زالی: توزیع عادلانه پزشک متخصص در مناطق محروم در دستور کار قرار گیرد-راهبرد معاصر
پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول دستگیری اراذل و اوباش مسلح شرق تهران اساسنامه نهضت سوادآموزی تغییر کرد؟ پرداخت بیش از ۲۹۵ هزار فقره تسهیلات به بازنشستگان کشوری اولین تصاویر از تیراندازی به یک اتوبوس مسافربری زاهدان + واکنش فوری یک مقام ارشد پلیس رئیس سازمان نظام پزشکی: اتحاد بین طب سنتی و مدرن منافع برخی را به خطر می‌اندازد دستور جدید وزیر علوم به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور

زالی: توزیع عادلانه پزشک متخصص در مناطق محروم در دستور کار قرار گیرد

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت:طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در کشور فارغ از کمبود پزشک، توزیع عادلانه متخصص در مناطق محروم باید در دستور کار قرار گیرد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۴ - ۲۱ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 12
کد خبر: ۱۱۳۳۴۵

به گزارش راهبرد معاصر رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن بررسی مدل‌های متعدد به منظور رفع چالش نیروی انسانی، بهترین مدل را باز توزیع عادلانه نیروی متخصص اعلام کرد. علیرضا زالی در دیدار با فتیه گولن گدیک هماهنگ کننده توسعه نیروی کار سلامت از دفتر مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی و دکتر پاسکال زورن هماهنگ کننده توسعه نیروی کار سلامت از دفتر ستادی سازمان بهداشت جهانی، توضیحاتی در خصوص سیستم بهداشت و درمان و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ارائه کرد.
وی با اشاره به ادغام خدمات بهداشتی و درمانی در فعالیت‌های آموزشی و درمانی و فرصت‌های نوین ایجاد شده در این راستا، عنوان کرد: دانشگاه در حوزه پژوهش، تحقیقات کاربردی، ارتقای شاخص‌های بهداشتی، استقرار نظام شبکه و مراقبت‌های اولیه و تجربه مقابله با کرونا دستاوردهای قابل توجهی داشته است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص چالش کمبود نیروی انسانی در نظام سلامت، یادآور شد: گسترش فرهنگ خودمراقبتی که در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری به آن اشاره شده در کنار ارتقای سطح سواد سلامت مردم می‌تواند نقش موثری برای جبران کمبود نیروی انسانی در حوزه سلامت ایفا کند.
زالی ادامه داد: توسعه فعالیت‌های تیمی با مشارکت کنشگران حوزه سلامت، افزایش سطح سواد عمومی مردم به ویژه در شرایط کنونی که بیماری‌های غیرواگیر شیوع بیشتری پیدا کرده و استفاده از فناوری‌های نوین و تله مدیسین در زمینه بیماریابی و ارائه مشاوره‌های پزشکی می‌تواند در رفع کمبود نیروی انسانی تاثیر بسزایی داشته باشد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: برنامه‌ریزی برای تربیت نیروی انسانی در حوزه سلامت کشور بر اساس یک استراتژی، جمع آوری شواهد کافی، نگاه آینده نگرانه، تبیین نیازهای واقعی حوزه سلامت در تناسب با پارامترهای موثر مورد تاکید نمایندگان سازمان بهداشت جهانی قرار گرفت.
وی در خصوص راه حل‌های ارائه شده در این جلسه برای مقابله با چالش کمبود نیروی متخصص در مناطق محروم، اضافه کرد: بهترین مدل پیشنهاد شده مدلی بود که صبح امروز نیز مقام معظم رهبری در دیدار با جمعی از پرستاران به آن تاکید داشت. بر اساس این مدل بازتوزیع عادلانه پزشک متخصص در کشور به کمک تعریف بسته‌های تسهیلاتی حقوقی، قانونی، رفاهی و معیشتی باید صورت گیرد.
زالی ادامه داد: ایجاد شبکه‌های اقماری میان دانشگاه‌های علوم پزشکی بزرگ کشور و مناطق محروم، راه حل دیگری بود که در این جلسه مطرح شد که با توجه به گسترش پزشکی از راه دور این امکان وجود دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر اهمیت بومی گزینی، گسترش فضای آموزشی و تامین اعضای هیئت علمی کافی در مناطق محروم بر اساس نقشه آمایش علوم پزشکی برای رفع چالش‌های نیروی انسانی تاکید کرد.
وی ادامه داد: بر اساس افق چشم انداز ۱۴۰۴، یکی از پارامترهای مدل سازی، تخمین نیروی انسانی نسبت به جمعیت است که البته نیاز به تعریف پارامترهای دیگر نظیر پراکندگی جمعیت، نوع آمایش بیماری‌ها و زیست بوم هر منطقه دارد که مورد توجه سایر کشورها نیز خواهد بود.
زالی چگالی حضور پزشکان در مناطق محروم را پایین دانست و افزود: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در کشور فارغ از کمبود پزشک، توزیع عادلانه متخصص در مناطق محروم باید در دستور کار قرار گیرد.

نیروهای سلامت باید در قالب یک تیم خدمت ارائه دهند

گولن گدیک هماهنگ کننده توسعه نیروی کار سلامت از دفتر مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی نیز در حاشیه این دیدار عنوان کرد: سازمان بهداشت جهانی سال جاری میلادی را به دلیل اهمیت فعالیت‌های کادر بهداشت و درمان در بحران کرونا، سال نیروی انسانی سلامت نامگذاری کرده است.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به شاخص‌های سلامت تعریف شده در افق ۱۴۰۴ ایران، بحث نیروی انسانی سلامت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. همچنین خدمت رسانی سلامت باید در قالب کار تیمی صورت گیرد.
زورن هماهنگ کننده توسعه نیروی کار سلامت از دفتر ستادی سازمان بهداشت جهانی نیز در این دیدار تاکید کرد: موضوع توزیع و باز توزیع نیروی انسانی سلامت در تمام کشورها مطرح است و سازمان بهداشت جهانی به عنوان یک آژانس تخصصی، راهنمای نگهداری نیروی انسانی را تدوین و منتشر کرده است و باید تحلیل درستی متناسب با هر منطقه از این راهنما انجام شود.
وی ادامه داد: کادر بهداشت و درمان باید به صورت تیم، خدمت ارائه دهند و این فرآیند خدمت رسانی باید پایش و ارزشیابی شود تا به سیستم اطلاعاتی بهداشت دسترسی پیدا کنیم./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار