نیروی دریایی تثبیت کننده اقتدار ایران اسلامی-راهبرد معاصر
عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت حاج سید علاءالدین میر محمد صادقی رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است
به مناسبت روز نیروی دریایی؛

نیروی دریایی تثبیت کننده اقتدار ایران اسلامی

نیرو‌های دریایی ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دو بازوی اصلی تامین اقتدار ایران اسلامی در عرصه دریا هستند. در طول سال‌های گذشته که کشورهای فرامنطقه‌ای تلاش کردند تا با حضور ناوگان دریایی خود در آب‌های دریای عمان و خلیج فارس، قدرت سیاسی-امنیتی خود را به منطقه تحمیل کنند؛ نقش نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران برای اعمال قدرت برتر در آب‌های فراسرزمینی غیرقابل کتمان است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۹ - ۰۷ آذر ۱۴۰۰ - 2021 November 28
کد خبر: ۱۱۱۳۹۶
تعداد نظرات: ۱ نظر

آمادگی نیروی دریایی برای حفاظت از منافع ایران در آب‌های فراسرزمینی

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ هفتم آذر ماه روز نیروی دریایی است روزی که به نام دلاورمردانی ملقب شده است که در آب های سرزمینی جان بر کف نهاده و وظیفه حفاظت از تمامیت ارزی کشور را بر عهده گرفته‌اند. بر این اساس نیروی دریایی ارتش در دریای عمان و دریای خزر و نیروی دریایی سپاه در آب‌های خلیج فارس این وظیفه را بر عهده دارند.

 

نیروی دریایی ارتش کشور از سال 1334 تشکیل شد و بعد از انقلاب در سال 57 مقتدرانه تر از قبل به حفاظت از آب های سرزمینی ادامه داد و هم اکنون دریادار شهرام ایرانی فرماندهی نیروی دریایی ارتش را برعهده دارد. نیروی دریایی سپاه هم فعالیت خود را از سال ۱۳۶۴ در خلال جنگ ایران و عراق آغاز کرد و هم‌اکنون دارای ۵ منطقه دریایی در بندرعباس، بوشهر، ماهشهر، عسلویه و بندرلنگه می‌باشد و ستاد فرماندهی آن در سرخه حصار، تهران قرار دارد و اکنون هم دریادار علیرضا تنگسیری فرماندهی آن را برعهده دارد.

 

نیروی دریایی سپاه بطور رسمی، با فرمان امام خمینی (ره)  در سال ۱۳۶۴ تشکیل شد. پیش از آن نیز یگان‌های کوچک دریایی سپاه از جمله در حوزه غواصی فعال بودند. این یگان‌های کوچک در ابتدا در جریان جنگ ایران و عراق و برای عبور از اروند رو و نیز عملیات در تالاب‌های مرزی ایران و عراق، از جمله هورالعظیم و در جریان عملیات‌های بدر، خیبر و والفجر ۸ (تصرف فاو) به کار گرفته شدند.

 

اقتدار دریادلان ایرانی در آب های سرزمینی

نیروی دریایی در خلال جنگ تحمیلی و دفاع مقدس تلاش های بسیاری در راه حفاظت از اقتدار و تمامیت ارزی و آب های سرزمینی کشور داشتند و شهدای نام آور و افتخار آفرین بسیاری هم تقدیم کشور کرده‌اند. باید اذعان داشت که در روزهای منتهی به پیروزی انقلاب، نیروی دریایی همگام با ملت ایران با تقدیم شهدا، در پیروزی انقلاب سهیم شد و پس از آن نیز با جانفشانی، در مقابله با دشمن متجاوز نقش‌آفرینی کرد.

 

تاریخ خوب به یاد دارد که نیروی دریایی کشور چه جان فشانی هایی کرده است حتی در مقابل تجزیه طلبانی که در خرداد 58 آمده بودند تا با فتنه ای آشوب دیگری به دل ملت ایران بیاندازند، چه کردند و چگونه این فتنه را در خشکی و نه حتی در دل دریا خنثی کردند.

 

مقابله با تجزیه طلبان جبهه خلق عرب

 در خرداد ۱۳۵۸، آشوب ضدانقلاب در خرمشهر به اوج رسید. نیروهای جبهه خلق عرب، شهر را به میدان جنگ تبدیل کردند و ساختمان شهرداری و برخی اماکن دولتی را اشغال کردند و مسلحانه در شهر مانور می‌دادند. اما در این زمان، حضور یک گروهان از تکاوران نیروی دریائی که از بوشهر آمده بودند با همراهی برادران سپاه در خرمشهر، باعث شد تا گروه جدایی‌طلب جبهه خلق عرب نتوانند به اهداف شوم خود در به آشوب کشاندن خوزستان و تجزیه آن اقدام کنند. این گروهان تکاور 90 نفری به فرماندهی ناوبان عیسی حسینی‌بای، از بوشهر به خرمشهر گسیل می‌شوند تا با خرابکارها مقابله کند. تکاورها مقدار زیادی از بمب‌ها و مین‌های کارگذاری شده را خنثی کرده و با کمک مردم بومی، اقدام به شناسایی و دستگیری خرابکارها می‌کنند.

 

عملیات مروارید، ناوچه پیکان و روز نیروی دریایی

عملیات غرورآفرین مروارید یکی از مهمترین عملیات‌هایی بود که توسط نیروی دریای کشور در خلال جنگ تحمیلی انجام شد و افتخارات بسیاری برای ایران اسلامی رقم زد. امام خمینی به پاس رشادت‌های دریادلان ناوچه پیکان در عملیات مروارید که فرماندهی آن را شهید دریادار «محمدابراهیم همتی» بر عهده داشت، ۷ آذر را به عنوان روز نیروی دریایی نامگذاری کردند تا ایران اسلامی همیشه در حافظه تاریخی خود این رشادت ها را به یاد داشته باشد.

 

 غواصان ارتش و سپاه در طول سالهای دفاع مقدس کارهای بزرگی از جمله، عملیات شناسایی تا خط‌شکنی و لجستیک را انجام دادند و بخش مهمی از افتخارات نیروی نظامی جمهوری اسلامی ایران را به‌نام خود ثبت کردند. حضور سلحشورانه نیروی دریایی در حفاظت از ناوگان دریایی ایران در خلال جنگ نفت‌کش‌ها از خاطره مردم ایران پاک نخواهد شد. از سوی دیگر نیروی دریایی سپاه با حداقل امکانات خود تبدیل به بازوی اصلی ایران برای مقابله‌به‌مثل در جنگ نفت‌کش‌ها شد و دریا را برای صادرات نفت عراق و همپیمانان وی ناامن کرد.

 

قدرت بازداردنده نیروی دریایی در آب‌های فراسرزمینی

نیرو‌های دریایی ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دو بازوی اصلی تامین اقتدار ایران اسلامی در عرصه دریا هستند. در طول سال‌های گذشته که کشورهای فرامنطقه‌ای تلاش کردند تا با حضور ناوگان دریایی خود در آب‌های دریای عمان و خلیج فارس، قدرت سیاسی-امنیتی خود را به منطقه تحمیل کنند؛ نقش نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران برای اعمال قدرت برتر در آب‌های فراسرزمینی غیرقابل کتمان است.

 

ناوگان دریایی ارتش و سپاه با همکاری و همیاری هم اجازه کوچکترین تعرضی به آب های سرزمینی را نمی‌دهند. مقابله با تجاوز قایق آمریکایی به آب های سرزمینی در سال 94 و دستگیری ملوانان متجاوز یک نمونه از عملیات‌های این نیروها است که حتی اجازه نزدیک شدن به مرزهای دریایی ایرانی را هم نمی‌دهند چه برسد به عبور از آن یا شناسایی مواضع نظامی.

 

توقیف نفتکش تحت حمایت آمریکا؛ افتخاری دیگر برای ناوگان دریایی

یکی دیگر از افتخاراتی که بار دیگر اقتدار و توان بالای نظامی و تاکتیکی ناوگان دریایی ایران در حفاظت منافع ایران را به رخ جهانیان کشید، عملیات توقیف نفت‌کش حامل نفت دزدی از ایران بود که به‌رغم تلاش نیروی دریایی آمریکا برای ممانعت از آن، نیروی دریایی سپاه توانست قدرت فائقه ایران در آب‌های منطقه اعمال کنند و نفت‌کش را به آب‌های سرزمینی منتقل کند.

 

 این عملیات خاری بر چشم دشمن متجاوز شد و حالا که آبرویش در خطر بود ادعا کرد که در این عملیات تنها ناظر بوده است! و این  در حالی است که دریادار تنگسیری در پی این ادعا گفته بود: «آنها می‌دانستند در چنگال ما هستند و  اگر به نفتکش نزدیکتر شوند، ما دیگر شوخی نمی‌کنیم. موشک‌ها و موشک‌اندازهای ما در ساحل آماده بودند که اگر این‌ها غلطی بکنند، در مقابلشان بایستیم. در نهایت آنها مجبور شدند در آب‌های بین‌المللی دست از پا درازتر عقب‌نشینی کنند. این عملیات ثابت کرد که اقیانوس‌ها و دریاها دیگر حیاط خلوت آمریکایی‌ها نیست و انها نمی توانند هر جایی دلشان می خواهد بروند و دست درازی کنند و غنیمت بردارند چرا که شیرمردانی مقتدر و توانمند و مسلح به انواع تجهیزات و ادوات نظامی ساخت دانشمندان خودی، ایستاده اند تا مقتدرانه تجاوز و تعدی آنها را خنثی و دستشان را بپیچانند.

 

امروز با وجود تحریم‌های ظالمانه که صنعت دریانوردی جمهوری اسلامی را نشانه گرفته بنادر و آبهای سرزمینی و بین‌المللی به مدد حضور باصلابت نیروی دریایی سپاه و ارتش به نمادی برای قدرت اقتصادی و مکانی برای ایجاد ارزش افزوده و همچنین بستری برای توزیع و ترانزیت امن کالا تبدیل شده است. امنیت حاصله و قدرت بازدارندگی امروز کشور مرهون خون شهدایی است که ثبات و آرامش را به منطقه هدیه کرده‌اند.

 

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
abedi
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
0
0
سلام روز نیروی دریایی بر دریا دلان کشور اسلامی مبارک و نهنیت باد که با کسترش مرز های دریایی تا آبهای آزاد و دور دست گام برداشته اند موفقیت این نیروی راهبردی را از درگاه الهی آرزومندیم خدا نگهدار
تحلیل های برگزیده