نسل جدید سینمای ایران به روایت جشنواره مقاومت-راهبرد معاصر
گزارش روز اول از جشنواره مقاومت

نسل جدید سینمای ایران به روایت جشنواره مقاومت

جشنواره مقاومت پس از اجرای افتتاحیه، در روز نخست با یک استقبال بی‌نظیری از سوی مخاطب مواجه شد، به همین‌خاطر قرار است یک ظرفیت بیشتری به مخاطبین اختصاص داده شود؛ از طرفی دیگر در روز دوم، بازیگر بازمانده به سینما فلسطین می‌آید.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۷ - ۰۷ آذر ۱۳۹۷ - 2018 November 28
کد خبر: ۱۰۳۷

به گزارش راهبردمعاصر؛ روز اول جشنواره از ساعت دو شروع شد و به طرز بی‌سابقه‌ای از همان سانس‌های نخست، سالن‌های نمایش مخصوصاً در زمان اکران مستند "خاشقچی تنها نیست" با پُر شدن ظرفیت مخاطبین مواجه شد. به گونه‌ای که از مسئولین و دست‌اندرکاران درخواست شد تا یک بار دیگر تا پایان روزهای جشنواره این مستند اکران شود. این استقبال بی‌نظیر به سالن دیگر جشنواره مقاومت که اختصاص به نمایش مستندهای جشنواره مقاومت در سینما "عصر جدید" دارد هم سرایت کرده بود و مسئولین آن سینما هم به این موضوع تأکید کردند. چرا که می‌دانید سینمای مقاومت به خصوص در عرصه مستند از فرازها، جهش‌ها و ویژگی‌های منحصر به فردی که کمتر در مستندهای اجتماعی شاهد آن هستیم، برخوردار است.

 

 

در روز نخست جشنواره مقاومت، 5 فیلم سینمایی "کنجانچم" به کارگردانی یاسمن نصرتی، "ویلایی‌ها" به کارگردانی منیر قیدی، "ماهورا" به کارگردانی حمید زرگرنژاد، "قاتل آمریکایی" و مستند "خاشقچی تنها نیست" در سالن یک و دو سینما فلسطین روی پرده رفتند. البته «دریاچه ماهی» و «باران حمص» در بخش بین‌الملل جشنواره مقاومت به نمایش درآمدند. علاوه بر آن، حدود بیش از 40 مستند هم در سینما "عصر جدید" در معرض دید مخاطب قرار گرفتند تا پرونده روز اول جشنواره مقاومت به پایان برسد.

 

البته در بخش کارگاه‌ها و نشست‌های تخصصی جشنواره هم اتفاقات جذابی افتاد که یکی از آن‌ها حضور "بهروز افخمی" و "ابراهیم فیاض" در نشست هنر ایرانی و غرب‌گرایی و غرب‌ستیزی بود که اجرای آن را وحید یامین‌پور برعهده داشت که البته در بخش پرسش و پاسخ هم خیلی اتفاقات چالشی منحصر به فردی اتفاق افتاد. اکران فیلم‌ها و اجرای نشست‌های تخصصی تا پایان روز جمعه که جشنواره مقاومت به مرحله اختتامیه می‌رسد ساعت 15 تا 22 برنامه برقرار است؛ چرا که به تعبیر محمد خزاعی دبیر جشنواره مقاومت بایستی در این روزها 194 فیلم در سالن‌های محدود و فشردگی اکران، به نمایش درآیند.

 

یکی از اتفاقات دیگر امروز غیبت "احمدرضا درویش" بود که به علت بیماری نتوانست در کارگاه انتقال تجربه حضور یابد و روابط‌عمومی جشنواره مقاومت در توضیح غیبت و احتمالاً برگزاری این کارگاه در روز دیگری گفت: احمدرضا درویش کارگردان سینما که قرار بود در کارگاه انتقال تجربه حضور یابد به دلیل بیماری موفق نشد که به سینما فلسطین بیاید اما با تعاملاتی که برقرار کردیم و علاقه‌مندی که ایشان برای حضور دارند احتمالاً این اتفاق در روز جمعه بیفتد. البته در صورت قطعی شدن اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

 

نشست دیگر روز اول جشنواره مقاومت، اسلام‌هراسی با نمایش "قاتل اهلی" محصول آمریکا بود که مجید شاه‌حسینی درباره سینمای سلطه و لایه‌های اسف‌بار هالیوود صحبت کرد. جالب است که جشنواره مقاومت به جای جلسات نقد و بررسی معمول جشنواره‌ها، نشست فیلم‌ها را با رویکرد جریان‌شناسی فکری فیلم‌ها در قالب سلسله نشست‌های نشانه‌شناسی سینمای مقاومت برگزار می‌کند که اجرای آن را محمود گبرلو برعهده دارد و درکنار عوامل فیلم، صاحب‌نظران هم دعوت می‌شوند که درباره ایده‌های ساختار درونی فیلم صحبت کنند.

 

در روز دوم جشنواره مقاومت ساعت 10 صبح(روز چهارشنبه هفتم آذرماه) کنفرانس تحلیلی «سینمای سوریه؛ سینمای مقاومت» با حضور فیلمسازان و صاحب‌نظران سینمای سوریه در مجموعه سینمای فلسطین برگزار می‌شود. در این کنفرانس سلمامصری بازیگر فیلم سینمایی «بازمانده»، مراد شاهین رئیس سازمان سینمایی سوریه و عوض قدور کارگردان سینِما به تحلیل و تبیین جایگاه، شاخصه‌ها و افق سینمای سوریه می‌پردازند و پیرامون نسبت آن با سینمای مقاومت صحبت می‌کنند. به گفته دست‌اندرکاران جشنواره، این کنفرانس با حضور نمایندگان رسانه‌های گروهی و خبرنگاران پیش‌بینی شده و همه علاقمندان می‌توانند در این کنفرانس حضور یابند.

 

اتفاق دوم روز دوم جشنواره فیلم مقاومت، فیلم"28 مرد پانفیلوو" و "باران حمص" ساعت 18 تا 19 با حضور عوامل فیلم نشست نقد و بررسی خواهند داشت که می‌تواند قابل توجه رسانه‌ها باشد.

 

 

 
ارسال نظر