به گزارش راهبرد معاصر، بازگشایی مدارس و حضور فیزیکی دانش آموزان از روز یکشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ انجام شد. بسیاری از والدین از حضور دانش آموزان در مدارس و شیوع کرونا و پیک هفتم کرونا نگران هستند. در این خصوص معاون تربیتبدنی سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: دانشآموزان مبتلا یا ناقل از طریق سامانه «ایران من» تشخیص داده میشوند. همچنین رعایت بهداشت فردی، بهداشت محیط، زدن ماسک، وجود تهویه به طور جدی مد نظر آموزش و پرورش است.
صادق ستاری فرد معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش؛ با حضور در برنامه رادیویی گفت: با شیوع کرونا و آغاز آموزشهای مجازی، شاهد افت تحصیلی و یادگیری دانش آموزان در تمام پایهها و همچنین مشکلاتی نظیر انزوای اجتماعی، احساس تنهایی، استرس، ترس از یاد نگرفتن دروس و … بودیم که تمام این مشکلات ناشی از تعطیلی ۳ ساله مدارس در کشور میباشد. در این راستا، یکی از بهترین روشها برای حل این مشکلات، بازگشایی حضوری مدارس و حضور پر شور دانش آموزان و معلمان در کلاسهای درس است.
وی درباره تمهیدات لازم برای جلوگیری از شیوع بیماری در میان دانش آموزان گفت: دانش آموزان مبتلا یا دانش آموزان دارای علائم بیماری نباید در کلاسهای حضوری درس حاضر باشند و باید آموزشها را از طریق فضای مجازی دنبال کنند؛ همچنین رعایت بهداشت فردی، بهداشت محیط، زدن ماسک، وجود تهویه به طور جدی مد نظر آموزش و پرورش است.
ستاری فرد تاکید کرد: حدود ۵ هزار و ۴۰۰ مراقب بهداشت در سطح مدارس حضور دارند و در حدود ۳۰ هزار نیروی اداری وظیفه نظارت و حضور فیزیکی در مدارس را عهدهدار هستند.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: «سامانه ایران من» در اختیار مدیران، معلمان و مراقبین بهداشت مدارس است و وزارت بهداشت و وزارت کشور نیز به این سامانه دسترسی دارند؛ بنابراین میتوانیم به راحتی دانشآموزانی که خودشان یا فردی در خانوادهشان مبتلا به بیماری هستند را تشخیص دهیم.
وی با تاکید بر اینکه همه پیشبینیها انجام شده است، گفت: میانگین تراکم کلاسها در حال حاضر ۱۸ نفر دانشآموز است، اما این را نیز میپذیریم کلاسهایی داریم که حتی ۴۰ دانشآموز دارند.
ستاریفرد گفت: هشتم فروردین امسال بخشنامهای را به همه استانها ارسال کردیم که هرگونه افزایش شهریه توسط مدارس غیردولتی ممنوع است و اگر مدرسهای افزایش شهریه داشته باشد، تخلف است.
وی ادامه داد: تمهیدات لازم برای رسیدگی به تخلفات را انجام دادهایم و به گزارشهای خانوادهها رسیدگی میکنیم.
ستاری فرد گفت: سرویس تردد دانشآموزان خوشبختانه امروز یا فردا در کلان شهرهایی مثل تهران، اصفهان و دیگر شهرهایی که نیاز به تردد دانش آموزان از طریق سرویس دارند، برقرار میشود و مشکلات این حوزه، با توجه به برنامه ریزیهای انجام شده، مرتفع میگردد.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه آزمونهای پایان ترم گذشته در همه مقاطع به صورت حضوری برگزار شد، گفت: طی شش ماه گذشته همه مدارس روستایی و مدارس شهرهای کم جمعیت که در برآورد ما حدود ۲۳% از دانشآموزان را شامل میشوند، به صورت کاملاً حضوری در کلاسهای درس بودند و آموزش و پرورش نشان داد که حضور دانشآموزان نمیتواند چالشی را ایجاد کند.
ستاریفرد ادامه داد: خوشبختانه تا امروز، ۹۵% معلمان دز اول واکسن، ۹۰% دز دوم و بیش از ۵۱% دز سوم واکسن را دریافت کردند؛ همچنین حدود ۹۰% دانش آموزان دز اول و ۸۰% دز دوم را دریافت کردهاند.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش در پایان تاکید کرد: به والدین اطمینان خاطر کافی را میدهیم که با رعایت کامل مراقبتهای بهداشتی در مدارس تمام تلاشمان را برای حفظ سلامتی دانشآموزان به کار خواهیم گرفت.