عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ از نیمه اسفندماه وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید

واکنش بازار سرمایه به احیای برجام+ جزئیات

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: رفع تحریم ها سبب کاهش محدودیت‌های اقتصادی شده و می‌تواند در راستای تأمین مالی، تکنولوژی و یا دسترسی به بازارهای صادراتی را نسبت به پیش افزایش دهد که این رخداد خبر خوبی برای بازار سرمایه و صنایع فعال در آن خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۸ - ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 February 12
کد خبر: ۱۲۱۷۷۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ رضا صفی‌خانی کارشناس بازار سرمایه با اشاره به تاثیر قرار داد برجام بر درآمدهای عمرانی کشور گفت: سهم بودجه عمرانی دولت از مصارف عمومی از 22 درصد در سال 1394 بعد از برجام به 11 درصد در سال 1400 رسیده، کاهش سهم بودجه عمرانی و ادامه این روند می‌تواند مشکلات جدی برای شرکت‌های بازار سرمایه ایجاد کند، درحالی‌که با رفع تحریم ها سهم بودجه عمرانی افزایش پیدا خواهد کرد.

 

این کارشناس بازار سرمایه با بیان این که محدودیتهای تولید برق در تابستان امسال به دلیل عدم سرمایه‌گذاری مناسب در این حوزه موجب کاهش تولیدات واحد های تولید شد، تصریح کرد: اگر این روند ادامه یابد مشکلات زیادی را برای شرکت‌ها به دنبال خواهد داشت که امید می رود در صورت رفع تحریم ها این روند معکوس می‌شود و شرایط بهبود پیدا می‌کند.

 

وی افزود: کاهش بدهی‌های دولت و تأمین مالی از بازار بدهی و شبکه بانکی و در آخر افزایش درآمدهای نفتی دولت باعث می‌شود دولت در تأمین مالی وجوه خود کمتر به سراغ انتشار اوراق بدهی برود.

 

صفی خانی گفت: طی این سال ها تحریم ها سبب شده تا دولت با کمبود منابع مواجه شود و توان کمتری برای حمایت از صنایع داشته باشد؛ به‌عنوان‌مثال اتفاقی که در بودجه سال 1401 افتاد بحث نرخ گاز سوخت صنایع فولادی و پتروشیمی و سایر صنایع بود که دولت در ابتدا نرخ گاز سوخت صنایع را افزایش داد تا این از محل کسب درآمد کند. اما موضوع با واکنش منفی از سوی اهالی بازار سرمایه مواجه شد به نحوی که دولت فورا به اصلاح آن اقدام کرد.

 

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: رفع تحریم ها سبب کاهش محدودیت‌های اقتصادی بر کشور می‌شود و این امر می‌تواند تعامل شرکت‌ها و بانک‌ها با کشورهای خارجی را افزایش دهد و در راستای تأمین مالی، تکنولوژی و یا دسترسی به بازارهای صادراتی نسبت به پیش افزایش دهد که این اتفاق می‌تواند خبر خوبی برای بازار سرمایه و صنایع فعال در آن باشد.

 

صفی خانی با اشاره به این که نرخ تورم کشور تا حدود زیادی بعد از توافق کنترل می‌شود و روند کاهش به خود می گیرد، گفت: به طور قطع این موضوع در صورت اجرا منجر به بهبود شرایط اقتصادی کشور، افزایش قدرت تصمیم‌گیری سیاسی و ریسک قیمت‌گذاری دستوری را کاهش می دهد./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار