به گزارش راهبرد معاصر، رئیس مجلس امروز در خصوص مطالبات معلمان خرید خدمات و حقوق معلمان خرید خدمات وعده پیگیری داد.حجتالاسلام نصرالله پژمانفر نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۲۱ آذر) و در تذکری شفاهی اظهار داشت: نیروهای خرید خدماتی سابقه زیادی در تدریس دارند و باید حداقل حقوق کارگری به آنها پرداخت شود و بیمه کامل داشته باشند، اما دستگاههای نظارتی به این موضوع ایراد گرفتند و گفتهاند منظور از حقوق کارگری حداقل ۴۴ ساعت کار در هفته است در حالی که این معلمان ۲۴ ساعت در هفته تدریس میکنند.
وی گفت: نیروهای خرید خدماتی مانند سایر معلمان در هفته ۲۴ ساعت تدریس دارند، اما کمتر از ۲ میلیون دریافتی آنها است و حقوق آنها با تاخیر زیادی پرداخت میشود تعداد آنها ۳۲ هزار نفر است و انتظار میرود این موضوع از طریق آموزش و پرورش و دستگاههای نظارتی دنبال شود.
محمد باقر قالیباف رئیس مجلس در پاسخ به تذکر پژمان فر تصریح کرد: با دستگاههای نظارتی صحبت خواهیم کرد؛ درست است که در قانون کار ۴۴ ساعت پیش بینی شده است، اما باید معلمان خرید خدماتی ۲۴ ساعت در هفته تدریس داشته و فرصت مطالعاتی آنها در این ۴۴ ساعت دیده شود لذا از طریق دستگاههای نظارتی این موضوع را دنبال خواهیم کرد.
محمد وحیدی ضمن تشریح مشکلات ایجاد شده برای معلمان خرید خدمات آموزشی، جمعیت آنان را ۳۲ هزار معلم در سراسر کشور برشمرد و تصریح کرد: دستگاههای نظارتی به قرارداد تمام وقت نیروهای خرید خدماتی ایراد وارد کردند و به همین دلیل در پرداخت حقوق این عزیزان خللی ایجاد شد.
وی با یادآوری اینکه وزارت آموزش و پرورش در چندین سال گذشته بخشی از کسری نیروهای خود را از طریق جذب نیروهای خرید خدمات آموزشی برطرف کرد، گفت: به این ترتیب آموزش و پرورش اقدام به عقد قرارداد با برخی شرکتها کرد و از نیروهای فارغ التحصیل هر منطقه برای جبران کسری نیروی آموزشی استفاده شد.
نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان در مجلس با بیان اینکه با پیگیریهای سال گذشته قرارداد معلمان خرید خدمات آموزشی به قرارداد تمام وقت تغییر پیدا کرد، افزود: این درحالیست که پیش از این بر اساس ساعت تدریس حقوق این نیروها پرداخت میشد، ولی با این اقدام علاوه بر اینکه بیمه معلمان خرید خدمات آموزشی به صورت کامل محاسبه شد، ساعت تدریس نیز ۴۴ ساعت در هفته در نظر گرفته شد.
وی اضافه کرد: در ادامه با ورود دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور، قرارداد معلمان خرید خدمات آموزشی تبدیل به قرارداد حق التدریس شد چرا که آموزش و پرورش نمیتواند به صورت تمام وقت با این عزیزان قرارداد منعقد کند.
وحیدی با یادآوری اینکه به همین علت خللی در پرداختی به این نیروها ایجاد شد، تصریح کرد: البته پس از انتصاب وزیر آموزش و پرورش طی جلسهای خواستار تبدیل قرارداد این نیروها به تمام با تعامل با دستگاههای نظارتی شدیم و پیگیر این موضوع هستیم.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس یادآور شد: البته موضوع مهم این است که طرح جذب و ساماندهی نیروی انسانی آموزش و پرورش در حال حاضر در کمیته آموزش و پرورش کمیسیون در حال چکش کاری است که با تصویب این طرح و با در نظر گرفتن سوابق تدریس نیروهای خرید خدمات آموزشی و لحاظ ضریب مثبت برای این عزیزان، آنها میتوانند در آزمون آموزش و پرورش شرکت کنند.
وی تأکید کرد: مصوبه کمیسیون آموزش و رتحقیقات مجلس قطعا در راستای سیاستگذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهد بود و کمیسیون نگاه مثبتی نسبت به جذب نیروهای غیررسمی فعال در آموزش و پرورش دارد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم اضافه کرد: طرح کمیسیون آموزش بار مالی برای دولت به دنبال نخواهد داشت چراکه در حال حاضر نیز دولت به نیروهای فعال در آموزش و پرورش حقوق و مزایا پرداخت میکند.
وحیدی، جمعیت نیروهای خرید خدمات آموزشی در سراسر کشور را حدود ۳۲ هزار معلم برآورد کرد و گفت: البته همه استانها از نیروهای خرید خدمات برخوردار نیستند، بلکه این نوع همکاری بیشتر در استانها شکل گرفته که از کمبود معلم بیشتری برخوردار بودند.
صبح روز ۱۸ آذر ماه جمعی از معلمان خرید خدمات اصفهان مقابل اداره آموزش و پرورش تجمع کرده و از نابرابری حقوق خود شکایت کردند.
یکی از این معلمان گفت:ما نیروهای خرید خدمات هستیم که در اصفهان حدود ۳ هزار نیرو مشغول به فعالیت هستیم.
وی گفت: براساس بخشنامه ارسال شده برای ما حقوق یک میلیون تومان با ۱۵روز بیمه در نظر گرفته اند و این میزان دریافتی کفاف گذران زندگی را نمیدهد.