به گزارش راهبرد معاصر؛ برخی از متقاضیان وام ازدواج میگویند که برای ثبتنام وام با مشکل مواجه شدهاند و سامانه وام اجازه ثبت نهایی درخواست را نمیدهد.
در این شرایط سایتهایی هستند که مدعیاند درخواست وام ازدواج را با دریافت مبلغی بین ۲۰۰ تا ۳۵۰ هزار تومان ثبت میکنند. این درحالی است که ثبتنام این وام در کافینتها حدود ۵۰ هزار تومان است، یعنی این سایتها شش برابر مبلغی که یک کافینت دریافت میکند را از متقاضیان میگیرند.
پیگیریهای تجارتنیوز از بانک مرکزی نشان میدهد که هیچ یک از این سایتها مجوز رسمی ندارند، مورد تایید بانک مرکزی نیستند.
همچنین زوجین میتوانند با هزینه کمتر از ۵۰ هزار تومان با اسکن چند مدرک درخواست خود را ثبت کنند.
ثبتنام وام ازدواج از طریق این سایت اینگونه است که ابتدا بانک مورد نظر و استان خود را انتخاب میکنید سپس با پرداخت مبلغ مشخص شده به مراحل بعدی مثل تکمیل اطلاعات، دریافت کد رهگیری و تعیین شعبه منتقل میشوید و تمامی تغییرات ثبتنام از طریق پیامک به اطلاع شما میرسد.
بر خلاف مبلغ بالایی که این سایتها میگیرند، ثبتنام را به درستی انجام نمیدهند. یکی از زوجین به تجارتنیوز میگوید: پس از گذشت یک ماه هنوز پاسخی به ما ندادهاند.
به گفته زوجین ثبتنام کننده در این سایتها در زمان پرداخت وجه وعده وام ازدواج یک هفتهای داده میشود اما وضعیت اینگونه نیست.
بر اساس گفته متقاضیان این سایتها چند روز از دریافت پول برای ثبتنام وام ازدواج کاری انجام نمیدهند و مشکل را گردن بانکها میاندازند.
اپراتور یکی از این سایتها میگوید: ما مجوز رسمی داریم و به راحتی میتوانیم برای شما درخواست وام ازدواج بدهیم. پس از حدود یک تا دو ماه وام به حساب شما واریز میشود.
این سایتها ادعا میکنند که یک الی دو ماه پس از ثبتنام مبلغ وام به حساب زوجین واریز میشود، در حالی که مشکل اصلی نبود نقدینگی در بانکهاست. ثبتنام نیز به راحتی با چندبار تلاش انجام میشود و نیازی به واریز پول به حساب سایتهای متعدد نیست.
پیش از این بانک مرکزی اعلام کرده بود که سامانه «تسهیلات قرض الحسنه ازدواج بانک مرکزی» تنها مرجع رسمی برای ثبتنام متقاضیان است و این سامانه ارتباطی با هیچیک از سایتهای فعال در این زمینه ندارد./ تجارت نیوز