انزوای بین‌المللی در انتظار سعودی‌ها-راهبرد معاصر
فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد
حسن هانی زاده، تحلیلگر مسائل منطقه در گفت‌و‌گو با راهبرد معاصر مطرح کرد؛

 انزوای بین‌المللی در انتظار سعودی‌ها

حسن هانی زاده، تحلیلگر مسائل منطقه‌ای با اشاره به خروج سامانه‌های پاتریوت امریکایی از عربستان سعودی اظهار داشت: بعد از پیروزی جو بایدن نامزد حزب دموکرات درانتخابات آمریکا  و نگاه منفی دموکرات‌ها نسبت به حاکمیت عربستان، در واقع این کشور دچار انزوای سیاسی و بین‌المللی شده است.
حسن هانی زاده؛ کارشناس مسائل منطقه
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۹ - ۰۴ مهر ۱۴۰۰ - 2021 September 26
کد خبر: ۱۰۳۳۸۲

 انزوای بین‌المللی در انتظار سعودی‌ها

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ تحلیلگران روابط بین‌الملل بر این باورند که پس از اقدام آمریکا در خارج کردن سامانه‌های پاتریوت از خاک عربستان سعودی، ریاض اکنون در برابر گزینه‌های دشواری قرار گرفته است که این کشور را وادار به تلاش برای آرام‌سازی اوضاع و ایجاد حاشیه‌ای امن در منطقه می‌کند. تلاش‌هایی که از چهار ماه پیش با میانجیگری‌های عراق به و ارسال سیگنال‌هایی برای ایران به وضوح تلاش عربستان سعودی برای ترمیم روابط با ایران را نشان می‌دهد. راهبرد معاصر برای بررسی بیشتر این امر با «حسن هانی‌زاده» تحلیلگر مسائل بین الملل به گفتگو پرداخته است.

 

 انزوای بین‌المللی در انتظار سعودی‌ها

 

هانی زاده به این سوال که چرا در موقعیت کنونی عربستان به دنبال ترمیم روابط با ایران است، گفت: در واقع عربستان سعودی هرگاه در عرصه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی با یک بحران و انزوای سیاسی مواجه می‌شود یکسری سیگنال‌هایی برای ایران ارسال می‌کند و تلاش دارد به نوعی روابط خود با ایران را بهبود ببخشد.

 

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در گذشته دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا  به شدت از سیاست‌های محمد بن‌سلمان و حکام عربستان حمایت می‌کرد لذا عربستان سعودی یک نقش کاملا تخریبی علیه  ایران و محور مقاومت ایفا کرده و روابط خود را با ایران قطع کرد.

 

این تحلیلگر روابط بین‌الملل عنوان کرد: بعد از پیروزی جو بایدن  نامزد حزب دموکرات درانتخابات آمریکا  و نگاه منفی دموکرات‌ها نسبت به حاکمیت عربستان، در واقع این کشور دچار انزوای سیاسی و بین المللی شد.

 

هانی زاده ادامه داد: پرونده‌ای که علیه محمدبن سلمان ولیعهد عربستان در مورد مرگ جمال قاشقچی روزنامه نگار برجسته سعودی بازگشایی شده، نشان می‌دهد که عربستان به شدت از ناحیه آمریکا احساس نگرانی می‌کند.

 

 وی به خروج شتاب‌زده و ناگهانی آمریکا از افغانستان اشاره کرد و گفت: در جریان این خروج شتابزده عربستان احساس کرد که آمریکا قابل اتکا نبوده و هم‌‎پیمان قابل اعتمادی نیست.

این کارشناس مسائل بین الملل گفت: همه این موارد سبب شد که عربستان اقدام به ارسال سیگنال‌هایی برای ایران کند لذا از چهار ماه گذشته یکسری مذاکراتی بین ایران و عربستان در بغداد عراق آغاز شده است و تا اندازه‌ای پیشرفت‌هایی هم داشته است.

 

وی عنوان کرد: به نظر می‌رسد عربستان در حال حاضر در تلاش است تا یک حاشیه امن برای خود در منطقه  ایجاد کند چرا که به خوبی می‌داند که آمریکا ممکن است پرونده‌های زیادی علیه عربستان بازگشایی کند.

 

 وی ابراز کرد: در حقیقت این سیگنال‌های ارسالی از جانب عربستان سیگنال‌هایی تاکتیکی است و این کشور باید گام‌های عملی برای برقراری رابطه و حل مشکلات  خود با ایران بردارد.

 

هانی زاده ادامه داد: در غیر این صورت به نظر می‌رسد نگاه های عربستان و سیاست‌هایش در مورد ایران کاملا تاکتیکی و مرحله‌ای است و نمی‌توان اعتماد کامل به سیاست‌های این کشور داشت مگر اینکه عربستان از گذشته خود و نقش تخریبی در مورد ایران و محور مقاومت دوری کند و صادقانه بخواهد با ایران رابطه داشته باشد.

 

این کارشناس روابط بین‌الملل با اشاره به عضویت ایران در پیمان شانگهای و تلاش عربستان برای عضویت در آن و تلاش برای ارتباط با سایر اعضای رسمی این پیمان بین‌المللی گفت: به هر حال پیوستن ایران به پیمان شانگهای جایگاه ایران را ارتقا داد و قدرت اقتصادی ایران را ثابت کرد ولی پیوستن عربستان به شانگهای به معنای فاصله گرفتن از آمریکاست و آمریکایی‌ها هم به سادگی اجازه نخواهند داد که عربستان به راحتی به این سازمان بین‌المللی که روسیه و چین در راس آن قرار دارند، بپیوندد؛ لذا هزینه سنگینی متوجه عربستان به لحاظ سیاسی و امنیتی خواهد شد.

 

وی در پایان متذکر شد: خارج کردن سامانه‌های پاتریوت آمریکا از عربستان نشانه خوبی برای این کشور نیست و نشان می‌دهد که آمریکا اهمیتی برای عربستان قائل نیست؛ لذا احتمال دارد اختلافات بین آمریکا و عربستان در آینده بیشتر شود.

ارسال نظر