لاوروف: مسائل زیادی در قره باغ باید حل شود-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

لاوروف: مسائل زیادی در قره باغ باید حل شود

وزیر خارجه روسیه در زمینه آخرین تحولات در قره باغ گفت، اگرچه ثبات در این منطقه حکمفرماست، اما مسائل زیادی وجود دارد که باید حل شود.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۳ - ۰۶ مهر ۱۴۰۰ - 2021 September 28
کد خبر: ۱۰۳۷۷۹

به گزارش راهبرد معاصر وزیر امور خارجه روسیه روز سه شنبه در نشست مطبوعاتی گفت که توافقاتی که به فعالیت‌های نظامی در منطقه قره باغ پایان می‌دهد و سران روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان سال گذشته به آن دست یافتند به ایجاد ثبات در منطقه درگیری کمک کرد.

به گزارش خبرگزاری «تاس»، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه گفت: «اصلی ترین چیزی که تقریباً در یک سال از 9 نوامبر 2020 به دست آمد این است که ثبات برقرار شد و حفظ شد، حضور نیروهای حافظ صلح روسیه به جلوگیری از اقدامات خشونت آمیز کمک می‌کند، چیزی که ما در حال حاضر شاهد آن هستیم. حوادث جزئی که رخ داد.»

لاوروف خاطرنشان کرد: «من مایلم مجدداً تأکید کنم که اوضاع در آنجا ثابت است، اگرچه مسائل زیادی وجود دارد.»

به گفته وی، هنوز عملیات پاکسازی مین در قره باغ و همچنین بازگرداندن افراد بازداشت شده به پایان نرسیده است.

وی افزود: «هدف اصلی در حال حاضر ایجاد یک زندگی آرام ، صلح آمیز و باثبات، تشویق جوامع ارمنستانی و آذربایجانی برای دستیابی به اعتماد متقابل است که منطقه در دهه ‌ای گذشته فاقد آن بوده است و اطمینان از حل مسائل مربوط به بازگشت پناهندگان و سایر مسائل روزمره است.»

در 9 نوامبر 2020 ، «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه، «الهام علی اف»، رئیس جمهور جمهوری آذربایجان و «نیکل پاشینیان» ، نخست وزیر ارمنستان بیانیه مشترکی در مورد آتش بس کامل در قره باغ امضا کردند. جمهوری آذربایجان و ارمنستان مواضع خود را حفظ کردند، چندین منطقه به باکو واگذار شد و نیروهای صلح‌بان روسی در امتداد خط تماس و کریدور «لاچین» مستقر شدند.

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل روز شنبه با وزرای خارجه ارمنستان و جمهوری آذربایجان به طور جداگانه دیدار کرد.

دفتر گوترش در بیانیه‌ای نوشت: «دبیرکل با آقای آرارات میرزویان وزیر امور خارجه جمهوری ارمنستان دیدار کرد. آن‌ها همکاری بین سازمان ملل و ارمنستان را به بحث گذاشتند. آن‌ها همچنین درباره وضعیت مرزهای ارمنستان-جمهوری آذربایجان و تلاش‌ها برای تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و صلح پایدار صحبت کردند».

درگیری دوکشور در منطقه قره باغ کوهستانی که شهریور سال گذشته آغاز شد، یکی از شدیدترین تقابل‌های نظامی ارمنستان و جمهوری آذربایجان در چند سال گذشته بود.

دو ماه بعد، دو طرف با میانجی گری روسیه توافق آتش‌بس کامل را امضا کرده و به تبادل اسرا و اجساد کشته‌شدگان پرداختند. علاوه بر این، «کلَبجَر»، «لاچین» و «آغ دام» به جمهوری آذربایجان الحاق شد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر