پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام کاظم صدیقی ابلاغ دستورالعمل بازنشستگی مادران با ۲۰ سال سابقه خدمت جزئیات طرح جدید پیش نویس نیرو‌های شرکتی فرزند حجت الاسلام کاظم صدیقی درگذشت پزشکیان: رعایت قوانین عفاف و حجاب باید از سوی مدیران و کارکنان دستگاه‌ها آغاز شود /توصیه جدی رئیس جمهور به صدا و سیما ابلاغ آیین‌نامه نظام بودجه‌ریزی و پرداخت مبتنی بر عملکرد در دستگاه‌های اجرایی تعیین تکلیف پرداخت فوق العاده خاص کارمندان فرمانده سپاه عاشورا: هیچ جاسوسی در دفاع مقدس ۱۲ روزه در آذربایجان شرقی دستگیر نشد عارف: حمله به تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای ایران نقض فاحش موازین بین‌المللی است/ سند همکاری‌های اعضای شانگهای امضا شد جزئیات تازه درباره شهادت سردار حاجی‌زاده از زبان سخنگوی سپاه خبر مهم رئیس سازمان اداری و استخدامی درباره حقوق کارکنان دولت وزیر اطلاعات: طرح «مقابله با نفوذ» در حال بررسی در کمیسیون امنیت ملی است خرازی خطاب به ترامپ: با ایران مذاکره واقعی کنید/استقلال خود را به حراج نمی‌گذاریم جزئیات سقوط بالگرد مرحوم رئیسی از زبان غلامحسین اسماعیلی: در نقطه سقوط بالگرد فقط هفت پیکر پیدا شد... + فیلم آغاز ثبت‌نام انتخابات شورا‌های اسلامی روستا‌ها

مجلس به پایان رویه غلط «مدرسه‌داری مسئولان» رای خواهد داد؟

ممنوعیت مدرسه‌داری مسئولان در انتظار رأی مثبت نمایندگان مجلس است؛ در صورت تصویب نمایندگان، یکی از گلوگاه‌های "تعارض منافع" در آموزش و پرورش از بین خواهد رفت.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۳ - ۲۵ دی ۱۴۰۰ - 2022 January 15
کد خبر: ۱۱۷۷۹۴

به گزارش راهبرد معاصر اصلاح موادی از قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی در کمیسیون آموزش مجلس مصوب شده است و طبق پیشنهادی در این طرح، تاسیس یا اداره مدرسه یا مرکز آموزشی و پرورشی غیردولتی از سوی تمام مقامات موضوع ماده (۷۱) قانون مدیریت خدمات کشوری و همترازان آنان، روسای سازمان‌ها و مراکز تابعه وزارت آموزش و پرورش، مدیران کل ستادی و استانی، روسای ادارات ستادی و شهرستان‌ها و مناطق و نواحی و بستگان درجه یک آنها در زمان تصدی پست و تا یک سال بعد از زمان اتمام تصدی ممنوع است.

 

مقامات اشاره شده در ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری بدین شرح است: روسای سه قوه،  معاون اول رئیس‌جمهور، نواب رئیس مجلس شورای اسلامی و اعضاء شورای نگهبان، وزراء، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و معاونین رئیس‌جمهور، استانداران و سفرا و معاونین وزرا.

در همین رابطه، امانقلیچ شادمهر؛ عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره ضرورت ممنوعیت مدرسه‌داری مسئولان گفت: مجلس در بحث تعارض منافع کوتاه نمی‌آید و کمیسیون آموزش به  برخی موارد به‌صورت موضوعی ورود کرده است به عنوان مثال در گذشته رئیس سازمان مدارس غیردولتی از صاحبان مدارس غیردولتی بود که کمیسیون آمورش به تغییر او اصرار داشت و پس از جابه جایی،  افراد دیگری که آمدند از صاحبان مدارس غیردولتی نیستند.

وی افزود: مجلس نسبت به مدرسه‌داری مسئولان حساس است و کمیسیون آموزش در طرح تغییر برخی مواد قانون مدارس غیردولتی به ممنوعیت مدرسه‌داری توسط مسئولان رأی مثبت داده است که قطعاً صحن علنی مجلس نیز با این موضوع موافقت خواهد کرد.

شادمهر معتقد است برای رفع مشکل تعارض منافع باید سازوکارهایی اندیشیده شود به عنوان مثال اقوام و بستگان، مسئولان نیز مدرسه غیردولتی نداشته باشند و راه‌های دور زدن ماجرا با واگذاری اداره مدرسه به بستگان، حذف شود.

برخی کارشناسان بر این باورند با توجه به منافع مالی و اقتصادی حوزه مدارس و مراکز آموزش و پرورش غیردولتی این حوزه یکی از گلوگاه‌های تعارض منافع در وزارت آموزش و پرورش است و نمود عینی آن می‌تواند تلاش مدیران رده بالای آموزش و پرورش برای اخذ مجوز تاسیس مراکز و مدارس آموزش و پرورش غیر دولتی باشد این امر از یک سو می‌تواند زمینه‌ساز رانت‌خواری و ویژه‌خواری در وزارت آموزش و پرورش شود و از سویی دیگر دست ذینفع بودن مدیران روند خصوصی‌سازی آموزش و پرورش تسریع خواهد یافت.

حال باید دید نمایندگان مجلس به طرح ممنوعیت مدرسه‌داری مسئولان رای مثبت خواهند داد یا اینکه این موضوع گرفتار "تعارض منافع" خواهد شد؟!/تسنیم 

کلمات کلیدی: آموزش و پرورش
مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار