آیا اجلاس مکه پایان بحران در شورای همکاری خلیج‌فارس است؟-راهبرد معاصر
مصر: در مرحله نخست ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل ۱۸۹۰ اسیر فلسطین آزاد می‌شوند دبیر کل سازمان ملل: آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان همچنان پابرجاست، اما شکننده است سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند

آیا اجلاس مکه پایان بحران در شورای همکاری خلیج‌فارس است؟

دوشنبه گذشته، «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه سعودی در اقدامی بی‌سابقه پس از بروز بحران میان ریاض و دوحه (در 5 ژوئن 2017)، از «شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر برای سفر عربستان سعودی و شرکت در نشست‌های مکه دعوت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۵ - ۰۹ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 May 30
کد خبر: ۱۲۴۱۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ یک روزنامه انگلیسی در گزارشی، گشایش کامل در روابط اعضای شورای همکاری خلیج‌فارس و پایان بحران در این شورا را در جریان نشست‌های امروز در مکه را منتفی دانست.


 دوشنبه گذشته، «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه سعودی در اقدامی بی‌سابقه پس از بروز بحران میان ریاض و دوحه (در 5 ژوئن 2017)، از «شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر برای سفر عربستان سعودی و شرکت در نشست‌های مکه دعوت کرد.

 

 

روزنامه گاردین در گزارشی به نقل از دیپلمات‌های قطری نوشت، امکان ایجاد همگرایی میان قطر و عربستان سعودی و آب شدن کوه یخی، که از زمان آغاز تحریم‌ها علیه قطر، روابط را تخریب کرده است، وجود دارد به نحوی که ایالات متحده هم تلاش می‌کند کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس را به سمت پایان دادن به اختلافات‌شان در سایه تنش‌های حاکم بر منطقه، سوق دهد.

 

حضور قطر در نشست مکه، بزرگ‌ترین همگرایی میان ریاض و دوحه از زمان محاصره اقتصادی و سیاسی فراگیر علیه قطر به اتهام حمایت از تروریسم و بر هم زدن ثبات و امنیت منطقه، محسوب می‎شود.

 

روز سه‌شنبه، یک فروند هواپیمای سلطنتی قطر برای نخستین بار از زمان آغاز بحران میان کشورهای عرب حاشیه خلیج‌فارس با دوحه، در فرودگاه جده به زمین نشست. این در حالی‌ست که حریم هوایی عربستان سعودی همچنان بر روی تمامی پروازهای قطری از دو سال پیش بسته است.

 

گاردین افزود قطر، به رغم عربستان سعودی، بحرین و امارات، همچنان از توافق هسته‌ای ایران حمایت می‌کند و بر پیشبرد سیاست خارجی مستقل خود مصمم است. همچنان‌که قطر از تحرکات «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا علیه ایران حمایت نمی‌کند، دوحه منافع اقتصادی در تضمین تاسیسات گازی و نفت دارد و میزبان بزرگ‌ترین پایگاه نظامی آمریکا در خلیج‌فارس است.

 

این روزنامه انگلیسی نوشت، ایالات متحده فشارهایی را برای پایان دادن به اختلافات در شورای همکاری خلیج‎فارس، پیش از اعلام جزئیات طرح صلح موسوم به «معامله قرن»، اعمال می‌کند. قرار است این طرح در جریان کارگاه اقتصادی، که با حضور وزیران دارایی و اقتصاد کشورهای خلیج‌فارس در اواخر ژوئن در منامه برگزار شود، مورد بحث و بررسی قراربگیرد.

 

«جراد کوشنر» مشاور ترامپ و یکی از مهندسان طرح «معامله قرن»، سفرهای منطقه‌ای خود را با هدف بازاریایی برای طرح «معامله قرن» و تضمین مشارکت سیاسی گسترده در کنفرانس منامه، آغاز کرده است. قرار است ترامپ نیز تلاش‌ها در این راستا را از طریق سفر برنامه‌ریزی شده اش به انگلیس دنبال کند.

 

به رغم این حضور در مکه و تلاش‌های آمریکایی با محوریت «معامله قرن»، گاردین نوشت حتی در صورت مشارکت قطر در اجلاس مکه و آب شدن یخ‌های اختلافات در شورای همکاری خلیح‌فارس همگرایی کامل و پایان بحران شورای همکاری خلیج‌فارس بعید به نظر می‌رسد.

 

منبع: تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار