سخنگوی دولت: در صورت نیاز تعطیلی‌ها ادامه می‌یابد پزشکیان: امکان ادامه بقای تهران به‌عنوان پایتخت وجود ندارد پزشکیان: ادعای ساخت بمب اتم دروغ است حضور ناوچه شهید بصیر نیروی دریایی سپاه در رزمایش CASAREX ۲۰۲۵ سخنگوی هیئت رئیسه مجلس: جنگ سایبری ۲ روز قبل از جنگ ۱۲ روزه آغاز شد سخنگوی دولت: در جنگ اخیر ۱۰۶۲ شهید تقدیم کردیم؛ ۱۰۲ شهید زن و ۳۸ شهید کودک بودند انتقاد رئیس مجلس از نمایندگان / قالیباف: ۱۹۲۰ سوال از وزرا مطرح شده است وزیر ارتباطات: بیش از ۲۰ هزار حمله سایبری به کشور شد/ آسیب‌ها را به حداقل رساندیم ادارات قم چهارشنبه اول مرداد تعطیل شد پسر شمخانی تحریم شد! وزیر کشور: جمهوری اسلامی ایران مهاجرت‌ستیز نیست پزشکیان در نشست سراسری استانداران: همه مردم را ببینیم/ذخایر آبی ما در وضعیت نگران‌کننده‌ای است پیام عربی قالیباف: کشور‌های اسلامی محاصره غزه را بشکنند اعلام دستاورد‌های وزارت اطلاعات در جنگ ۱۲ روزه امیر دریادار رزاقی: رزمایش مرکب امداد نجات دریای خزر در دو فاز ساحلی و دریایی برگزار می‌شود
ایمانی جاجرمی جامعه شناس شهری پاسخ می دهد؛

آیا نسل چهارمی ها مخالف نظام هستند؟

برخی می گویند به واسطه حضور پررنگ نوجوانان در اغتشاشات، بخشی از نسل سوم و چهارم انقلاب به باورهای انقلاب اسلامی بی تفاوت شده اند که البته به دلایل مختلف تحلیل درستی نیست.
حسین ایمانی جاجرمی
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۳ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۶ - 2018 January 25
کد خبر: ۱۰۸

به گزارش راهبرد معاصر؛اگر در اغتشاشات اخیر فقط به مسائل سیاسی و اقتصادی بپردازیم و به بقیه ابعاد موضوع توجه نکنیم، نمی توانیم درک کامل و تحلیل درستی از این مسئله داشته باشیم. 


نکته بدیهی اینکه انباشت مطالبات خصوصا نسل نوجوان و جوان زمینه اعتراضات را فراهم کرد. آقای روحانی پیش از انتخابات به شکل موازی وعده هایی مبنی بر بازتر کردن فضای اجتماعی و بهبود اوضاع اقتصادی داد ولی در عمل خیلی نتوانسته موفق باشد، البته دامنه این اعتراضات فقط به دولت محدود نشد.


از قوه قضاییه و مقننه تا سازمان های عمومی و حتی بخش خصوصی محور اعتراضات قرار داشتند. دراین شرایط برخی می گویند به واسطه حضور پررنگ نوجوانان در اغتشاشات، بخشی از نسل سوم و چهارم انقلاب به باورهای انقلاب اسلامی بی تفاوت شده اند که البته تحلیل درستی نیست.


در همه دنیا مشارکت های سیاسی متر و شاخص درستی برای سنجش افکارعمومی و میزان رضایت مردم از حکومت مستقر است. ما نباید مطالبه گری و اعتراض به کاستی ها را مساوی با مخالفت با اساس انقلاب بدانیم.


البته احساس داشتن فاصله با جریان اصلی جامعه و ارزش های ایرانی - اسلامی همیشه برای یک گروهی از جامعه وجود داشته است. البته خطری که در این زمینه احساس می شود اینکه به نظر می رسد این تعداد روز به روز بیشتر و از حالت نرمال خارج می شوند.


بخشی از ریشه این موضوع به ساختارهای بسته تصمیم گیری بازمی گردد. همان نسلی که انقلاب کرده اند الان به سن پیری رسیده اند و انگار حاضر نیستند منابع و مناصب را رها کنند و از نسل امروز استفاده کنند. این خیلی مسئله مهمی است که شما بتوانید ساختارت را نوسازی کنی.


آن ها می دانند باید تغییر ایجاد شود، اما منافع اجازه تغییر را نمی دهد. در این میان توجه به منزلت اجتماعی نسل سوم و چهارم نیز در کنار دادن مسئولیت ها می تواند از معترضین نیروی کارآمد برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی ساخت.

ارسال نظر
آخرین اخبار