سالی 20 میلیارد تومان دستمزد مربی بی جام تیم ملی-راهبرد معاصر
لیگ نخبگان فوتبال آسیا | خاموشی نیمار در شب پرفروغ الهلال | میتروویچ استقلال را ۳ تایی کرد ۹ مصدوم و ۴ فوتی در تصادف دلخراش محور زابل به زاهدان توقف در دوبی برابر الغرافه؛ پرسپولیس در لیگ نخبگان مردود شد ویدئو | گل اول الغرافه به پرسپولیس بازجویی از ستاره اسبق بارسلونا به اتهام تجاوز کارشناس صداوسیما: در عملیات وعده صادق ۲۴۰ اسرائیلی کشته شدند فاز اول بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی ایران وارد مدار شد حج ۲۰۰ میلیون تومانی در راه است؟ شرایط جدید بازنشستگی اعلام شد + جزئیات دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی: نرخ سوخت هواپیما سال آینده ۱۱ برابر می‌شود دیدار پوتین و وزیر خارجه کره شمالی پزشکیان به باکو می‌رود صابر برزکار شرور مسلح معروف به هلاکت رسید + عکس بخشنامه عارف به کلیه دستگاه‌های اجرایی و استانداری‌ها درخصوص بکارگیری جوانان، زنان و اقوام در سطوح مدیریتی رئیس سازمان نظام پرستاری: ۱۰ هزار پرستار به زودی استخدام خواهند شد‌

سالی 20 میلیارد تومان دستمزد مربی بی جام تیم ملی

مارک ویلموتس با وجود نام مطرحی که در دنیای فوتبال دارد تاکنون یک بار هم موفق به فتح جامی نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۶ - ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 May 14
کد خبر: ۱۱۱۶۷

به گزارش راهبرد معاصر ،  طبق اعلام رسانه‌های بلژیکی مارک ویلموتس، سرمربی سابق تیم ملی این کشور و ساحل عاج به عنوان جانشین کارلوس کی روش در تیم ملی فوتبال ایران انتخاب شده است و قرار است ۲ مربی هم وطنش و البته جواد نکونام هم به عنوان اعضای کادرفنی در کنار او فعالیت کنند.

مارک ویلموتس یکی از بهترین بازیکنان تاریخ فوتبال بلژیک است. او ۲۲ فوریه ۱۹۶۹ در شهر یودوئینه به دنیا آمد و به عنوان یک هافبک تهاجمی در دوران بازیگری اش پیراهن تیم‌های سنت ترویدن، میشلن، استاندارد لیژ، شالکه آلمان و بوردو فرانسه را به تن کرد.

 

او همچنین آمار ۷۰ بازی و ۲۸ گل ملی را برای تیم ملی بلژیک به جا گذاشت و از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۲ سه بار در جام جهانی همراه این تیم حضور یافت و در جام جهانی کره جنوبی- ژاپن کاپیتان بلژیک بود.

ویلموتس ۲۶ مارس ۲۰۰۳ به عنوان سرمربی موقت تیم شالکه آلمان جانشین فرانک نیوبایر شد، اما در آن تیم‌ تنها هشت بازی دوام آورد و پس از ثبت آمار ۳ برد مقابل تیم‌های بایرن مونیخ، بایرلورکوزن و انرگی کوتبوس، یک مساوی برابر نورنبرگ و چهار شکست مقابل تیم‌های وردربرمن، بوخوم، هانزاروشتوک و هانوفر، قرار گرفتن آبی‌های گلزن کرشن در رتبه هفتم فصل ۰۴-۲۰۰۳ بوندس لیگا و کسب سهمیه پلی آف جام یوفا با شالکه ۳۰ ژوئن ۲۰۰۳ از این تیم برکنار شد.

 

این مربی ۵۰ ساله اول جولای ۲۰۰۴ به تیمی که تحت مدیریت پدرهمسرش یعنی سنت ترویدن بود و دوران فوتبالش را هم از همان تیم شروع کرده پیوست، اما در این تیم هم آمار ضعیف ۲۲ بازی، ۵ برد، ۶ مساوی، ۱۱ باخت به جا گذاشت تا پس از حذف سنت ترویدن از جام حذفی از این تیم هم اخراج شود.

