تخلیه حدود ۶۸ هزار نفر از ماریوپل/ قصد آمریکا برای تحریم نمایندگان دومای روسیه

وزارت دفاع روسیه از آزادسازی حدود ۵۰ درصد منطقه ماریوپل و تخلیه بیش از ۶۸ هزار نفر از این شهر، بدون مشارکت طرف اوکراینی خبر داد و یادآور شد که خدمه ۶۷ کشتی از ۱۵ کشور خارجی به دلیل خطر بالای مین گذاری سواحل اوکراین در بنادر این کشور گیر افتاده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۵ - ۰۳ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 March 23
کد خبر: ۱۲۷۱۷۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ سرهنگ میخائیل میزینتسیف، رئیس مرکز ملی کنترل دفاعی روسیه شب گذشته با اعتراف به این واقعیت که وضعیت انسانی در شهر ماریوپل فاجعه بار شده، اعلام کرد که در نتیجه اقدامات مؤثر انجام شده از سوی طرف روسی و بدون مشارکت مقامات کی‌یف، حدود 68 هزار نفر از این شهر تخلیه شده‌اند.

 

این مقام نظامی روس در یک نشست خبری افزود: «ضمن اینکه طی یک روز گذشته بیش از 19 هزار و 400 نفر هم از مناطق خطرناک در خاک اوکراین و از دونتسک و لوهانسک به خاک روسیه تخلیه شدند. بدین ترتیب، از آغاز عملیات نظامی تاکنون بیش از 366 هزار نفر که از این تعداد بیش از 77 هزار کودک هستند، وارد خاک فدراسیون روسیه شدند.»

 

اوایل روز سه‌شنبه، نیروهای مردمی منطقه دونتسک گزارش دادند که با همراهی نیروهای مسلح روسیه حدود 50 درصد از منطقه ماریوپل را آزاد کرده‌اند.

 

طبق اطلاعات وزارت دفاع روسیه، ملی گرایان اوکراینی بیش از 4.5 میلیون نفر را در شهرهای کی‌یف، خارکوف، چرنیگوا، سومی و دیگر شهرها به عنوان سپر انسانی گروگان گرفته اند که از این تعداد، 6862 اتباع خارجی از 25 کشور جهان هستند.

 

رئیس مرکز ملی کنترل دفاعی روسیه همچنین اعلام کرد که از ساعت 10:00 روز سه شنبه، طرف روسی کریدورهای بشردوستانه را در مسیرهای کی‌یف، چرنیگوا، سومی و خارکوف بازگشایی کرد، در حالیکه مقامات اوکراینی، چهار مسیر دیگر را در جهت زاپوروژیه اعلام کرده و با بدبینی مسیرهای کریدورهای بشردوستانه به سمت روسیه را نادیده گرفتند.

 

علاوه بر این، به گفته طرف روسی، خدمه 67 کشتی از 15 کشور خارجی به دلیل خطر بالای مین گذاری توسط مقامات اوکراینی در آب‌های داخلی و دریای سرزمینی خود در بنادر دریایی اوکراین متوقف هستند.

 

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز بیست و هشتم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

*****

کرملین: هدف اصلی ارتش روسیه در ماریوپل پاکسازی ملی گرایان است

دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد که هدف اصلی اقدامات ارتش روسیه در ماریوپول، پاکسازی این شهر از شر نیروهای ناسیونالیستی است. پسکوف اواخر شب گذشته در مصاحبه اختصاصی با شبکه تلویزیونی CNNگفت: "هدف استراتژیک پاکسازی ماریوپل از واحدهای ملی گرای مستقر در آنجا است. ناسیونالیست‌ها از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده کرده و اجازه نمی دهند مردم از شهر خارج شوند."

سخنگوی کرملین گفت: "اشغال اوکراین هدف عملیات نظامی انجام شده توسط روسیه نیست و این عملیات به وضوح مطابق با وظایف مربوط به غیرنظامی کردن اوکراین و برنامه‌های از پیش تعیین شده پیش می‌رود."

به گفته وی، مذاکرات بین هیئت‌های روسیه و اوکراین کندتر و کم‌معنی‌تر از آن چیزی است که طرف روسی می‌خواهد، البته افشای جزئیات مذاکرات می تواند به روند آن آسیب برساند. پسکوف با اشاره به اینکه اطلاعات رسانه‌های غربی درباره روحیه ضعیف نیروهای روسی درگیر در جنگ باید مورد تردید قرار بگیرد، یادآور شد که برخی از اوکراینی‌ها با ارتش روسیه همکاری می‌کنند.

 

روسیه تنها در صورت تهدید موجودیت کشور از سلاح هسته‌ای استفاده خواهد کرد

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در این مصاحبه همچنین تاکید کرد که دکترین امنیت ملی روسیه استفاده از سلاح هسته‌ای را تنها در صورت تهدید موجودیت این کشور پیش بینی کرده است. وی همچنین وجود چندین دلیل دیگر را که در متن این سند ملی ذکر شده است، یادآور شد.

وی در پاسخ به سئوال دیگری توضیح داد که ایالات متحده درگیر توسعه خطرناک برنامه‌های بیولوژیکی نظامی در آزمایشگاه‌های مستقر در خاک کشورهای همسایه روسیه بود که شواهد قوی در تایید این مسئله وجود دارد. پسکوف تاکید کرد که برخلاف ایالات متحده، طرف روسی از سال 2017 و بر اساس مفاد مندرج در توافقات بین المللی، کلیه تسلیحات بیولوژیکی یا شیمیایی خود را از بین برده است.

 

روند مذاکرات بین مسکو و کی‌یف؛ موضوع گفتگوی تلفنی مجدد پوتین و ماکرون

دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز سه شنبه بار دیگر با امانوئل ماکرون همتای فرانسوی خود تلفنی گفتگو داشت که طی آن، طرفین در خصوص روند اوضاع در اوکراین و منطقه دونباس و همچنین درباره روند مذاکرات جاری بین هیئت‌های روسی و اوکراینی تبادل نظر کردند. لازم به ذکر است که این مذاکرات تلفنی به ابتکارعمل طرف فرانسوی انجام شد.

پیش از این مشخص شد که مذاکرات بین کی‌یف و مسکو ممکن است حداقل تا چند هفته دیگر ادامه یابد.

 

سفیر روسیه از پمپاژ اوکراین با سلاح‌های غربی انتقاد کرد

آناتولی آنتونوف، سفیر فدراسیون روسیه در ایالات متحده صبح امروز، چهارشنبه اعلام کرد که پمپاژ دولت اوکراین با تسلیحات غربی و اعزام مزدوران خارجی به داخل این کشور، اقداماتی غیرمسئولانه و بسیار خطرناکی است.

به گفته وی، نظامی کردن اوکراین یک تهدید مستقیم برای امنیت کل اروپا و مقیاس جهانی است، زیرا مزدورانی که از سراسر جهان در آنجا گرد هم آمده‌اند" با تجربه شرکت در خصومت‌ها می‌توانند به طور غیرقابل پیش‌بینی به سایر کشورها نفوذ کرده و خطر آفرین باشند. ضمن اینکه بخش قابل توجهی از سلاح‌های ارسالی از غرب به اوکراین به دست راهزنان، نازی‌ها، تروریست‌ها و جنایتکاران می رسد.

آنتونوف همچنین خطر گسترش تسلیحات موشکی ارائه شده به نیروهای مسلح اوکراین را مورد توجه قرار داد که خطرات استفاده از این تجهیزات علیه هواپیماهای غیرنظامی در سراسر خاک اتحادیه اروپا و مناطق مجاور را بوجود آورده است.

سفیر روسیه همچنین از سیاستمداران آمریکایی خواست تا از شر "توهمات واهی" خلاص شده و از تشویق مقامات کی‌یف برای ادامه خونریزی دست برداشته و به طور جدی به عواقب اقدامات خود فکر کنند.

 

آنتونوف: پنتاگون فراموش کرده که آمریکا چگونه یوگسلاوی و عراق را بمباران کرد

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در ایالات متحده همچنین در واکنش به ادعای جان کربی، سخنگوی پنتاگون مبنی بر "دخالت نیروهای مسلح روسیه در جنایات جنگی در اوکراین" گفت که مقامات پنتاگون دیگر فراموش کردند که همین اواخر هواپیماهای آمریکایی و متحدانش در ناتو شهرهای یوگسلاوی، عراق و لیبی را بمباران کردند. واشنگتن حتی جنایات فاحش ارتش آمریکا و مزدورانش در افغانستان و سوریه را به یاد نمی آورند.

آنتونوف یادآور شد که حملات نیروهای مسلح روسیه منحصراً علیه اهداف زیرساختارهای نظامی اوکراین است.

سفیر روسیه همچنین مقامات آمریکایی را به تاخیر عمدی در انهدام سلاح های شیمیایی متهم کرد و خواستار تکمیل این روند شد.

 

سالیوان: آمریکا هیچ قصدی برای بستن سفارت در مسکو ندارد

جان سالیوان، سفیر آمریکا در روسیه اعلام کرد که ایالات متحده هیچ برنامه‌ای برای تعطیلی سفارت این کشو در مسکو ندارد. به گفته وی، جو بایدن، رهبر آمریکا قصد ندارد سفیر این کشور را از روسیه فرا بخواند.

این دیپلمات ارشد در مصاحبه با یک روزنامه روسی گفت: "من از گفتگو با رئیس جمهور بایدن و وزیر امور خارجه بلینکن به خوبی دریافتم که داشتن نمایندگی دیپلماتیک در روسیه چقدر برای واشنگتن مهم است." سالیوان یادور شد که ایالات متحده نشانه‌هایی از کرملین دیده که گویا روابط دیپلماتیک بین دو کشور ممکن است پایان یابد.

روز 21 مارس (اول فروردین)، جان سالیوان به وزارت امور خارجه روسیه احضار شده و یادداشت اعتراضی در رابطه با اظهارات جو بایدن، رهبر آمریکا علیه ولادیمیر پوتین به وی تحویل داده شد. مقامات مسکو تاکید کردند که چنین اظهاراتی از سوی بایدن، روابط روسیه و آمریکا را در آستانه شکست قرار می دهد.

در همان روز، ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، تمایل ایالات متحده برای حفظ حضور دیپلماتیک متقابل با روسیه و باز نگه داشتن خطوط ارتباطی بین دو کشور را اعلام کرد.

 

آمریکا قصد دارد اکثریت نمایندگان دومای دولتی وسیه را تحریم کند

به گزارش روزنامه "وال استریت ژورنال"، جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا روز پنجشنبه تحریم های جدید ضدروسی را، اینبار علیه بیش از 300 تن از نمایندگان دومای دولتی روسیه، به دلیل حوادث اوکراین اعلام خواهد کرد. به نوشته این نشریه، بخش جدید تحریم‌ها با اتحادیه اروپا و «هفت بزرگ» مورد توافق قرار گرفته که جو بایدن در سفر آتی خود به اروپا با رهبران آنها دیدار خواهد کرد.

کاخ سفید پیش از این هم گفته بود که طرح اعمال تحریم‌های مسدود کننده برای نمایندگانی که به قانون به رسمیت شناختن استقلال دو منطقه دونتسک و لوهانسک از اوکراین رای مثبت دادند، در حال بررسی است.

 

زلنسکی مشتاقانه منتظر گفتگو با شی جین پینگ است

آندری یرماک، رئیس دفتر ولادیمیر زلنسکی شب گذشته اعلام کرد که مقامات کی‌یف امیدوارند که پکن در حل بحران اوکراین مشارکت فعال‌تری داشته باشد و امکان گفتگوی تلفنی بین رهبران اوکراین و چین وجود داشته باشد.

یرماک در پیامی توییتری نوشت: "چین یکی از قدرتمندترین رهبران جهان است. و طرف اوکراینی امیدوار است که پکن نقش برجسته تری در پایان دادن به این جنگ ایفا کند. ما مشتاقانه منتظر گفتگوی تلفنی بین زلنسکی و شی جین پینگ هستیم."

 

دیمیتری کوله‌با، وزیر امور خارجه اوکراین نیز روز دوشنبه از چین خواست نقش مهمی در حل و فصل اوضاع اوکراین ایفا کند.

 

سخنگوی وزارت خارجه چین در همان روز گفت که همه طرف‌ها باید برای حفظ گفتگو و مذاکرات بین روسیه و اوکراین با یکدیگر همکاری کنند تا بتوانند به نتیجه و صلح دست یابند. وی همچنین تاکید کرد که آمریکا و ناتو نیز باید با روسیه گفت‌وگو کرده و نگرانی‌های امنیتی موجود را حل کنند.

 

پنتاگون نیازی به تقویت بازدارندگی هسته‌ای روسیه نمی‌بیند

جان کربی، سخنگوی پنتاگون اعلام کرد که ایالات متحده تغییراتی در نیروهای هسته‌ای روسیه که مستلزم اقدامات متقابل از سوی آمریکا باشد، مشاهده نکرده است. او شب گذشته به خبرنگاران گفت: «ما فقط گفتیم تا جایی که می توانیم بطور روزانه نظارت می‌کنیم و تاکنون چیزی ندیده‌ایم که ما را به این نتیجه برساند که ضروری است تا در پیکربندی بازدارندگی استراتژیک روسیه تغییری بدهیم.»

 

کربی افزود که وزیر دفاع لوید آستین مطمئن است که پیکربندی بازدارندگی راهبردی روسیه برای محافظت نه تنها از ایالات متحده بلکه از متحدانش در حد کنونی کافی است.

 

پولیانسکی: روسیه هرگز قصد حمله به تاسیسات شیمیایی در اوکراین را نداشت

دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که روسیه هرگز قصد حمله به تاسیسات اوکراینی در حال کار به روی مواد شیمیایی خطرناک را نداشت و هرگز به آنها حمله نکرد.

 

روز سه شنبه، شورای امنیت سازمان ملل در خصوص وضعیت خطرات شیمیایی در اوکراین، در نتیجه حمله روسیه بحث و گفتگو کرد.

 

پولیانسکی در این خصوص به خبرنگاران گفت: «ما می‌خواهیم تکرار کنیم که نیروهای مسلح روسیه هیچ‌گاه برنامه‌ریزی نکرده و هرگز حملاتی را علیه تأسیسات اوکراینی که در آن مواد سمی ذخیره یا تولید می‌شود، انجام نداده‌اند».

 

این دیپلمات روس گفت که دولت اوکراین که کنوانسیون تسلیحات بیولوژیکی را نادیده گرفته و حامیان خارجی آن مسئولیت کامل حوادث احتمالی در تأسیساتی که مواد سمی و شیمیایی در آنها ذخیره شده، را خواهند داشت./ تسنیم

ارسال نظر