به گزارش «راهبرد معاصر»؛ پنجم آذرماه 1358 بود که فرمان تاریخی امام راحل(ره) مبنی بر تشکیل بسیج صادر شد؛ فرمانی که درپی آن دست آوردهای بسیاری برای کشور رقم خورد؛ از ساخت تجهیزات نظامی در اوج محرومیت از ادوات نظامی با بهرهگیری از توان نیروی داخلی آن هم در اوج جنگ و تجهیز دشمن به به بروزترین ادوات جنگی به دست حامیان بینالمللی تا ساخت موشک و ماهواره.
وقتی شهید طهرانی مقدم و دیگر شهدای نخبه و بسیجی در دل بمباران دشمن بعثی در اندیشه ساخت و نوآوری برای ایران اسلامی بودند و آن را رقم زدند و وقتی دانشمندان ایرانی سالها بعد از آن جانفشانیها راه آن شهدای جان برکف را ادامه میدهند و موشک، ماهواره، ربات و انواع صنایع را میسازند و به لطف این پژوهشهای علمی جزو برترینهای حوزه نانو تکنولوژی می شویم همه در یک خط هستند و آرمانهای والای امام در بسیج را به نمایش میگذارند.
بسیج تنها برای عرصه جنگ و محرومیتزدایی نیست بلکه بسیج امروز در اخلاص دانشمندان ایرانی آن هم در حوزه های مختلف از هوش مصنوعی تا دستیابی به انرژی هستهای متبلور میشود. جهاد علمی و مبارزه بیامان با جهل و نادانی، تولید علم و حرکت در جهت حل مشکلات کشور در همه عرصههای مادی و معنوی به کمک علم و دانش و رسیدن به خودباوری و خروج از وابستگی علمی به غرب و شرق همواره تصویر موفقی از بسیج چه در عرصه داخلی و چه بینالمللی به نمایش گذاشته است.
تصویر موفق بسیج در عرصه داخلی الگویی برای شکلگیری بسیج جهانی اسلام است همان امری که از اهداف و آرمانهای امام راحل بود و رهبری معظم انقلاب نیز با جدیت و درایت کامل آن را هدایت کردند. میتوان گفت بسیج همان قدر که به حرکت دفاع نظامی و آمادگی برای قطع دست متجاوزان تلاش کرده و میکند در جهاد علمی و راه اندازی هستههای تولید علم و تلاشهای عالمانه برای حل مشکلات کشور و شکستن بنبستهای ظاهری که از القائات مخالفان نظام است نیز تلاش مضاعفی داشته است.
هر چند برخی به ظاهر دلسوزان همواره سعی دارند دست آوردهای نظام و تلاش دانشمندان کشورمان را کوچک بشمارند و مدام در حال به رخ کشیدن موفقیتهای آنهایی هستند که هر چند ایرانی ولی چون راه موفقیت را در خارج از مرزهای کشور دیده اند، آنجا در حال خدمت به بشریت هستند. حالا این به ظاهردلسوزان با نادانی با مخالفان نظام همسو شده و تلاش و موفقیت دانشمندان خودی و آنهایی که با هر سختی کنار آمدند و بسیجیوار در اوج تحریم و کمبود امکانات در عرصههای مختلف علمی جایگاه کشورمان را ارتقا داده اند، نمیبینند.
یکی از مواردی که امروز دشمنان نظام به دنبال تخریب آن هستند موفقیتهای بسیج علمی در عرصه انرژی هستهای است؛ در حالیکه امروزه تأثیر دانش هستهای بر زندگی بشری غیرقابل تردید است و میتواند به عنوان یک عنصر اساسی و مبنای ضروری برای توسعۀ پایدار به شمار آید دانشمندان بسیجی ایران اسلامی توانستند در 20 فروردین سال 1385 چرخه کامل سوخت هستهای در مقیاس آزمایشگاهی را برای اولین بار در کشور با اتکا به توان داخلی احصا نمایند.
فناوری هستهای نقش مهمی در توسعۀ صنعت، کشاورزی و پزشکی ایفاء کرده است. استفاده از رادیوایزوتوپها در شناسایی و درمان بیماریهای سخت، بکار گیری انرژی هستهای در تولید برق و تولید مواد با کیفیت و مقاومت ویژه و تولید محصولات کشاورزی با کیفیت از کاربردهای دانش هستهای است که دانشمندان نخبه ایرانی توانستند بدون وابستگی به غرب بدان دست یابند. ایران اکنون در فهرست کشورهای پیشتاز تولید رادیودارو و توسعه رادیوداروهای جدید است. بریتیش پترولیوم (شرکت نفتی) ایران را در رتبه 28 کشور جهان میان تولیدکنندگان انرژی هستهای معرفی کرده ، این افتخار تنها با تلاش و پشتکار بسیجیان جهادگر علمی کسب شده که باز هم نیروهای پرتوان بسیجی را نه تنها در عرصه منطقه که حتی در جهان به عنوان یک منظومه علمی و عملی برای کسب لبههای دانش کارآمد دانسته است.
فناوری نانو یکی دیگر از موفقیت های جهاد علمی در کشور است که به دست بسیجیان کسب شده؛ نانو موج چهارم انقلاب صنعتی و پدیدهای عظیم است که به تمامی گرایشهای علمی راه یافته و از فناوریهای نوینی است که با سرعت هرچه تمامتر در حال توسعه میباشد.
آغاز حرکت در مسیر نانو از سال 2001 در ایران با انتشار 10 مقاله و رتبه 57 ایران در عرصه جهانی بود. اما با تلاش های دانشمندان و نخبگان کشور امروز ایران به رتبه چهارم فناوری نانو و بیش از 12000 مقاله در نشریات علمی بینالمللی رسیده است.
فناوری رباتیک در ایران هم یکی دیگر از موفقیتهایی است که خیلیها چشم دیدنش را ندارند اما جهاد علمی توانسته در سالهای اخیر با تلاش دانشمندان و مهندسان نخبه بسیجی رشد قابل ملاحظهای در این حوزه کسب و دستاوردهای مهمی را در زمینههای مختلف علمی، تحقیقاتی و نظامی ارائه کند.
ایران که از حدود ۱۱ سال پیش وارد حوزه فناوری و تکنولوژی رباتیک شده و اقدام به تاسیس مرکز سیستمها و فناوریهای پیشرفته دانشکده مهندسی مکانیک و نیز برگزاری رقابتهای رباتیک و ربوکاپ کرده و توانسته است دستاوردهای مختلفی را ارائه کند.
بسیج علمی و جهاد در این عرصه سالهای سال است به صورت مستمر ادامه دارد، قطعا از همان زمانی که امام راحل دستور تشکیل بسیج مستضعفان را داد بسیجیان در مسیر ارتقای پیشرفت و توسعه ایران اسلامی قدم گذاشته و هر روز شاهد موفقیتهای جدیدتری در عرصههای علمی توسط آنان هستیم، ایرانیان بخش عظیمی از این موفقیتها را مرهون تلاشای شبانه روزی نخبگان بسیجی در عرصههای جدید و استراتژیک علمی و دانشی هستند که با جسارت در بدترینشرایط اقتصادی با وجود تحریمهای سخت توانستند قلههای موفقیت را یکی پس از دیگیری فتح کنند. هر چند دشمن مدام در حال سنگ اندازی باشد و مخالفان در حال تخریب باشند جهاد علمی در ایران اسلامی ادامه دارد.