پزشکیان: ترامپ هنوز مردم ایران را نشناخته است / ما خواهان جنگ نیستیم بیانیه نمایندگان مجلس درباره مذاکرات با آمریکا: جمهوری اسلامی تنها به توافقی عادلانه و رفع کامل تحریم‌ها رضایت می‌دهد قالیباف: ایران هوشمندانه عمان را به عنوان واسطه مذاکرات انتخاب کرد دیدار مشاور امنیت ملی عراق و قاآنی در بغداد رئیس جمهوری وارد کرمانشاه شد سرلشکر سلامی: عبارات رئیس جمهور آمریکا بر ملت ایران اثر ندارد لایحه پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شد رهبر معظم انقلاب: ایستادگی در برابر ظالمان علّت دشمنی با ماست سرلشکر باقری: هر ۶ ماه شاهد ارتقاء چشمگیر توان دریایی ایران خواهیم بود سرلشکر سلامی: امروز قدرت ما ده‌ها برابر بیشتر از سال گذشته است/ ایران در مذاکرات، با شکوه ایستاده رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب: قدرت ایران آمریکا را به مذاکره واداشته است سردار حاجی‌زاده: ایران امروز قوی‌تر از گذشته است/ تهدید نظامی علیه کشور واقعیت ندارد آیت الله سیستانی در دیدار با آیت الله جوادی آملی: نگاه ما به حوزه علمیه قم، هیچ تفاوتی با نگاه‌مان به حوزه نجف ندارد سرلشکر باقری: ممکن است دشمنان آغازگر یک درگیری باشند، اما پایان درگیری، زمان و مکان درگیری را ایران مشخص خواهد کرد پزشکیان: ایران و ازبکستان پاره‌های یک پیکرند

تغییر جدید در دولت آیت الله رئیسی/ احتمال تغییر کدام وزرا وجود دارد؟

از هفته گذشته مساله استیضاح یا استعفای وزیر اقتصاد مطرح شده و حالا برخی از چهره‌های سیاسی از تغییر وزیر راه و شهرسازی خبر می‌دهند. آن هم در حالی که تنها چهار ماه از استقرار دولت جدید گذشته. آیا تغییرات دولت رئیسی آغاز شده است؟
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۲ - ۰۷ دی ۱۴۰۰ - 2021 December 28
کد خبر: ۱۱۵۵۶۸

به گزارش راهبرد معاصر؛  محمد مهاجری، فعال سیاسی در توییتی از تغییرات قریب‌الوقوع در دولت رئیسی خبر داده است. او در توییتی نوشت: در محافل سیاسی گفته می‌شود در تغییرات قریب الوقوع دولت‌ سیزدهم، سعید محمد جایگزین رستم قاسمی در وزارت راه و شهرسازی خواهد شد.

 

بعد از رد صلاحیت سعید محمد و حمایت او از ابراهیم رئیسی، گفته می‌شد که احتمالا سعید محمد در دولت رئیسی پست می‌گیرد و بسیاری متفق‌القول بودند که محمد به وزارت راه و شهرسازی می‌رود و رستم قاسمی هم وزیر نفت می‌شود.

 


اما پست وزارت نفت به جواد اوجی رسید و رستم قاسمی به وزارت راه و شهرسازی رفت. اگرچه به نظر می‌رسید او همچنان سودای رفتن به وزارت نفت را دارد. حتی روزی که او برای گرفتن رای اعتماد به مجلس رفت اشتباه کرد و گفت: «۱۰ دستور را نوشته‌ام که در اولین روز حضورم در وزارت نفت آنها را در دستور کار قرار می‌دهم.»

 

جایگزین وزیر راه کیست؟
اما به نظر می‌رسید که پشت این اشتباه لفظی قاسمی ماجرایی وجود داشت. چراکه گفته می‌شد رستم قاسمی گزینه نهایی وزارت نفت دولت رئیسی بوده و دقیقه ۹۰ نام او از وزارت نفت خط خورده و به وزارت راه و شهرسازی رفته است.

 

نام سعید محمد هم در لیست وزرای دولت رئیسی نیامد و او در مهرماه دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی شد. اما حالا گفته می‌شود که رستم قاسمی باید از کابینه خداحافظی کند و سعید محمد قرار است جای او را بگیرد.


اما احتمال تغییر دولت رئیسی، محدود به این مورد نیست. مساله استیضاح یا استعفای وزیر اقتصاد هم مطرح است. اگرچه سخنگوی دولت امروز در سخنانی مساله استعفای خاندوزی را رد کرد و گفت: این شایعات بیشتر به یک شوخی تلخ شبیه است و ارزشی برای پاسخ ندارد. وزیر اقتصاد جزو فعال‌ترین، با انگیزه‌ترین و پرکارترین وزرای دولت است.

 

اما قبل از خاندوزی هم ماجرای استیضاح فاطمی امین، وزیر صمت مطرح شده بود. مجلس در پی افزایش قیمت خودرو استیضاح فاطمی امین را کلید زد. اما این ماجرا مسکوت ماند. شاید هم تعداد امضاها به حد نصاب نرسید.

 

دلیل تغییرات کابینه رئیسی چیست؟
دولت رئیسی درست در زمانی بر سر کار آمده که شرایط اقتصادی دشوار است. اما او و وزرایش وعده اصلاح امور را داده بودند. رئیسی و وزیر اقتصاد گفته بودند شرایط بورس را سریع اصلاح می‌کنند و وزیر صمت هم گفته بود قیمت خودرو را کاهش می‌دهد.

 

اما نه شرایط بورس بهتر شد و نه خودرو ارزان شد. برعکس، شرایط بورس بدتر شد و قیمت خودرو به صورت رسمی افزایش یافت. نرخ دلار از ۲۵ به ۳۰ هزار تومان رسید.

 

احتمالا امکان بهبود شرایط ظرف چهار ماه وجود نداشته اما مساله وعده‌هایی است که رئیسی داده بود. او گفته بود که سریع و فوری و انقلابی، شرایط را اصلاح می‌کند.

 

از طرف دیگر، مجلس هم وعده‌های بسیاری به مردم داده و با عدم تحقق آن، احتمالا وزرای دولت را به مجلس می‌کشاند. نکته دیگر اینکه، مردم مدت‌هاست که منتظر بهبود شرایط اقتصادی هستند./ تجارت نیوز

ارسال نظر