ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد حماس: با مسئولیت و مثبت‌اندیشی با پیشنهادات میانجی‌گران تعامل کردیم چرا حمله به بندر دمیاط مصر کار اسرائیل است؟ عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران

اختلاف در دولت بایدن برای بازگرداندن انصارالله به فهرست سازمان‌های تروریستی

اختلاف در دولت بایدن برای بازگرداندن انصارالله به فهرست سازمان‌های تروریستی پایگاه آکسیوس مدعی شده‌اند شورای امنیت ملی کاخ سفید بیشتر با قرار دادن دوباره انصارالله در فهرست سازمان‌های «تروریستی» موافق است در حالی که وزارت خارجه آمریکا از تحریمی برخی از سران این گروه حمایت می‌کند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۱ - ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 February 09
کد خبر: ۱۲۱۶۲۱

به گزارش راهبرد معاصر یک رسانه آمریکایی مدعی شده روز جمعه جلسه‌ای در کاخ سفید برای رایزنی درباره بازگرداندن انصارالله یمن به فهرست سازمان‌های اصطلاحاً «تروریستی خارجی» برگزار شده است.

دو منبع آگاه در گفت‌وگو با پایگاه آکسیوس مدعی شده‌اند شورای امنیت ملی کاخ سفید بیشتر با قرار دادن دوباره انصارالله در فهرست سازمان‌های «تروریستی» موافق است در حالی که وزارت خارجه آمریکا از تحریمی برخی از سران این گروه حمایت می‌کند.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا کمتر از یک ماه بعد از حضور در کاخ سفید تصمیم دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور پیشین این کشور در قرار دادن انصارالله در فهرست سازمان‌های تروریستی را به عقب برگرداند. بایدن گفته بود تصمیم ترامپ باعث اخلال در کمک‌رسانی‌های بشردوستانه به مردم یمن می‌شود.

تعریف دلبخواهانه از تروریسم

تعریف آمریکا از مقوله «تروریسم» و «سازمان‌های تروریستی» از نگاه تحلیلگران با چالش‌های متعددی مواجه شده است. در سال‌های گذشته سیاست‌هایی مانند حمایت آمریکا از فرقه منافقین و یا نقش این کشور در شکل‌گیری داعش نشان داده‌اند، «تروریسم» از نگاه واشنگتن نه بر اساس ملاک‌های واقعی شاخص این مفهوم بلکه بر اساس منافعی که برای آمریکا به همراه داشته تعریف شده و محک زده شده است.

مقام‌های آمریکا در کاخ سفید جلسه‌ای برای قرار دادن دوباره انصارالله یمن در فهرست «سازمان‌های تروریستی» برگزار کرده‌اند. این در حالی است که رفتار آمریکا در صحنه بین‌الملل اعتماد ناظران به تعریف این کشور از مقوله «تروریسم» را از بین برده است.

عملکرد مقام‌های آمریکایی به وضوح نشان می‌دهد آنها ابایی از این ندارند که جنایت‌پیشگی‌های گروهی که با آنها دشمن مشترک دارند را «آزادی‌خواهی» و مقابله با داعش توسط کشورها و گروه‌های ناهمسو را «تروریسم» و «اقدام مخرب در منطقه» لقب دهند.

از همین روست که آمریکا در سال ۲۰۱۱ حاضر می‌شود فرقه منافقین را علی‌رغم سابقه آشکارش در کشتار غیرنظامیان از فهرست گروه‌های تروریستی خارج کند، یا در سال ۲۰۱۲ علی‌رغم علم به اینکه حمایت از معارضان مسلح سوری تشکیل گروهی مانند داعش را به همراه خواهد داشت، تداوم این سیاست را در دستور کار قرار می‌دهد و یا در سال ۱۹۷۹ به عنوان بخشی از «دکترین ریگان» حمایت از تروریست‌ها در افغانستان را پیگیری می‌کند.

در هفته‌های گذشته اماراتی‌ها مذاکراتی با دولت بایدن داشته و از این دولت خواسته‌اند انصارالله را مجددا به فهرست «سازمان‌های تروریستی» بازگرداند. امارات یکی از کشورهای ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی است که از سال ۱۳۹۴ کشور فقیر یمن را هدف حملات زمینی، هوایی و دریایی قرار داده است.

جنگ یمن به نابودی زیرساخت‌های یمن و گسترش فقر، بیکاری و گسترش بیماری‌های واگیردار در این کشور فقیر عربی منجر شده است. مسئولان نزدیک به جنبش انصارالله می‌گویند از زمان آغاز این حملات بیش از ۳۶ هزار غیرنظامی یمنی شهید و زخمی شده‎اند.

کارشناسان سازمان ملل، یمن را صحنه بزرگترین بحران بشری در جهان توصیف می‌کنند. ۲۲ میلیون نفر که ۷۵ درصد جمعیت یمن را تشکیل می‌دهند نیازمند نوعی کمک‌رسانی و حمایت بشردوستانه هستند. از این میان، ۸.۴ میلیون نفر نمی‌دانند وعده غذایی بعدی‌شان از کجا تأمین خواهد شد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار