قتل عام حیوانات وحشی در چالوس با طاعون نشخوار کنندگان-راهبرد معاصر
رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی

قتل عام حیوانات وحشی در چالوس با طاعون نشخوار کنندگان

سید اصغر مطهری، رئیس اداره حفاظت محیط زیست چالوس و کلاردشت از شناسایی لاشه ۵۰ راس نشخوارکنندگان حیات وحش در عرصه‌های طبیعی کلاردشت بویژه ارتفاعات علم کوه خبرداد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۸ - ۲۷ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 18
کد خبر: ۱۱۴۰۴۶

به گزارش راهبرد معاصر، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان‌های چالوس و کلاردشت از شناسایی لاشه ۵۰ راس نشخوارکنندگان حیات وحش در عرصه‌های طبیعی کلاردشت بویژه ارتفاعات علم کوه خبرداد.

سید اصغر مطهری روز شنبه گفت: این لاشه‌ها پس از گزارش اخیر کوهنوردانی که به قله علم کوه و تخت سلیمان صعود کردند، پیدا شده است.

وی توضیح داد: ماموران یگان حفاظت محیط زیست پس از اطلاع از این موضوع از دو روز پیش به منطقه اعزام شدند و مشغول جمع آوری لاشه‌هایی هستند که با ذوب شدن برف قابلیت دسترسی یافته اند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان‌های چالوس و کلاردشت شمار لاشه‌های شناسایی شده نشخوار کننده حیات وحش در این منطقه را از زمان شیوع بیماری طاعون تاکنون دستکم ۱۷۰ راس اعلام و پیش بینی کرد: احتمال دارد به خاطر وجود تعداد زیادی از لاشه‌ها در نقاط سخت گذر مانند صخره‌ها، دره‌ها و حتی پنهان شدن در برف قابل مشاهده و شناسایی نباشند.

وی با اظهار این که راه درمانی برای بیماری طاعون این گروه از حیات وحش وجود ندارد، گفت: افزایش پایش و رصد وضعیت گونه‌های جانوری بخصوص علفخواران وحشی در منطقه، اعزام دامپزشک، بازدید مشترک از منطقه با دامپزشکی، قرنطینه کردن محدوده، کنترل تردد و پیگیری واکسیناسیون دام‌های اهلی از طریق دامپزشکی، جمع آوری و امحاء بهداشتی لاشه‌ها با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، تداوم ضد عفونی آبشخور‌ها و استمرار فعالیت‌ها تا مهار بیماری از اقدامات کنترلی و مقابله با این بیماری محسوب می‌شود که در حال انجام است.

مطهری یکی از موانع کنترل و مهار بیماری طاعوت نشخوارکنندگان کوچک در منطقه را عدم رعایت مصوبات شورای عالی مدیریت بحران شهرستان اعلام کرد و توضیح داد: متاسفانه با وجود منع ورود و تردد گردشگران به عرصه‌های طبیعی منطقه مخصوصا عرصه‌های طبیعی کلاردشت و نیز مرزن آباد چالوس، گزارش‌های ماموران ما نشان می‌دهد که عده زیادی از گردشگران، افراد طبیعت گرد و کوهنورد در این مناطق تردد دارند.

وی هشدار داد که تردد در مناطقی که بیماری طاعون شیوع دارد و دارای پوشش گیاهی است سبب می‌شود تا لباس تردد کنندگان آلوده شده و این آلودگی به مناطق دیگر برسد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان‌های چالوس و کلاردشت هشدار داد درصورت عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی روز به روز آمار تلفات نشخوار کنندگان حیات وحش در این منطقه افزایش پیدا خواهد کرد.

شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک برای نخستین بار ۱۷ مهر ماه جاری با مشاهده تعدادی لاشه از گونه کل و بز وحشی در منطقه شکار ممنوع طالقان استان البرز که هم مرز با مازندران است رسانه‌ای شد و سپس به مازندران رسید/ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر