روسیه: آمریکا در ایجاد دموکراسی در خانه شکست خورده‌ است-راهبرد معاصر
واکنش عراقچی به تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم خطوط کشتیرانی ایران پیام تسلیت حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی به مناسبت شهادت «محمد عفیف» موافقت بایدن با به‌کارگیری موشک‌های دوربرد توسط اوکراین علیه روسیه کشته‌شدن ۸ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق زمین‌لرزه ۶.۲ ریشتری در ژاپن هشدار «گروسی» نسبت به ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین در پی حملات روسیه ادعای هاآرتص: نتانیاهو با پایان جنگ در لبنان موافق است، اما از غزه خارج نمی‌شود انفجار مقابل یک مسجد در وزیرستان پاکستان؛ ۷ نفر کشته و زخمی شدند ادعای واشنگتن پست: ترامپ به معامله با ایران فکر کرده است تروئیکای اروپایی در تدارک یک قطعنامه علیه ایران در شورای حکام در نشست عراقچی با مدیران ارشد رسانه‌ها چه گذشت؟ رئیس سازمان انرژی اتمی: قطعنامه جدید علیه ایران صادر شود سریع پاسخ می‌دهیم بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل کشته شدن ۴ تروریست در کرکوک

روسیه: آمریکا در ایجاد دموکراسی در خانه شکست خورده‌ است

یک مقام ارشد روسیه گفت: آمریکا در ایجاد دموکراسی در خانه شکست خورده‌اند اما خیلی مشتاقند که این کار را در کشورهای دیگر انجام دهند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۰ - ۲۲ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 13
کد خبر: ۱۱۳۵۳۵

به گزارش راهبرد معاصر یک مقام ارشد روسیه گفته شکست ارزش‌های آمریکایی در داخل این کشور باعث شده هدف خودخوانده این کشور برای ترویج دموکراسی در جهان با مشکل مواجه شود.

«یوری آوریانوف»، از مقام‌های ارشد شورای امنیت ملی روسیه از برگزاری نشست موسوم به «نشست دموکراسی» به میزبانی آمریکا انتقاد کرد و گفت: «نخبگان سیاسی در آمریکا دارند سعی می‌کنند خودشان را متقاعد کنند که کشورشان هنوز تنها ابرقدرت موجود است و سلطه جهانی‌شان چالش‌پذیر نیست و همه قدرت‌های جهان خودشان را فقط با واشنگتن همسو می‌کنند.»

وی اضافه کرد: «در زبان روسیه‌ای ضرب‌المثلی هست که می‌گویند کسانی که کاری را خودشان انجام می‌دهند دیگران را درباره آن موعظه می‌کنند. این کاری است که آمریکا انجام می‌دهد: آنها در ایجاد دموکراسی در خانه شکست خورده‌اند اما خیلی مشتاقند که این کار را در کشورهای دیگر انجام دهند.

او اضافه کرد: «رهبران آمریکا چه کار دیگری می‌توانند انجام دهند؟ فقط می‌توانند به بازی‌های ایدئولوژیک رو بیاورند تا خودشان و دیگران را مجاب کنند که آمریکا هنوز الگوی دموکراسی است و از حق اخلاقی برای تعیین اینکه کدام کشورها در این الگو می‌گنجند و کدام‌ها را نمی‌توان دموکراسی نامید برخوردار است.»

دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور امریکا از 110 کشور برای شرکت در یک نشست مجازی موسوم به «نشست دموکراسی» که از امروز آغاز شده دعوت به عمل آورده است.

چند روز پیش هم یک اندیشمند آمریکایی از این ایده انتقاد و تصریح کرد که واشنگتن اکنون در جایگاهی نیست که نشست دموکراسی را رهبری کند.

«استفان والت»، استاد دانشگاه هاروارد، نظریه‌پرداز و نویسنده مطرح آمریکایی در یادداشتی نوشت: «چون راه واقعی بازارگرمی برای دموکراسی-چنانچه خود بایدن هم اذعان کرده- این است که نشان بدهیم جوامع دموکراتیک می‌توانند عملکرد بهتری نسبت به بدیل‌های استبدادی‌شان داشته باشند. این به معنای آن است که این جوامع بایستی بتوانند همزمان با حفظ آزادی‌ها و منزلت‌های شهروندی که دموکراسی‌های واقعی به آنها متکی هستند زندگی‌های مرفه‌تر، امن‌تر و رضایت‌بخش‌تری برای شهروندان خودشان ایجاد کنند.»

اندیشمند آمریکایی در ادامه با اشاره به چند دلیل تأکید کرده که آمریکا در جایگاه مناسبی برای رهبری این تلاش قرار ندارد. او می‌نویسد: «متأسفانه، ایالات متحده در حال حاضر در جایگاه مناسبی برای هدایت این مسئله قرار ندارد. واحد "اطلاعات اقتصادی" قبل از به قدرت رسیدن دونالد ترامپ رتبه ایالات متحده را به "دموکراسی‌های معیوب" تنزل داد و از آن زمان هیچ اتفاقی رخ نداده که این جایگاه تغییر کند.»

وی در ادامه با اشاره به مخالفت برخی از اعضای حزب جمهوری‌خواه با نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری 2020 آمریکا می‌نویسد: «بر عکس، یکی از دو حزب سیاسی اصلی آمریکا هنوز از پذیرفتن اینکه انتخابات ریاست‌جمهوری 2020 قانونی بوده امتناع می‌کند و هنوز در تلاش است هنجارهای دموکراتیک را فرسوده کرده و انتخابات آتی را به سمت و سوی مطلوب خودش هدایت کند.»

استفان والت در ادامه نوشته فهرست شرکت‌کنندگان در این نشست به صورتی «دلبخواهانه و ناسازگار» انتخاب شده‌اند. او به طور مشخص به مورد مجارستان و جمهوری کنگو اشاره کرده و نوشته اینکه مجارستان علی‌رغم داشتن رتبه‌ای بهتر در «فریدم هاوس» دعوت نشده در صورتی که جمهوری کنگو دعوت شده جای سوال دارد.

استفان والت تصریح کرده برگزاری این نشست هم نشان‌دهنده دو مشکل تکرارشونده در سیاست خارجی آمریکا است: «ناتوانی در تعیین اولویت‌های روشن و پایبندی به آنها و تمایل به وضع اهداف بلندپروازانه و ناتوانی در اجرایی کردن آنها.»

برگزاری این نشست پیش از این با انتقاد روسیه و چین روبرو شده است. سفرای چین و روسیه در آمریکا چند روز پیش برگزاری این نشست را عامل تفرقه بین‌المللی و در تناقض با روند تحولات جهان مدرن توصیف کردند./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده