تلخ و شیرین‌های سال 1400-راهبرد معاصر
رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است ابراهیم‌پور: مطالبات معلمان بازنشسته نیمه دوم ۱۴۰۰ در سال آینده پرداخت می‌شود آملی لاریجانی: در مجمع با شفافیت مخالف نیستیم، اشکال ما مساله خروج مجلس از حدود اختیارات خود بود
یادداشت اختصاصی حمیدرضا ترقی، کارشناس مسائل سیاسی

تلخ و شیرین‌های سال 1400

رهبر معظم انقلاب همه ساله ارزیابی کوتاه، عمیق و کارشناسی از تلخی‌ها و شیرینی‌های سال گذشته برای مردم بیان و جامعه را به واقع نگری و عبرت از گذشته و افتخار به دستاوردهایش هدایت میکنند. ایشان در پیام نوروزی خود فرمودند: «سال ۱۴۰۰ هم به پایان رسید با همه‌ی شیرینی‌ها و تلخی‌ها و فرازها و فرودها که در زندگی طبیعی است. زندگی مجموعه‌ای از همین فراز و فرودها و شیرینی‌ها و تلخی‌هاست» (29/12/1400)
حمیدرضا ترقی؛ کارشناس مسائل سیاسی
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۲ - ۰۶ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 March 26
کد خبر: ۱۲۷۳۵۷

تلخ و شیرین‌های سال 1400

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ سال 1401 با بهار مهدوی و درماه پیامبر اکرم ص( شعبان ) رسید و عطر میلاد منجر عالم بشریت ذائقه بی نظیر ایرانیان را در تلفیق عید نوروز با معنویت و دعا در اماکن زیارتی متجلی ساخت . انقلاب اسلامی شادی سنتی و تاریخی ایرانیان و نژاد آریائی یعنی نوروز باستانی را که با اتمام فصل خواب  زمستانی وشروع بیداری طبیعت برگزار میگردد را باحضور در اماکن مذهبی و زیارتی و دعا برای ظهور منجی عالم بشریت و نجانبخش بشر از ظلمت و گمراهی وظلم ستمکاران ومستکبرین آمیخت وآنرا به شادی معنوی و بیگانه با گناه و نافرمانی الهی تبدیل ساخت .جامعه ای که تغییر و دگرگونی در احوال طبیعت را در اراده الهی می بیند، در چنین روز و ساعتی از تحویل سال  از صاحب و اداره کننده جهان هستی میخواهد که حال او را هم مثل طبیعت به احسن الحال تغییر دهد.

 

 رهبر فرزانه انقلاب اسلامی همه ساله احسن الحال جامعه اسلامی در شعاری کوتاه ولی عمیق تبیین و اعلام میکنند و در سخنرانی مفصل اول هرسال راهکارهای تحقق آن شعار را برای مسئولان و مجریان و مردم تبیین کرده اند .

 

هیچ آغازی بدون تحلیل راه طی شده موفق نیست

رهبر معظم انقلاب همه ساله ارزیابی کوتاه،  عمیق و کارشناسی از تلخی ها و شیرینی های سال گذشته  برای مردم بیان و جامعه را به واقع نگری و عبرت از گذ شته و افتخار به دستاوردهایش هدایت میکنند. ایشان در پیام نوروزی خود فرمودند: «سال ۱۴۰۰ هم به پایان رسید با همه‌ی شیرینی‌ها و تلخی‌ها و فرازها و فرودها که در زندگی طبیعی است. زندگی مجموعه‌ای از همین فراز و فرودها و شیرینی‌ها و تلخی‌هاست» (29/12/1400)

 

ادامه راه انقلاب اسلامی  در هر نوروز وگردش سال محتاج نگاه به پشت سر وآنچه گذشته و نگاه به جلو و آنجا که باید برسیم است  در این نگاه ارزیابی و قضاوت رهبر دوراندیش وکلان نگر انقلاب اسلامی معیار و محک منصفانه و دقیقی برای تشخیص نقاط مثبت و منفی عملکرد ها در راه طی شده است. رهبر معظم انقلاب اسلامی حوادث سال 1400 را به دو نوع تلخ و شیرین تقسیم کردند :

 

حوادث شیرین درعرصه داخلی:

1) مشارکت مردم در انتخابات درعین شدت بیماری کرونا و تلفات انسانی ناشی از آن

2) وی کار آمدن دولتی تازه نفس با دو ویژگی: مردمی و علاقمند به حرکتها و اهداف مردمی، دارای ریل جداگانه ای غیراز دولت محترم قبلی

3) مقابله جدی با بیماری همه گیر کرونا و کاهش تلفات انسانی با انجام واکسینایون برای همه

4) پیشرفت علم و فناوری ؛ درتولید واکسن ضد کرونا و پرتاب ماهواره جدید به فضا

 

تغییر ریل های دولت سیزدهم نسبت به دولت قبل چیست؟

  • حضوررئیس جمهورووزرابدون تشریفات در بین مردم بجای پشت میز نشستن،بویژه درحوادث
  • افزایش رضاینمندی مردم بجای ناراض تراشی وکاهش سرمایه اجتماعی
  • تقویت روابط کشور با همسایگان بجای بی اعتنایی
  • اولویت دادن به دیپلماسی با شرق بجای غرب پیمان شکن
  • ادامه مذاکره عزتمندانه ومقتدرانه با غرب دررابطه با برجام بجای مذاکره خسارت بار
  • گره نزدن اقتصاد کشور به مذاکرات بجای شرطی کردن اقتصاد
  • وصول مالیات از ثروتمندان بجای حفظ رای انتخاباتی آنها
  • تلاش در جهت خنثی کردن تحریم ها و عدم تمرکز مطلق روی رفع تحریم ها
  • شکستن تحریم نفتی و گرفتن وجه فروش آن بجای تسلیم شدن در برابر تحریم نفتی آمریکا
  • جلوگیری از حقوقهای نجومی بجای توجیه و حمایت از این نوع حقوق ها
  • تقویت نظارت بر قیمت ها بجای رها سازی بازار
  • مقابله و ابطال سند 2030 بجای پذیرش و اجرای آن دربخش های مختلف
  • رفع موانع تولید و راه اندازی کارگاههای تولیدی تعطیل شده بجای افزایش واردات و وابستگی
  • مبارزه با فساد و مافیاهای درون دولت بجای تعلل و سکوت در برابرمفاسد
  • هم افزایی میدان و دیپلماسی در مقابله با دشمنان بجای تعارض دیپلماسی با میدان
  • استفاده از کارگزاران تازه نفس و انقلابی بجای عناصر خسته و فرسوده وغیر انقلابی
  • تهیه واکسن ضد کرونا وتسهیل در خرید واکسن مطمئن از خارج بجای منوط کردن خریدواکسن به توافق برجامی وپذیرش شروط غرب وپذیرفتن مفاد fatf
  • برنامه ریزی برای ساخت سالی یک میلیون مسکن برای نیازمندان بجای مزخرف خواندن مسکن سازی
  • اصلاح نظام بودجه ریزی برمبنای آمایش سرزمین بجای ادامه روند غلط قبلی
  • افزایش حمایت از نیازمندان و اقشار ضعیف و کارگران بجای افزایش فاصله طبقاتی وتوجه اقشارمرفه
  • تهیه و تدوین سند تحول دولت مردمی بجای تداوم حکمرانی نامطلوب اصلاحات

 

حوادث شیرین درعرصه خارجی :

1) پیروزی ملت ایران در مقابل فشار حداکثری آمریکا ( درجنگ اقتصادی)

2) شکست خفت بار آمریکا در برای استقامت و پایداری ایران

3) اثبات درستی راه ملت ایران درمقابل استکبار با توجه به رخدادهای افغانستان و اوکراین

4) ضربه های شکننده سپاه پاسداران به مقر های جاسوسی و خرابکاری دشمنان در خارج از مرز

5) پیوستن ایران به پیمان شانگهای وتقویت اکو و قرار داد گازی بین سه کشور شمالی وایران

6) توافق قرارداد25 ساله با چین و قرار داد با روسیه

7) موفقیت ایران در بازپس گیری طلب ملت ایران از انگلیس

 

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی طی سخنانی در جمع مقام‌های شرکت کننده در بیست و یکمین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای تاکید می کند که جهت‌گیری سیاست خارجی ایران تمرکز بر «چندجانبه‌گرایی اقتصادی» و تقویت «سیاست همسایگی» به معنی وسیع آن و تقویت حضور در سازمان‌های منطقه‌ای خواهد بود. در این چارچوب سیاست همسایگی به عنوان یک راهبرد نظام مند و هدفمند معنا پیدا می کند و ترجمان چنین سیاستی با محوریت ژئوپلیتیک، دیپلماسی، اقتصاد و فرهنگ شاکله بندی می شود. در سیاست همسایگی، جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک مزیت ژئوپلیتیکی مطرح و با بهره گیری از درهم آمیختگی فرهنگی و تاریخی تلاش خواهد شد تا چالش های مشترک کنترل و منافع اقتصادی مبتنی بر رویکرد برد- برد گسترش پیدا کند.

 

غلبه مقاومت ملت ایران بر سیاست فشار اقتصادی حداکثری و اعتراف سران آمریکا به شکست خفت بار دراین نبرد اقتصادی آنچنان شیرین است که مشکلات این نبرد را برای جامعه قابل تحمل نموده است ومردم امیدوارند با قراردادهای استراتژیک بسته شده در منطقه سال 1401 سال رشد اقتصادی مناسبی برای کشور باشد .

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده