به گزارش راهبرد معاصر امیرحسین قاضی زاده هاشمی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، در همایش سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در واحد علوم تحقیقات طی سخنانی اظهار داشت: امروز شاهد دو جنس مطالبه گری در بین ایثارگران هستیم. یک گروه از ایثارگران کسانی هستند که طبق قانون حقوقی دارند، اما دولتها موفق به انجام تکالیف قانونی خود نشدند. مثلا بنیاد شهید باید 37 هزار میلیارد تومان پاداش خدمت بدهد و این در حالی است که بودجه مصوب ما 31 هزار میلیارد تومان است. همچنین امروز دستگاههای مختلف 14 هزار میلیارد تومان از ما طلب دارند که دانشگاه آزاد یکی از بزرگترین طلبکاران ما است.
وی با اشاره به اینکه در سازمان بنیاد شهید بین خدمت و منابع مالی توازن وجود ندارد، گفت: بخشی از درخواستهای عزیزان ایثارگر ما نیز که نمونه آن را در جریان اعتراضات اخیر در مقابل مجلس شاهد بودیم جایگاه قانونی ندارد. مثلا از سوی این افراد بحث گرفتن غرامت از عراق مطرح شده که واقعا مسئول این کار مشخص نیست و شورای عالی امنیت ملی باید در این رابطه تصمیم بگیرد. به هر روی ما به وظایفی که به این بنیاد محول میشود عمل میکیم. مثلا به ما گفته شد که باید خانوادههای شهید هواپیمای اوکراینی تحت پوشش سازمان بنیاد شهید قرار بگیرند که ما براساس وظیفه خود عمل کردیم.
قاضی زاده هاشمی با اشاره به اینکه بنیاد شهید خانه ایثارگران است بنابراین هر گاه این عزیزان اعتراضی داشته باشند ولو به ما نیز مربوط نباشد در مقابل این سازمان تجمع میکنند، تصریح کرد: سیاست اعمالی و اعلامی رئیس جمهور این است که ما مذاکره میکنیم، ولی کشور را به مذاکره گره نمیزنیم پس این طور نیست که ما بودجه، نرخ ارز و تولید را به مذاکره گره بزنیم.
وی با بیان اینکه علی رغم اینکه سهمیه اشتغال به ایثارگران اختصاص یافته، اما بحث آزمون نیز مطرح است و این در حالی است که آزمونهای استخدام دولتی کاهش یافته گفت: 33 هزار فرزند شهید و جانباز بالای 70 درصد داریم که 25 درصد استخدامهای سالانه در کشور متعلق به آنهاست با این وجود سالی 40 تا 50 هزار نفر استخدام دولت میشوند که تنها 7 درصد از سهمیه استخدام این افراد عملیاتی میشود. به هر روی ما در بنیاد شهید به دنبال اشتغال در خارج از مجموعه دولت هستیم اگرچه همه به دنبال استخدام دولتی هستند.