به گزارش راهبرد معاصر تازهترین آمارهای رسمی از رشد واردات رسمی گوشی تلفن همراه از سال ۹۸ تا پایان آذر ۱۴۰۰، گوشی موبایل را به لحاظ ارزش، صدرنشین جدول واردات در ۹ ماه منتهی به آذر ماه امسال کرده است.
شیوع ویروس کرونا و تغییر شیوههای کار و تحصیل، عواملی بود که تقاضا برای گوشیهای تلفن همراه را افزایش داد.
در دو سال گذشته به دلیل نیاز بیشتر به موبایل، واردات آن افزایش داشت و به دلیل افزایش نرخ ارز با افزایش قیمت همراه بود.
با توجه به صدرنشنینی ارزش موبایل در لیست کالاهای وارداتی در آذر ۱۴۰۰، قیمت موبایل کاهش مییابد؟
مهدی محبی، رئیس اتحادیه دستگاههای مخابراتی، ارتباطی و لوازم جانبی تهران در گفتگو با تجارتنیوز با اشاره به افزایش واردات در آبان توضیح داد: افزایش واردات بر اساس عرضه و تقاضا در بازار است و تاثیر چندانی در قیمت موبایل ندارد.
او افزاد: از آن جایی که موبایل کالایی تماما وارداتی است، نوسان قیمت دلار بر قیمت گوشی موبایل اثرگذار است. اما به دلیل واردات موبایل با ارز نیمایی، نوسان دلار در بازار آزاد اثر کمتری در قیمتگذاری در بازار موبایل دارد اما بیتاثیر نیست.
محبی به این نکته اشاره کرد که بازار واردات موبایل بازاری رقابتی است و اگر نرخ دلار نیمایی نوسان زیادی داشته باشد شرکتهای وارداتی برای رقابت با یکدیگر سود خود را تغییر میدهند تا با سایر شرکتها رقابت کنند.
در همین رابطه ابراهیم درستی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی تصویری، تلفن همراه و لوازم جانبی در گفتوگو با همشهری گفته است: افزایش قیمت گوشی موجب رشد تقاضا برای محصولات رده قیمتی پایین و متوسط و حتی گوشیهای دست دوم در بازار شده است.
او با اشاره به اینکه از ابتدای امسال افزایش قیمت چندانی را در گوشی و تبلت نداشتهایم، افزود: قیمت موبایل در بازار کنونی تثبیت شده است و در بازار رکود وجود دارد.
پیشبینیها از قیمت دلار اینگونه است که فعالان بازار ارز به دلیل شایعههای مختلف از فعالیت در بازار دست نگه داشتهاند و منتظر مشخص شدن نتیجه نهایی مذاکرات هستند./تجارت نیوز