ترامپ و جنگ اقتصادی با مردم ایران
رئیس جمهور آمریکا در تازهترین سخنانش عنوان کرده که به دنبال جنگ نظامی نیست و ترجیح میدهد حمله اقتصادی با ایران داشته باشد.
به گزارش راهبرد معاصر ، ترامپ رئیس جمهور آمریکا شب گذشته در گفتگو با فاکس نیوز اعلام کرد که به دنبال جنگ نیست، چراکه اقتصادش آسیب خواهد دید و مردمش کشته خواهند شد. او البته عنوان کرد که "من ترجیح میدهم اگر بخواهم حملهای هم کنم، اقتصادی باشد. ما کشوری قویتر از نظر اقتصادی ساختهایم... ما از لحاظ اقتصادی قدرت فوق العادهای داریم، اگر بتوانم همه چیز را از لحاظ اقتصادی حل کنم، این همان راهی است که من میخواهم."
گفته ترامپ نشان میدهد که تحرکات نظامی آمریکا در منطقه اعم از اعزام ناوهواپیمابر آبراهام لینکلن به خلیج فارس و حضور جنگندههای آمریکایی در پایگاههای منطقهایش با هدف حمله نظامی نیست و به دنبال مانور نظامی و جنگ روانی است.
ترامپ گرچه گفته است که ترجیح میدهد حملهاش اقتصادی باشد، اما اقدامات وی همچون اعمال تحریمهای نفتی و... نشان میدهد که آمریکا از چندی پیش حملات اقتصادی خود را علیه ایران آغاز کرده است. البته برخی از مسئولان و کارشناسان ایرانی معتقدند که آمریکا از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی با تحریمهایی که علیه مردم ایران اعمال داشته، حمله اقتصادی را به ایران آغاز کرده، اما در دوره جدید و با روی کار آمدن دولت ترامپ این حملات صریحتر و گستردهتر شده است که میتوان آن را جنگ اقتصادی دانست.
آمریکا از چند سال پیش جنگ تعرفهها را علیه چین آغاز کرده که این نبرد به یک نبرد تجاری تبدیل شده است. آمریکا هم با اعمال تحریمهایی علیه روسیه، نبردی را علیه این کشور آغاز کرده است که تحریمهای آمریکا از سوی نخست وزیر روسیه، جنگ تجاری تمام عیار خوانده شده است. ایران هم البته از چند سال پیش با دستور کار قرار دادن "اقتصاد مقاومتی" به مقابله با تحریمها و فشارهای اقتصادی دشمنان پرداخته است.
رهبر انقلاب در سال 1389 برای نخستین و در دیدار کارآفرینان موضوع اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند و در بهمن ماه 1392 سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را به مسئولان ابلاغ کردند. ایشان در ابتدای سیاستهای ابلاغی عنوان فرمودهاند که "پیروی از الگوی علمی و بومی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی، عامل شکست و عقب نشینی دشمن در جنگ تحمیلی اقتصادی علیه ملت ایران خواهد شد."
توسعه کارآفرینی، افزایش مشارکت آحاد جامعه در فعالیتهای اقتصادی، اقتصاد دانشبنیان، تقویت عوامل تولید، ارتقای شاخصهای عدالت اجتماعی، اصلاح نظام مالی کشور و شفافسازی اقتصاد و سالمسازی آن از جمله مهمترین محورهای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی است. این سیاستها از سوی کارشناسان اقتصادی مورد استقبال قرار گرفته است و تاکید کردهاند که در شرایط جنگ اقتصادی بهترین نسخه برای کشور، اقتصاد مقاومتی است.
ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی نیز در آذر ماه سال 94 تاسیس شد. البته این ستاد پیش از آن ستاد راهبردی اقتصاد مقاومتی نام داشت که "مجید انصاری" معاون وقت پارلمانی رئیس جمهور از تغییر نام این ستاد به ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با تاکید رهبر انقلاب خبر داد. ریاست این ستاد بر عهده معاون اول رئیس جمهور است و بسیاری از اعضای هیات دولت نیز از اعضای این ستاد هستند.
همچنین در خرداد ماه سال گذشته، شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوای سهگانه تشکیل شد تا ظرفیتهای لازم برای مقابله با جنگ اقتصادی پای کار بیاید.
منبع : تسنیم