 

نکته عجیب این است که ویلموتس بین سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۵ عضو مجلس سنا بلژیک بوده است.

پس از چهار سال دوری از دنیای مربیگری این مربی در سال ۲۰۰۹ به عنوان دستیار به کادرفنی دیک ادووکات هلندی در تیم ملی بلژیک اضافه شد و به دنبال جدایی این سرمربی مشهور همچنان در این سمت باقی ماند تا این بار جانشین ژرژ لیکنز در جمع شیاطین سرخ (لقب تیم ملی بلژیک) به فعالیت خود ادامه دهد.

 

 

در سال ۲۰۱۲ مسئولان فدراسیون بلژیک تصمیم گرفتند ویلموتس را جانشین سرمربس فعلی تراکتورسازی روی نیمکت سرمربیگری تیم ملی کشورشان کنند.

البته این اسطوره فوتبال بلژیک خوش شانس بود که یکی از طلایی‌ترین نسل‌های تاریخ فوتبال کشورش را در اختیار گرفت. نسلی شامل ستاره‌های درخشانی، چون تیبو کورتوا، توبی آلدروایرلد، توماس فرمائلن، وینسنت کمپانی، یان ورتونگن، راجا ناینگولان، اکسل ویتسل، کوین ده بروین، مروان فلاینی، روملو لوکاکو، ادن هازارد، سیمون مینولت، تورگان هازارد، سیمون مینولت، دریس مرتنز، دیووک اوریگی، ناصر چادلی، عدنان یانوزای که موفق شدند با سرمربیگری ویلموتس پس از ۱۲ سال رویای مردم کشورشان را برای حضور در جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل تحقق بخشند.

 

بلژیک در گروه هشت جام بیستم توانست تیم‌های روسیه و کره جنوبی را با نتیجه مشابه یک بر صفر و الجزایر را ۲ بر یک شکست دهد و به مرحله یک هشتم نهایی صعود کند. در این مرحله هم شاگردان ویلموتس موفق شدند در وقت‌های اضافی تیم آمریکا را ۲ بر یک از سد راه برداند تا برای صعود به نیمه نهایی مقابل آرژانتین به میدان بروند که البته در این مرحله با تک گل گونزالو هیگواین یک بر صفر مغلوب شدند.

 

ویلموتس در یورو ۲۰۱۶ هم سرمربی بلژیک بود و تیمش در گروه سوم آن مسابقات پس از شکست ۲ بر صفر از ایتالیا با برد ۳ بر صفر مقابل ایرلند جنوبی و یک بر صفر برابر سوئد به عنوان تیم دوم راهی مرحله یک هشتم نهایی شد. شاگردان ویلموتس در این مرحله مجارستان را هم مقتدرانه و با نتیجه ۴ بر صفر بردند، اما شکست ۳ بر یک از ولز در مرحله یک هشتم نهایی یورو نشان داد این فرد مرد بازی‌های بزرگ نیست.

 

هرچند ویلموتس موفق شد بلژیک را به مرحله یک چهارم نهایی جام جهانی و یورو برساند، اما این تیم پس از برکناری او با هدایت روبرتو مارتینز اسپانیایی روند فوق العاده تری پیش گرفت و ضمن اینکه مدت‌ها صدرنشین رنکینگ فیفا بود برای نخستین بار موفق شد در جام جهانی روی سکو قرار بگیرد و به رتبه سوم جام جهانی ۲۰۱۸ برسد.

۵۰ بازی، ۳۲ برد، ۸ مساوی و ۱۰ باخت آمار مارک در تیم ملی بلژیک بود جایی که بهترین دوران سرمربیگری اش در آن رقم خورد.

این مربی ۵۰ ساله سرانجام ۱۵ جولای ۲۰۱۶ از سرمربیگری بلژیک کنار رفت و حدود ۹ ماه بیکار بود تا اینکه مسئولان فدراسیون فوتبال ساحل عاج ۲۱ مارس ۲۰۱۷ تصمیم گرفتند برای جانشینی میشل دوسویه فرانسوی سراغ ویلموتس بروند.

 

با این وجود مارک ۱۵ نوامبر ۲۰۱۷ پس از هشت ماه حضور در تیم ملی ساحل عاج و در حالی که تنها ۶ بازی روی نیمکت این تیم نشسته بود، به دلیل کسب نتایج ضعیف در دور دوم مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۸ در قاره آفریقا شامل شکست مقابل تیم‌های مراکش و گابن، تساوی برابر مالی و تنها یک برد در بازی با گابن، همچنین شکست ۵ بر صفر از هلند در دیداری تدارکاتی و شکست از گینه در مقدماتی جام ملت‌های آفریقا از سمت خود اخراج شد.

 

در کنار انتقاد کارشناسان فوتبال بلژیک نسبت به شکست تیم‌های ویلموتس در بازی‌های بسیار مهم همواره سبک بازی تیم‌های این مربی مورد انتقاد قرار گرفته و اهالی فوتبال این کشور اعتقاد داشتند مارک با استفاده از توانایی بازیکنانش با کمی جاه طلبی می‌توانست به موفقیت‌های بیشتری دست یابد.

 

هرچند او ۳ جایزه انفرادی، چون ۲ بار انتخاب به عنوان سرمربی سال بلژیک و البته انتخاب به عنوان برترین سرمربی سال ۲۰۱۵ جهان در مراسم گلوب ساکر امارات را در کارنامه دارد، اما با تیم‌های تحت هدایتش یک بار هم موفق به فتح جام نشده است.

از طرفی برخی رفتار‌های ویلموتس هم در فوتبال بلژیک انتقادات گسترده‌ای به دنبال داشت. شاید عجیب باشد که او به راجا ناینگولان اجازه می‌داد در اردو و رختکن تیم ملی سیگار بکشد. یکی دیگر از رفتار‌های عجیب ویلموتس درگیری اش با تیبو کورتوا، دروازه بان فعلی تیم رئال مادرید و سابق چلسی را به اتهام لو رفتن اطلاعات تیم از طریق پدر این بازیکن از سوی ویلموتس برمی گردد. موضوعی که سبب کنار گذاشته شدن کورتوا از ترکیب تیم ملی بلژیک در برخی بازی‌های یورو و البته شکایت او از ویلموتس شد. این مسائل نشان می‌دهد چنین فردی تبحر خاصی در کنترل نظم تیمش ندارد و شاید این بی انضباطی را در تیم ملی ایران زیرنظر ویلموتس هم شاهد باشیم.

 

در خبر‌ها آمده است که مسئولان فدراسیون فوتبال ایران با ویلموتس توافق کرده اند سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزاز دلار به او پرداخت کنند، اما شاید بد نباشد به مبلغ قرارداد ویلموتس با تیم‌های سابقش هم نگاهی اندازیم.

او تا جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل سالانه حدود ۸۵۰ هزار دلار از فدراسیون بلژیک دستمزد می‌گرفت که این مبلغ پس از جام جهانی تا یورو ۲۰۱۶ به حدود یک میلیون یورو افزایش یافت.

 

برخی رسانه‌ها هم مبلغ مورد توافق ویلموتس با مدیران فدراسیون ساحل عاج را حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار یورو مطرح کرده اند.

 

با این وجود به نظر می‌رسد پرداخت سالانه حدود ۳۰۰ هزار دلار بیشتر از مبلغ دستمزد ویلموتس در ساحل عاج آن هم درحالیکه او از این تیم پس از ۶ بازی اخراج شده و در ۲ سال اخیر هم بیکار بوده است جای سوال داشته باشد. به ویژه اینکه شائباتی درباره نقش برخی مدیران برنامه فعال ایرانی خارج از کشور در توافق فدراسیون با ویلموتس مطرح شده و شاید با نگاهی بدبینانه سود خوبی از این قرارداد به حساب ایجنت‌ها واریز شود.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار