جزئیات حمله داعش به مرکز ارتش عراق در کرکوک آزادی ۲۱۰ اسیر یمنی از زندان‌های عربستان سعودی عملیات نظامی در ساحل غربی یمن؛ جزئیات کامل و نتایج راهبردی تصویر دیدار پزشکیان با ولیعهد امارات متحده عربی + عکس بیانیه ضد ایرانی بحرین: در نشست صلاله شرکت نمی‌کنیم / در اجلاسی که ایران حضور داشته‌باشد شرکت نخواهیم کرد هشدار انصارالله به عربستان: هر حمله‌ای پاسخ متقابل به همراه دارد ادعاهای ترامپ علیه ایران در سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر شکست‌ میدانی مزدوران سعودی رئیس سنتکام را راهی عربستان کرد جزئیات عملیات ارتش یمن در جبهه‌های مختلف علیه مزدوران سعودی برنامه‌ریزی برای برگزاری نشست منطقه‌ای با حضور کشورهای ساحلی خلیج فارس «سود سهام ترامپ» یا خرید رأی؟؛ وعده 5 هزار دلاری زیر تیغ انتقاد سفر سخنگوی وزارت خارجه و هیئت رسانه‌ای بین‌المللی به لامرد نیویورک‌تایمز: ونس درباره ادامه جنگ ایران به ترامپ هشدار داده است گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و کره جنوبی یاوه‌گویی جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران ایران: از حق برخورداری از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز دست نمی‌کشیم

ادعاهای ضد ایرانی آمریکا در واکنش به مسائل تهران و باکو

ادعاهای ضد ایرانی آمریکا در واکنش به مسائل تهران و باکو سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به مسائل اخیر میان جمهوری آذربایجان و ایران، بدون اشاره به اظهارات و اقدامات تنش‌زای باکو، به تکرار اتهامات همیشگی علیه تهران پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۰ - ۲۱ مهر ۱۴۰۰ - 2021 October 13
کد خبر: ۱۰۵۳۵۷

به گزارش راهبرد معاصر، «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا دیروز (سه‌شنبه) در کنفرانس خبری خود در پاسخ به پرسشی درباره مسائل اخیر در روابط ایران و جمهوری آذربایجان بدون اشاره به اظهارات و اقدامات تنش‌زای باکو و تلاش‌های تهران برای حل مسائل، به اتهام‌زنی علیه ایران پرداخت.

بر اساس گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت خارجه آمریکا، وی مدعی شد: وقتی صحبت از فعالیت‌های منطقه‌ای ایران به میان می‌آید، ما به طور کلی در خصوص موضع خود بسیار شفاف بوده‌ایم. ایران از جهات مختلف یک بازیگر بی‌ثبات‌کننده بوده است، از جمله حمایت از نیابتی‌ها، حمایت از دیگر بازیگران منطقه‌ای و به طور گسترده‌تر تهدید‌ها و اظهارات قهری‌اش.

 در پی مسائل اخیر میان ایران با جمهوری آذربایجان، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران پیش‌تر گفت: «پیام ما صلح و دوستی بود... پیام ما این بود که نباید تروریست‌ها در مناطق مرزی ما فرصت حضور پیدا کنند. ما به آذربایجان گفتیم که تروریست‌ها در کشور شما حضور دارند... و حضور صهیونیست‌ها به نفع امنیت منطقه قفقاز نیست...، ولی مسئولان آذربایجان به ما قول دادند که آنان (تروریست‌ها) را از منطقه اخراج خواهند کرد».

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران همچنین شب گذشته در تماسی تلفنی با «جیحون بایراموف» وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان، آخرین تحولات روابط دوجانبه را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر ضرورت احترام متقابل و استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی کشور‌ها افزود، ایران و جمهوری آذربایجان دارای روابط دیرینه‌ای با یکدیگر هستند.

وی تصریح کرد: دو کشور باید مانع سوءتفاهم در مناسبات فیمابین شده و شایسته است به سرعت روابط خود را در مسیر درست و رو به رشد ادامه دهند.

امیرعبداللهیان همچنین در این‌گفت‌وگوی تلفنی خاطرنشان کرد که توقع ایران این است که مشکل تردد ترانزیتی کامیون‌ها مرتفع شود.

جیحون بایراموف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان نیز در این مکالمه تلفنی رابطه با جمهوری اسلامی ایران را دوستانه خواند و افزود: روابط با کشور‌های دوست برای جمهوری آذربایجان در اولویت قرار دارد.

وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان بر حل وفصل مشکلات از طریق گفتگو و در فضایی آرام و صمیمانه تاکید و پیشنهاد کرد مقامات گمرک دو کشور برای حل مشکلات ترانزیت کالا‌های ایرانی گفتگو کنند.

وزرای امور خارجه دو کشور همچنین از یکدیگر برای سفر به تهران و باکو دعوت کردند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار