباره بازدید آژانس از تاسیسات هسته‌ای بر عهده شورای عالی امنیت ملی است ابراز امیدواری عراقچی نسبت به تثبیت صلح در قفقاز جنوبی حماس: ما هر روز برای تکمیل روند تحویل اجساد اسرای اسرائیلی تلاش می‌کنیم مخالفت ایران و روسیه با هرگونه تعرض به حاکمیت و تمامیت سرزمینی سوریه گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه و دبیرکل سازمان ملل متحد واکنش عراقچی به اظهارات ضدایرانی وزیر خارجه لهستان السودانی: فشار حداکثری آمریکا علیه ایران غیرسازنده است؛ واشنگتن به مذاکره با تهران برگردد لاریجانی: گزارش‌های گروسی تاثیری ندارد؛ تقویت نیرو‌های مسلح را به جد پیگیر هستیم الاعرجی: با لاریجانی برای حل دیپلماتیک مشکلات توافق کردیم ادعای نماینده آمریکا: عربستان در آستانه پیوستن رسمی به توافقات سازش با اسرائیل است ترامپ، اسرائیل را «نیروی نیابتیِ» آمریکا خواند سرکنسول سوریه در دوبی از دولت دمشق جدا شد نقض آتش بس در غزه با شهادت ۴۴ فلسطینی گزارش عراقچی درباره آخرین اقدامات انجام شده برای مقابله با تحریم‌ها هشدار ترامپ به زلنسکی؛ یا شروط پوتین را بپذیرید یا نابود شوید

طالبان: خواستار توسعه روابط با ایران هستیم

سخنگو و معاون سرپرست وزارت فرهنگ و اطلاع‌رسانی دولت موقت طالبان گفت که این گروه ضمن تلاش برای برقراری روابط با همه کشور‌ها به دنبال به دست آوردن کرسی دائم در سازمان ملل است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۳ - ۰۲ مهر ۱۴۰۰ - 2021 September 24
کد خبر: ۱۰۳۳۲۳

به گزارش راهبرد معاصر، «ذبیح الله مجاهد» سخنگو و معاون سرپرست وزارت فرهنگ و اطلاع‌رسانی دولت موقت طالبان امروز (جمعه) در مصاحبه با رسانه‌های روس‌زبان، به بیان مواضع این گروه در خصوص موضوعات مختلف کر د.

او به خبرگزاری اسپوتنیک گفت که طالبان به دنبال برگرداندن «اشرف غنی» به افغانستان نیست و فقط می‌خواهد که او اموالی که با خود از افغانستان برده است تا به یکی از شعب بانک‌های افغانستان بازگرداند؛ چرا که این اموال برای مردم این کشور است.

مجاهد در بخش دیگری از سخنان خود به تعیین «سهیل شاهین» سخنگوی طالبان به عنوان نماینده افغانستان در سازمان ملل پرداخت و گفت که مقامات سازمان ملل تا این لحظه پاسخی در این باره به درخواست طالبان نداده‌اند.

معاون سرپرست وزارت فرهنگ و اطلاع‌رسانی طالبان همچنین از میانجیگری قطر و کشور‌های دیگری که او از آن‌ها با عنوان «دوست» نام برد، استقبال کرد و گفت این کشور‌ها می‌توانند واسطه شوند تا سازمان ملل کرسی افغانستان را به طالبان واگذار کند.

به گفته ذبیح‌الله مجاهد، نماینده طالبان در سازمان ملل تلاش خواهد کرد تا رابطه افغانستان با اتحادیه اروپا و آمریکا و کشور‌های اسلامی در منطقه را توسعه دهد و مهم‌ترین برنامه طالبان در سازمان ملل نیز همین موضوع است.

رابطه با روسیه و ایران

معاون سرپرست وزارت فرهنگ و اطلاع‌رسانی طالبان در خصوص رابطه این گروه با کشور‌های دیگر گفت که طالبان تلاش دارد روابط حسنه‌ای با جامعه جهانی برقرار کند و در خصوص رابطه با روسیه نیز گفت که دولت طالبان تمایل دارد هیأتی به مسکو اعزام کند.

او گفت که روسیه و ترکیه و کشور‌های دیگر می‌توانند طرح‌های اقتصادی خود را در افغانستان به اجرا در آورند؛ او بخش آموزش و بهداشت را از جمله موضوعات مورد علاقه طالبان برای سرمایه‌گذاری دیگر کشور‌ها عنوان کرد.

ذبیح‌الله مجاهد در خصوص رابطه طالبان با ایران نیز گفت: «در حال حاضر اختلافی با تهران نداریم و تلاش می‌کنیم روابط خود را با ایران توسعه دهیم.»

او در بخش دیگری از سخنان خود بر مخالفت شدید طالبان با حضور هرگونه نیروی خارجی در افغانستان یا برپایی پایگاه نظامی تأکید کرد و افزود: «ما با همه جهان حتی با آمریکایی‌ها تعامل می‌کنیم، اما این روابط باید در چارچوب اصول خودمان باشد.»

معاون سرپرست وزارت فرهنگ و اطلاع‌رسانی طالبان تأکید کرد که این گروه هرگز اجازه نخواهد داد تا از خاک افغانستان علیه کشور دیگری استفاده شود.

از سوی دیگر «امیر خان متقی» وزیر خارجه دولت موقت طالبان نیز از کشور‌های جهان خواست تا روابط حسنه‌ای با افغانستان برقرار کنند. او مدعی شد که دولت طالبان خواستار روابط خوب با همه کشور‌ها به خصوص همسایگان افغانستان است.

متقی تأکید کرد که طالبان از کشور‌های جهان می‌خواهد تا در امور داخلی افغانستان دخالت نکنند، چرا که سیاست فشار فایده‌ای ندارد و در طول ۲۰ سال گذشته نیز این سیاست در خلال اشغالگری آمریکا بی فایده بود.

در همین حال سرپرست وزیر صنعت و تجارت طالبان نیز دیروز در مراسمی گفت که برای خودکفایی اقتصادی افغانستان سعی خواهد کرد و همچنان روابط اقتصادی خود را در سطح منطقه‌ای و بین المللی گسترش خواهد داد.

نورالدین عزیز، سرپرست وزارت صنعت و تجارت دولت موقت طالبان، در این مورد گفت: ”تلاش ما این است که یک افغانستان خودکفا…داشته باشیم و با کشور‌های منطقه و همسایه و آمریکا، انگلیس، امارات متحده عرب و کشور‌های دیگر روابط داشته باشیم.»/فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار