اطلاعیه مهم درباره ی تنظیم بازار کالاهای اساسی-راهبرد معاصر

اطلاعیه مهم درباره ی تنظیم بازار کالاهای اساسی

در پی طرح انتشار مطالبی در خصوص قیمت کالاهای اساسی در فضای مجازی وزارت جهاد کشاورزی با صدور اطلاعیه‌ای این ادعاها را ناصواب خواند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۱ - ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 10
کد خبر: ۱۰۹۲۴۷

به گزارش راهبرد معاصر در متن اطلاعیه وزارت جهاد کشاورزی آمده است: در پی طرح انتشار مطالبی در خصوص قیمت کالاهای اساسی در فضای مجازی و طرح برخی ادعاهای ناصواب درمورد عملکرد دولت سیزدهم (خصوصا وزارت جهاد کشاورزی) در تنظیم بازار این کالاها، نکات ذیل را به استحضار ملت شریف ایران می‌رساند.

 

۱- تامین کالاهای اساسی و عرضه اقلام مورد نیاز مردم به قیمت مناسب از مهم‌ترین دغدغه‌های دولت مردمی است. باید توجه شود که بخش عمده‌ای از مشکلات فعلی، ناشی از عدم برنامه‌ریزی در یک سال گذشته است. در زمان تحویل امور به دولت سیزدهم حتی ذخایر استراتژیک کالاهای اساسی با کمبود شدید مواجه شده بود، که خوشبختانه با اقدام به موقع و سریع این دولت نسبت به تامین کالا برای ذخایر کشور اقدام شد و اکنون در این زمینه هیچ نگرانی وجود ندارد.

 

۲- با شروع به کار دولت سیزدهم، روند تامین کالاهای اساسی سرعت گرفت و با محموله‌هایی که طی هفته‌های گذشته وارد کشور شده است، میزان ذخایر کالاهای اساسی وضع متعادلی پیدا کرده است. با این حال هیجانات مقطعی و برخی تخلفات افراد سودجو می‌تواند بر بازار تاثیر بگذارد، ولی سعی بر این است که با حداکثر توان جلوی آن گرفته شود.

 

۳- جلسه ستاد تنظیم بازار در سطح مسئولان ارشد با مدیریت معاون اول رئیس‌جمهور حداقل هفته‌ای یک بار برگزار می‌شود و تصمیم گیری‌های مهم برای تامین کالا و کنترل بازار در آن صورت می‌گیرد. همچنین قرارگاه امنیت غذایی برای تنظیم بازار کالاهای اساسی به صورت روزانه در وزارت جهاد کشاورزی برگزار می‌شود و در این حوزه رصد فعال و مداخله وجود دارد. بدیهی است که پدیدار شدن نتایج این اقدامات در منطق اقتصادی، نیاز به زمان دارد.

 

۴- و نهایتا اینکه با توجه به شروع بکار دولت سیزدهم از روز سوم شهریور ماه، این مقطع زمانی باید در مقایسه قیمت کالاهای اساسی بین حال حاضر و زمان تحویل دولت، مد نظر قرار گیرد.(به عنوان مثال به موضوع افزایش قیمت لبنیات میتوان اشاره نمود که مجوز افزایش قیمت خرید شیر از ۴۸۰۰ به ۶۴۰۰ تومان در تاریخ ۱۷ تیرماه سالجاری صادر شده و عملا در ابتدای شهریور ماه این تغییر قیمت در محصولات لبنی اعمال شده است) در عین حال این مسئله هم حائز اهمیت است که در مقایسه بهای کالا، باید نرخ آن در سطح میادین و مراکز توزیع رسمی ملاک باشد، در غیر این صورت تغییرات قیمتی ناشی از دلالی و سوداگری، اساسا هرگونه مقایسه را بی‌اعتبار می‌کند و نتیجه مقایسه عملا گمراه‌کننده و غیرقابل اعتنا خواهد بود./ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار